27 februarie 2010

Antonescu porneşte "cu stângul pe tobă"


PNL se face mare-mare. Precum broasca din fabulă.

 Taraaammm !  Peste o săptămână va fi congresul PNL, şi apar tot felul de declaraţii făcute de personaje din conducerea partidului.
Se pare că nu vor fi surprize prea mari, preşedinte va fi tot Crin Antonescu. PNL, prin lansarea "proiectului Johannis", la care PSD s-a alăturat, devenise practic forţa principală a opoziţiei în 2009, cel puţin mediatic.

Între timp lucrurile s-au mai schimbat, PSD are (parţial) o nouă conducere care pare să nu se mai mulţumească cu rolul de vioara a doua. Deşi cele două partide (trei, cu PC) rămân în continuare aliate, se mai fac nişte modificări de decor, pentru votanţii proprii, dar mai ales pentru acea treime din votanţii lui Antonescu, care nu a votat cu candidatul PSD, Mircea Geoană, la turul doi.

Aşa că se joacă o mică scenetă, Ponta declară"PSD rămâne principalul partid de opoziţie şi singurul reprezentant al stângii pe scena politică românească" şi că "va fi un redutabil adversar pentru toate partidele de dreapta din România". Adică, chipurile, şi PNL.

Dar...şi PC, care este şi el (n'aşa ?!) partid de dreapta (Ponta dixit). Şi care are duminica asta congres. Candidaţii anunţaţi pentru funcţia de preşedinte sunt doi no-name. Se vorbeşte de la o vreme despre o alianţă sau fuziune între PNL şi PC, ba chiar de un pol de dreapta PNL-PC-PNŢCD (Radu Sârbu). Interesant, la congres sunt invitate să participe PSD şi PNL, ba chiar şi europarlamentari din conducerea ECR (grupul partidelor conservatoare, centru-dreapta). Asta în condiţiile în care PC şi PNL fac parte din grupul liberal ALDE (centru-stânga).

Nici Becali nu mai este mulţumit cu situaţia de navetist de Bruxelles, aşa că scoate la licitaţie partidul.

Una peste alta, dacă strategia de comunicare a PDL se va modifica radical, ar putea fi avantajat de eventuale alegeri anticipate spre sfârşitul anului.

6 comentarii :

Despina spunea...

Visam la alegeri anticipate din 30 Nov. 2008 !!!
Poate vin o data si o data !

Riddick spunea...

Trebuie lucrat cu cap, dacă se agravează criza - pas ! În 2011.

Despina spunea...

Unde-ai gasit clipul asta ?
E mortal !!

:lol:

Riddick spunea...

Am facut o selecţie dintre rezultatele căutării în bara Youtube "frog ox" (broască bou), conform fabulei. :)))

Paul-Sorin Tiţa spunea...

Îmbunătăţirea strategiei de comunicare la PD-L? Cu ce? Cu pleaşca, ţarcul sau băsescianismul.

Cât despre PC, este calul troian al PSD. Dacă liberalii pun botul, adio..

Riddick spunea...

Ei, asta-i... aştept să văd cu cine...

Liberalii spun lucruri trăznite, nu m-aş mira.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: