04 martie 2023

N-aş numi -o "denunţare" - ci "definire a situaţiei"

 
"Intrarea în subiect" începe după primele câteva minute. Nepotrivită, totuşi, elogierea dinastiei masonice Brătianu, chit că brătianul-amfitrion ("Ion I.") este oarecum colateral, şi "renegat", cu un parcurs post-'89 diferit. El ("Brătianu-Cartof", acum octogenar) are meritul de a fi definit - şi demascat - printre primii, ca atare, "vânzătorii de ţară". A fixat noţiunea.
 

 

10 comentarii :

Riddick spunea...

Cât despre "reabilitarea" lui Antonescu (mason? unii zic că da - omul pus în fruntea guverului de Carol II şi acceptat - ulterior - de Legiune), atunci cum rămâne cu legionarii? Mai mulţi legionari au fost executaţi sub "regimul Antonescu" (post - ianuarie 1941) decât agenţi (sabotori-terorişti) comunişti.

Riddick spunea...

Mda. Cacealma (?) sau naivitate colectivă. Aud/văd ca este elogiat şi Titulescu (de la 1:12:56) - fără comentarii...

Mai multă claritate, mai multă bună-credinţă nu strică. Cui serveşte confuzia?!

Anonim spunea...

CARTOFI , CARTOAFE...CARTOFORI !!! Stiai ca individul a luat cateva sute de voturi atunci cand a candidat la presedentie ?Cine dracu l-o fi votat pe saritul asta de pe macaz ?Da' care-i treaba ? I-au refuza t francezii inapoierea vizei si-a ramas apropitar in casoiul ala de pe Visarion ? Si Gica Manole , catamai profesorul , catamai scriitorul , alta treaba nu-si gasea decat sa-l pupe-n cur pe...tipul asta care dovedeste clar cat de periculoasa este cosanguinitatea ?P.S. Da' ce-ai patzit de te-ai dat la fund { fara vreo conotatie negativa :-) } atata vreme ? Sper ca n-a fost o problema de sanatate !

Riddick spunea...

I-o mai fi venit mintea la cap, acu', la senectute. Apreciez numirea unei săli după numele lui Paul Everac (boicotat sistematic spre finalul vieţii şi acum trecut sub tăcere), se vede eticheta lipită ("cu scoci"...) pe o uşă, la un moment dat. Ar fi trebuit o placă, dar aici se vede precaritatea fundaţiei, finanţarea la limită. Oricum, a punctat bine aia cu "vânzătorii de ţară". De Gică Manole am aflat recent - nu "acum", aici doar l-am gasit iar. Gică (!) Manole e constrâns de boicotul Sistemului, si apelează şi el la cine poate (mă mir că a putut edita ce-a editat, înţeleg că sunt tiraje de doar câteva sute de volume "odată", deşi repetate).

Sunt bine dar încă foarte ocupat. Însă... nu va mai dura mult. Reiau în 1-2-3 zile.

P.S. "Am salvat" destule editoriale de-ale lui Everac, omu' a fost epocal, le zicea "ca din carte": https://riddickro.blogspot.com/2011/12/everac-potpourri.html

Vlad Tepes spunea...

https://ortodoxinfo.ro/2023/04/20/revine-regionalizarea-visul-iredentistilor-maghiari-15-judete-in-locul-celor-41-de-azi/

Riddick spunea...

E visul mai multora, şi ordin dat "de-afară". De prin 2011-2012 ştiu că s-a pornit mai tare, la un moment dat chiar Dragnia promova regionalizarea (2013 - sper ca de atunci încoace să se fi trezit...).

Cu Moş Manole, m-am înşelat. Da' nu şterg postarea: e un faker băgat printre patrioţi: în alte părţi latră partitura Sistemului, "e pe linie". Dar aici joacă un rol prestabilit, pentru credibilizarea celorlalte dude rostite/scrise. Chiar şi mediul în care apare la clip nu-i 100% "de-al nostru", chiar dacă unii "au făcut bine cândva".

Anonim spunea...

COLOCVIILE ARS VERBA. Combaterea "antisemitismului" folosește subjugării românilor?
Invitat special: Ioan ROȘCA
Invitat permanent: Miron MANEGA – certitudinea.com
Realizator: conf. univ. dr. Daniela GÎFU

https://www.youtube.com/live/5l_7lfM1-_c?feature=share

Riddick spunea...

Mă mai uit pe la Certitudinea (am şi link pe coloana din stânga). Dar mi se pare prea îngăduitor "patronul" Miron Manega, cu unii invitaţi şi colaboratori cam... alunecoşi, asupra unora planând bănuieli întemeiate, ca fiind "pe telecomanda Sistemului". În fine, "poate că până la urmă...".

Riddick spunea...

Bănuielile mele NU se referă şi la Ioan Roşca - prea puţin mediatizat, dovadă că deranjează TARE.

Riddick spunea...

Scuze pentru "anonim 2", comentariul apare abia acum fiind intrat la spam. Deci invizibil la caseta de comentarii şi nici semnalat la e-mail (cum are platforma Blogger). Probabil o defecţiune sau o sâcâială a platformei, am găsit acolo peste 100, unele fiind publicate deja mai demult dar dispărute retroactiv (!) de la postările aferente şi readuse acum de mine, "bucată cu bucată".


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: