22 octombrie 2009

Se putea să tacă tonomatele ?!




Nici nu s-a încheiat vizita vicepreşedintelui Joe Biden în România, că au început diversiunile media. 

Adică, Administraţia Obama nu numai că n-ar fi bucuroasă să colaboreze cu actualul guvern şi actualul preşedinte, dar mai mult, nu ar dori un nou mandat pentru Traian Băsescu. Chiar a fost întrebat direct Joe Biden, şi a dat şi răspunsul.

Mircea Geoană şi implicit PSD se erijează într-un fel de mesageri între România şi Administraţia Obama, dorind să propage în imaginarul public ideea că sunt "aleşii" Noului Licurici. Jalnici.

Zilele trecute, un activist sorosian lansa pe site-ul de fumigene Inpolitics gulguta că Partidul Popular European (familie politică din care face parte şi PD-L), ar fi "şocat" de atitudinea preşedintelui Traian Băsescu faţă de parlament. Blogurile şi media anti-Băsescu au preluat rapid "ştirea". 

Ori, PPE a emis un comunicat  care arată exact contrariul : [...] "PPE îşi declară sprijinul pentru candidatura domnului Traian Băsescu la un nou mandat de preşedinte al României. Admiterea României în Uniunea Europeană a avut loc în timpul mandatului şi cu contribuţia directă a preşedintelui Traian Băsescu".

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: