07 mai 2022

pastila R (33)


Acum, cu reţinerea lui Dodon, sunt sigur* Repmoldova va intra de-adevăratelea în război.
- - - - - - -
* desigur, nu dacă şi faza asta face cumva parte din regia Vestului Colectiv şi cu Dodon complice, urmând gafelor de grădiniţă care au dus la pierderea alegerilor (dar dacă ele au fost făcute... deliberat? ca acum Ivan să aibă pretext de a reacţiona - şi nu la incidentul reţinerii, ci la altele mult mai serioase -, lucru mult mai greu de justificat dacă la Chişinău era tot "omu' lui")
 
Văd că se tot rostogoleşte informaţia (?) că ar fi în curs o lovitură de stat contra lui Putin (înţelegându-se prin asta că este şi împotriva "întregii" conduceri de stat). Cel mai recent, şi de către şeful serviciilor secrete ucrainene. În spate ar fi un grup de generali (ba unii zic chiar "generalii") care ar urmări "oprirea războiului". Dar... el este ca şi oprit de ceva vreme. Că atunci te mai întrebi şi de ce vestea puciului iminent este trâmbiţată de pioni de-ai Vestului Colectiv, "compromiţându-i şansele de reuşită", astfel? Au nu cumva puciul este iniţiat - când colo - de patrioţii ruşi? Exasperaţi de bâlbele, inconsecvenţele "inexplicabile" de nu chiar trădările la lumina zilei ale Echipei Putin. Iar ţinta propagandei este de fapt publicul rus şi nivelul militar mediu-inferior. Care ambele "n-ar trebui" să acorde sprijin "unor trădători şi / sau defetişti", când / dacă evenimentele vor exploda public. Pare o strategie de dezinformare grosieră dar care poate fi eficientă la început, în faza critică - după mine ar fi un semn că patrioţii ruşi s-ar apuca, în sfârşit, de Curăţenie.
 
Mă întreb ce regie se va folosi "pentru a introduce în situaţie" - situaţia operativă - nu atât aşa-zisa armată română, ci opinia publică RO: să i se inducă "necesitatea" de a susţine cauza. Şi nu doar verbal*, ci cu costuri suplimentare care pot merge până la daune de război şi mobilizare. Probabil lipsa unui cretinism nostalgico-istoric de tip polonez (lasă, alte hibe "balcanice" binecunoscute...) ne protejează de o sinucidere colectivă consimţită.
- - - - - - -
 * sondajele reale privind refuzul persistent al bizonului RO de a "marşa" se pare că le scot peri albi Păpuşarilor
 
A trecut aprilie iar GSimion nu s-a dus la Bibi, aşa cum zisese c-o va face ("Îi anunţ că familia europeană din care facem parte conține și partidul lui Benjamin Netanyahu, cu care am și stabilit o întâlnire, în luna aprilie, nu am stabilit încă data exactă.").
Totuşi, îmi menţin "pariul": cineva relevant din conducerea AUR va fi prezent la ambasadă la Licurici, pe 4 iulie.

22 de comentarii :

Riddick spunea...

Motto-urile pe care le pun pe blog. Cele mai recente sunt cele din partea de sus. Din formulări se pot deduce (retroactiv) "momentul şi subiectul tratat".

(mai-iunie 2022)

Gabriel spunea...

Iată, intensa propaganda antinațională a produs efecte secundare. Românii nu vor să lupte nici pentru țara zisă a lor darămite pentru Ucraina. Și bine fac. Oricum nu aveam noi tradiții războinice reale, dar ultimii 30 de ani au eradicat și puținul care era.

Riddick spunea...

Efectele astea secundare sunt acum pozitive, fiindcă nu "pentru ţara lor" ar fi puşi acum să lupte românii.

Emiţătorii acelei propagande s-au trezit cu un "subprodus" pe care l-au cultivat pentru un alt scop iar acum se trezesc că nu mai pot folosi "andrisanţii" (bizonii) după cum vor ei. Le mai iese dar nu prompt şi nu 100% din public sau măcar o majoritate solidă "pe direcţie".

Gabriel spunea...

Din păcate, cel mai nociv personaj în această perioadă s-a dovedit civilul de stânga Dâncu, care confundă neutralitatea cu nealinierea și se crede în război cu Rusia.Ce nu face PSD pentru o mângâiere în creștet de la ambasade! Sunt în stare să ducă și țara în război ca să șteargă reputația (nemeritată) de partid antioccidental.

Anonim spunea...

Il urmaresc pe Putin de foarte multi ani, cu foarte multa atentie. Pe youtube, mai ales. Mi s-a parut inteligent, patriot, sincer, direct si foarte eficient (a ridicat Rusia de la pamint, a facut ordine printre oligarhi, pe unii i-a matrasit etc.). Ba chiar si cu simtul umorului ocazional. Polemist bun, i-a inghesuit si chiar ridiculizat de multe ori pe jurnalistii CIA trimisi sa-i ia interviuri.

Nu il suspectam ca ar fi un globalist, dar cind l-am vazut intrat in rol in spectacolul de circ al plandemiei mi s-a ridicat o sprinceana.

Apoi, recent, cu citeva zile inainte de invazia Ucrainei, ii primeste pe Macron si pe Orban tinindu-i la capatul unei mese lungi de 7 metri. In aceleasi zile, ii tine pe Lavrov si pe Soigu (cu care isi petrece vacantele in salbaticie, prin muntii Siberiei) la o distanta si mai mare, inghesuiti unul in spatele altuia pe latura unei mese lungi, dreptunghiulare, el fiind in capul mesei. Ca un director intr-o cancelarie scolara facindu-le morala unor elevi nedisciplinati. Cu o zi inainte de invazie vine in vizita si primul ministru al Pakistanului, pe care insa il trateaza normal, fara nici o distantare. Cuvintul care iti vine in minte vazind astfel de scene e: SCHIZOFRENIE.

Dar ceea ce mi-a ridicat si a doua sprinceana, si asa am ramas de atunci, a fost felul in care i-a tratat pe cei din Consiliul de Securitate al Rusiei, cu 3 zile inainte de invazie, cind i-a scos la tabla (microfon) unul cite unul pe "greii" despre care, pina atunci, credeam ca au puterea in tara aia. Incredibil spectacol. Am revazut de mai multe ori inregistrarea si tot nu-mi vine sa cred ca nici macar unul nu l-a bagat in ma-sa, demisionind pe loc si trintind usa la plecare de sa-i sara tencuiala.

Care e mesajul pe care a vrut sa-l transmita umilindu-i pe oamenii aia, pusi in functii - de la primul la ultimul - chiar de el? Si pentru cine era mesajul?

https://www.youtube.com/watch?v=8B0mWzB4GOQ

Iar ceea ce i-a facut lui Sergei Naryshkin, chief of the foreign intelligence service, e de-a dreptul suprarealist.

https://www.youtube.com/watch?v=o9A-u8EoWcI

Asa arata seful spionajului rusesc??? Tipul pare efectiv un idiot cacat pe el de frica, ca un elev de nota 4 care, pentru un 5, e gata sa repete orice dupa profesorul care il ridiculizeaza in public.

Concluzia mea: toti indivizii astia de fațadă din politica Rusiei sint simple marionete fara nici o putere. Exact ca in Romania sau ca in SUA. Puterea trebuie sa fie in alta parte. Probabil in FSB, de unde a fost propulsat Putin. Dar ar putea fi si o cupola globalista peste FSB.

Cred ca pina la sfirsitul anului vom avea niste indicii. Criza economica, energetica, financiara si foametea vor face sa crape multe abcese politice. Vorba aia, macar sa nu murim prosti. Sa stim cu o clipa inainte cine ne sint asasinii.

