22 octombrie 2009

Se putea să tacă tonomatele ?!




Nici nu s-a încheiat vizita vicepreşedintelui Joe Biden în România, că au început diversiunile media. 

Adică, Administraţia Obama nu numai că n-ar fi bucuroasă să colaboreze cu actualul guvern şi actualul preşedinte, dar mai mult, nu ar dori un nou mandat pentru Traian Băsescu. Chiar a fost întrebat direct Joe Biden, şi a dat şi răspunsul.

Mircea Geoană şi implicit PSD se erijează într-un fel de mesageri între România şi Administraţia Obama, dorind să propage în imaginarul public ideea că sunt "aleşii" Noului Licurici. Jalnici.

Zilele trecute, un activist sorosian lansa pe site-ul de fumigene Inpolitics gulguta că Partidul Popular European (familie politică din care face parte şi PD-L), ar fi "şocat" de atitudinea preşedintelui Traian Băsescu faţă de parlament. Blogurile şi media anti-Băsescu au preluat rapid "ştirea". 

Ori, PPE a emis un comunicat  care arată exact contrariul : [...] "PPE îşi declară sprijinul pentru candidatura domnului Traian Băsescu la un nou mandat de preşedinte al României. Admiterea României în Uniunea Europeană a avut loc în timpul mandatului şi cu contribuţia directă a preşedintelui Traian Băsescu".

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: