26 decembrie 2009
Se va renunţa la minciuna IRRD ?
Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 ( IRRD ) este o creaţie a guvernării PDSR/PSD Iliescu-Năstase din anul 2004.
Legea prin care este înfiinţat este Legea 556 din 7 decembrie 2004, iar nominalizarea membrilor Colegiului Naţional s-a făcut conform legii, prin Decretul 1151 din 14 decembrie 2004, prerogativă a preşedintelui României, la acea dată Ion Iliescu.
Evident că pe listă apar, cu foarte mici excepţii, persoane apropiate acestuia, unele cu o activitate cel puţin dubioasă înainte şi în timpul "revoluţiei".
Să observăm datele adoptării legii şi decretului: între cele două tururi de scrutin, respectiv imediat după cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din 2004, în scopul de exploatare electorală şi mai apoi de a plasa oameni "siguri" în poziţii oficiale.
Nu insist asupra "activităţii" Institutului, evident este centrată pe perpetuarea minciunilor asupra evenimentelor din decembrie 1989.
În condiţiile calităţii lui Ion Iliescu, de cercetat penal în dosarul decembrie 1989, şi a dubiilor întemeiate asupra activităţii, componenţei şi utilităţii Institutului, se pune problema dacă acesta mai trebuie să existe, fiind finanţat de la bugetul de stat.
O aşa-zisă initiativă legislativă de desfiinţare a institutului a avut-o senatorul PNL Puiu Haşotti, la 8 decembrie 2006, adică cu circa 10 zile înaintea asumării Raportului Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România de către preşedintele Traian Băsescu, iniţiativă menită a deruta votanţii PNL asupra adevăratei linii politice a PNL. Evident, iniţiativa legislativă a fost retrasă în februarie 2007, când deja se stabilise scoaterea de la guvernare a PDL şi suspendarea preşedintelui.
Cât va mai continua sfidarea românilor, pe banii lor ?
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO
Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."
Postări populare:
-
..pentru care este bine că nu avem la guvernare coaliţia roşie PSDNL : Ion Iliescu : Eu aş fi împotrivă Iliescu a fost întrebat cum c...
-
"Eu sunt motanul Dănilă / Sunt cel mai straşnic motan !" Zvon, nezvon, se cam coace o alianţă cu acte-n regulă PSD-PNL-(PC)...
-
La Poiana Brașov, are loc Colegiul Director al PDL. În aceeași stațiune are loc Conferinţa Ligii Aleşilor Locali ai PNL. Să sperăm că nu v...
-
"Extremism" - cuvântul-clişeu folosit de stânga pentru a defini ideile de dreapta. Next time Dem...
-
De ceva vreme a început o campanie mediatică pentru susţinerea lui Marius Oprea, directorul IICCR (Institutul pentru Investigarea Crimelor C...
-
Hey lucky people, North and South This is your leader, I'm called "the mouth" We're gonna play a game that's funny ...
-
Premierul Emil Boc demontează speculaţiile media privind noua lege a pensiilor, într-un interviu acordat agenţiei Mediafax. În interviu ma...
-
"Sanieee, cu zurgălăăăăiii...vine reforma peste noi !" Tupeul acestui individ este din ce în ce mai enervant. Dup...
4 comentarii :
IRRD si-a facut "datoria" catre Ion Iliescu si regimul comunist prin declaratia lui Claudiu Iordache:
"Raportul Tismăneanu - un model nefericit de anulare a istoriei recente".
Iordache ăsta are şi ceva la scufiţă, este de-a dreptul penibil.
A mai dat o declaraţie recent, ceva cu "România". Lousy schmuck....
trebuia sa'i dea ilici si lu' iordache scufitza asta un salar, ca'l dadea nefasta afar' din casa, ca nici batrinu iordachescu nu mai marca banu' ca altadata !
chiar, o mai trai batrinu' iordachescu ?
Daaa, mi-aduc aminte cum se smiorcăia acum mai bine de zece ani, "că-i şomer şi este în mizerie"...
Dacă te gândeşti la Dan Iordăchescu, trăieşte, este de-o seamă cu Ilici :) (artistul de operă, ma refeream la el).
Trimiteți un comentariu