P.S. Dar, daca Putin nu are pe nimeni in spate si astia din Consiliul de Securitate al Rusiei reprezinta adevarata echipa de conducere, inseamna ca Putin a luat-o pe aratura. Si ca, daca astia nu sint in stare sa-l dea jos, o sa se gaseasca niste militari sa o faca.

Riddick spunea...

Nici mie nu mi se părea suspect. Primul semnal de alarmă (pentru mine) l-a dat "Strelkov" acum câţiva ani (https://riddickro.blogspot.com/2014/06/strelkov-il-acuza-pe-putin-ca-tradeaza.html), ca şi "episodul Iliuhin", când ăla l-a acuzat "cu dovezi" iar apoi moare suspect (https://riddickro.blogspot.com/2014/12/ilyukhin-only-lived-month-after-he-made.html), iar recent re-desemnarea la Banca NAţională a Rusiei a lui Nabiullina-Sabotoarea, fuga oligarhilor evrei în Israel (şi nu numai), şi "demascările lui Iurie Roşca" (https://rumble.com/user/IurieRosca).

Rusia nu mai poate continua aşa, ceva trebuie să se întâmple.

Anonim spunea...

" Totuşi, îmi menţin "pariul": cineva relevant din conducerea AUR va fi prezent la ambasadă la Licurici, pe 4 iulie. " Pariu' lu' peste !!! Zi si mie cine a lipsit vreodata de-acolo in acea zi ! Astia si-ar trimete mamele pe centura sa le faca rost de invitatii iar dumneata te gandesti la " cineva relevant din conducerea AUR . Cine mortii ma-sii mai este AZI relevant la AUR ca-i injura lumea pe unde-i prinde ? Simion...sa fie ma-sa a dracului ca...deja sau prins oamenii { ma rog nu chiar toti dar...si cand s-or prinde mai multi } cam " cu cine voteaza onorabilul eventual cine-i da indicatia de vot asa cum astepta Catzavencu de la coana Zoitzica..." CA E DAMA BUNA " ! Chestia cu boala lui Vladimir Vladimirovici Putin , nici nu stiu daca s a rad sau sa-mi bag ceva in ma-sa . Pai cat de tampit s a fie cineva , fost agent NKVD...FSB si ce-o mai fi fost incat sa lase sa transpire o veste dintr-0astea fara s a aiva o cat de mica sansa de-a le-o trage tare si cu fortza la popoul fraierilor ? Cred ca nici Zelensky nu crede insa , o cred fraierii nostrii care , oricum abia asteapta sa moara si rusii si ucrainienii sa ramanem doar noi si marota noastra di-ntotdeauna ...ungurii !Este a nu stiu cata oara cand pronuntzi termenul " armata noastra " iar eu , ma incapatzanez sa te-ntreb : CARE ARMATA ???Care armata , aia pe care ne-o arata astia pe la TV cu imagini in bucla si care anuntza inca o prabusire a unui MIG ? Bine ca nu zboara tancurile caci pana a cum mai ramaneam cu doar jumatate din ceea ce ne laudam ca avem ! P.S. Pentru Anonim 1 : ai mare dreptate la inceputul exposeului insa...de ce uiti ca si el este om , chiar si el ? " Umor " ? Pai ce , chiar ti-ai inchipuit vreodata ca asta vorbeste din ceea ce-i vine lui in minte ? Ai dreptate insa , atunci cand spui c-a facut ceva ordine printre oligarhi : intai ai lui si-abia apoi ceilalti .

Riddick spunea...

Între timp, "relevanţii" din conducerea AUR au intrat în grupul (nu-prea) nou Pro-America (sau cam aşa ceva) din parlament, condus de CholaqUE, care-i ceva mai mult decât un "simplu" grup parlamentar de prietenie. Cel cu Rusia a fost desfiinţat (erau acolo şi vreo doi de la AUR care nu apar în Pro-America de acum).

Relevant în sens juridic, ierarhic, "de partid". Nu "relevant pentru mase".

Nu ştiu să mai fi folosit expresia "armata noastră", cel puţin... de vreo două decenii. Ea nu mai e demult "a noastră". Şi începe să nu mai fie nici "română", deocamdată în gândire, "în spirit" dar va deveni ne-română şi la nivel de cadre, dacă porcăria globalistă va persista.

Gabriel spunea...

Păcat că rușii au acceptat capitularea la Azovstal. Capii răutăților din batalionul Azov vor scăpa cu viață și s-a ratat ocazia testării armelor nucleare tactice rusești în condiții de luptă. Locul era ideal, departe de oraș și lipsit de populație civilă. Cred că rușii se tem să încerce să le utilizeze de teamă că nu vor funcționa iar dacă nu merg și se află asta, forța lor de descurajare nucleară se evaporă ca și cea convențională. Acolo zona era înconjurată și cu posibilităti limitate de comunicare, își puteau permite chiar și un eșec fiind șanse să nu se afle.

Riddick spunea...

Nu tocmai. Este chiar lângă portul Mariupol, care este important. Apoi, printre "azovi" sunt şi ofiţeri din state NATO, chiar dacă unii "pensionari" porecum un amiral american (ăsta ultimul nu-i clar dacă a fost capturat la Mariupol, şi când). Trebuie arătaţi cine sunt, şi ce au de spus. Tactic, poziţia cădea oricum în maxim o lună dacă tăiau complet accesul la apă şi hrană. Apă, cică mai obţineau ieşind pe furiş dintr-o galerie (au fost văzuţi şi "opriţi acolo").

Anonim spunea...

@Gabriel " Păcat că rușii au acceptat capitularea la Azovstal. " Era evident ca TREBUIAU sa accepte mai ales ca dupa cate se aude prin targ...in asta a constat intelegerea pe care a facut-o si Putin si Zelensky cu...aia care i-au colindat zilele astea . :-) Bravo omule : este a nu stiu cata oara cand , ma vad NEVOIT sa-ti adresez FELICITARI PENTRU GANDIREA-TI LIMPEDE SI MAI ALES LOGICA 100% FELICITARI !!!

Anonim spunea...

Nu stiu pe unde am citit : NU S-A MAI INREGISTRAT NICI UN CAZ COVID ! Adica , fix acum ? Oare ce ne mai asteapta ?

Riddick spunea...

Cu Covidu' n-aş fi prea optimist: dacă declară oficial că-i "gata", probabil următorul subiect adus pe ordinea de zi va fi războiul mondial.

Eu n-am informaţii că s-ar fi hotărât încheierea mascaradei covidice, se aude că de la toamnă vor s-o relanseze.

Ciudat zvonul privind Coreea de Nord, unde s-a declarat "explozie covid" unde până acum se nega fie şi un singur caz: cică Kim ar juca-n piesa asta din disperare, "ca să se mai îndulcească sancţiunile economice". Eu unul nu cred partea asta din zvon, rămân nelămurit şi la prima parte ("că ar fi covid"). Alte zvonuri zic că "ar fi ceva nou", lansat mai întâi în China (şi Coreea de Nord), desigur nu cu acordul guvernelor de acolo.

Riddick spunea...

Cu "capitularea". Cică ar mai fi rămas acolo unii. Dar asta... contrar ordinului OFICIAL al părţii ucrainene (ordin de evacuare), şi nu sunt acoperiţi nici de acordul de capitulare. Iar dacă au minat ceva ("booby-trapped"), e grav şi pentru cei "din acordul de capitulare", dacă au declarat că n-au lăsat în urmă "ceva surprize". Pentru chestii dintr-astea se bagă la înaintare/recunoaştere roboţi şenilaţi (şenile din cauciuc), cu camere de luat vederi - aşa s-a făcut şi la Fukushima, dar intensitatea radiaţiilor a distrus electronica, roboţii s-au oprit/pierdut iar camerele n-au mai emis. Pentru distanţe mai mici sau "după colţ", se folosesc "şerpi optici" (mini-camere manevrate cu o prăjină flexibilă, "şarpe").

Anonim spunea...

Datorita dumitale , m-am pus pe cautat informatii . Am gasit una buna de tot : " Sunt tratati ca prizonieri de razboi militarii incorporati sub drapelul tarii respective care au executat ordinele superiorilor ierarhici stabiliti de un for superior pe baza legilor existente la acea ora in tara . Militarii angajati pe baza de contract { MERCENARII } sunt asimilati teroristilor si vor fi judecati ca atare ." Pai astia de la Azovstal parca-s mai mult dintr-astia "contractualii " si " alte specialitati " . Pai , intrebarea mea este : rusii { duri asa cum ai stim din pacate si noi } vor scapa ocazia de-ai condamna p'aia la macar 50 de ani CU EXECUTARE ? Iar dupa 50 de ani si chiar dupa jumatate petrecuti -in cel mai bun caz - la Delfinul negru aia , in caz ca vor supravietuii...isi vor fi dorit moartea de o mie de ori .Cred c-au raams cativa dintre comandanti pe-acolo si pe buna dreptate : daca esti american bunaoara sau britanic in nici un caz nu te astepti sa dai nas in nas cu anchetatorii rusi fara s a ai o " plasa de sigurantza " in persoana unuia de la ... biroul care te-a trimes acolo .Cat despre COVID , culmea este ca...au la dispozitie variante multiple ale acestui santaj planetar si tot culmea este faptul ca , nimeni nu-i ia de oua . Cu banii facuti in acesti trei ani de criminalii astia , toata populatia Pamantului putea traii inca 2000 de ani de aici inainte ...ca-n Elvetia !

Riddick spunea...

Pe blogul lui Andrei Martyanov apare menţionată posibilitatea "firing squad"-ului adică a execuţiei prin împuşcare. Desigur pentru fapte grave cu vinovaţi identificaţi. Federaţia Rusă are pedeapsa cu moartea dar "este momentan suspendată" (moratoriu), cele două republici din Donbas (DNR, LNR) o mai şi aplică.

Citatul:

So, as you see, they will not be even tried as military criminals, they will be tried as terrorists and, boy, that has some serious international repercussions, because some people in EU and North America will have to consider who they are dealing with. And we can only wait until all horror stories will be told and shown and perpetrators, including both cadre and volunteer NATO personnel, will be paraded in a front of the world at those tribunals, while looking in the eyes of those victims who survived. The new Nuremberg is coming and that makes many people really uncomfortable.

Meanwhile new ones are being "evacuated" and every single of them will have a story to tell.

Many will live, many others will want to die after being sentenced for life to one of the Russia's max security prisons, others will die by firing squad. I would suggest hanging and not wasting bullets on them.


https://smoothiex12.blogspot.com/2022/05/an-interesting-detail.html

Cică n-ar fi ieşit (toţi) Capii. Au rămas în galerii. Să vedem ce urmează.

Anonim spunea...

https://www.rt.com/russia/555669-azovstal-troops-surrender-video/

......................

"Ukrainian officials made it clear that they expect the captured soldiers to be exchanged for Russian prisoners of war. However, many of the fighters belong to the ultranationalist Azov Battalion, which Russia accuses of various war crimes.

A draft law was submitted to the Russian parliament on Tuesday that would classify Azov as a terrorist organization. A similar request was sent by the Prosecutor General’s Office to the Supreme Court of Russia. If the classification is adopted, it would open up a legal path for the prosecution of all Azov members for being in the ranks of the unit rather than for specific crimes. The regiment is formally part of Ukraine’s National Guard."


Translate to:
Romanian


"Oficialii ucraineni au precizat că se așteaptă ca soldații capturați să fie schimbați cu prizonieri de război ruși. Cu toate acestea, mulți dintre luptători aparțin Batalionului ultranaționalist Azov, pe care Rusia îl acuză de diverse crime de război.

Marți a fost înaintat parlamentului rus un proiect de lege care ar clasifica Azov ca organizație teroristă. O cerere similară a fost trimisă de Parchetul General către Curtea Supremă a Rusiei. În cazul în care clasificarea va fi adoptată, aceasta ar deschide o cale legală pentru urmărirea penală a tuturor membrilor Azov pentru că se află în rândurile unității, mai degrabă decât pentru crime specifice. Regimentul face parte în mod oficial din Garda Națională a Ucrainei."

........................

Impresia mea e ca sint doua chestii majore pentru care rusii nu au bombardat subsolurile alea:

Prima: capturarea "in viu" a ofiterilor americani, canadieni, germani, francezi si care or mai fi pe-acolo (era vorba de comunicatii in vreo 6 limbi, in afara de rusa/ucrainiana) va reprezinta o teribila lovitura de imagine in razboiul propagandistic. Vom vedea probabil fotografii si inregistrari video cu vitejii ofiteri din NATO, cel neimplicat in razboi, jegosi, in zdrente si incatusati, imagini imposibil de ascuns chiar si de cocine ca CNN, care ii vor face pe multi telespectatori occidentali sa inceapa sa-si puna intrebari si sa aiba indoieli. Pe astia, nu pe azovisti, au incercat de citeva ori niste trupe de elita sa-i evacueze in misiuni disperate, care s-au dovedit sinucigase, pierzind mai multe elicoptere, nave, oameni etc. Soarta lor depinde de multe. Dupa exploatarea propagandistica a capturii, in functie de felul in care a decurs tirguiala, ar putea sa putrezeasca prin vreo mina de uraniu de la cercul polar sau ar putea fi moneda de schimb. In al doilea caz, cedarile americanilor ar trebui sa fie, probabil, decisive pentru incheierea conflictului in termenii doriti de rusi. Lucru de care ma indoiesc. O doare-n cur pe Victoria Nuland de niste ofiteri NATO.

A doua: laboratoarele de arme biologice din subteranele alea, care, gasite intacte, ar reprezenta un alt cap de acuzare devastator.

Riddick spunea...

Da, şi eu mă aştept să apară ceva de acolo. Celelalte laboratoare le-or fi distrus, având în vedere viteza mică de înaintare a ruşilor, ba chiar retragerea din nord-est. E ceva ciudat cu galeriile alea.

Anonim spunea...

" Maia Sandu, după întâlnirea cu Emmanuel Macron: Contăm pe sprijinul Franţei pentru primirea statutului de ţară candidată la UE - 19.05.2022 " Si mai ce vrea ... catzeaua ? Cumva si conducerea NATO pentru " republica " lor de kakat ? Intrebare : astia de la UE , cat de imbecili sa fie incat sa accepte toti fomistii la masa lor ? Ca ar fi fomisti , asta nu-i nimic insa toata lume a stie ca-s si puturosi si betzivani si hoti si...tari in gura deci , cum dracu sa-i accepte , nu s-au oparit suficient cu gioarsele de unguri ? Nu de alta insa , fiecare banutz dat ca ajutor d e catre UE moldovenilor provine si din buzunarul meu si... NU VREAU SA LE DAU !!! P.S. Raman la parerea pe care mi-am format-o deja : Maia { catzeaua } a avut la spatele ei un protzap tare caci altminteri fara sprijin , nu cred ca depasea nici macar rolul de congsiliere pe care l-a avut in perioada lui Dodon .Ai vazut cu era imbracata la Bruxelles ? Ziceai ca merge in Piata Obor sa-si ia haine de la second hand !

Riddick spunea...

Cum să nu-i accepte, când ei "i-au crescut", politic?

Mă întreb dacă gafele de grădiniţă în urma cărora "dodonii" au pierdut alegerile n-or fi fost altceva - poate o strategie de-a ruşilor de a avea acum pretext de invazie. Pâi ce să fi zis dacă la Chişinău erau acum oamenii lor?! Aşa, pot invoca (real) amestecul NATO, pe care îl şi vedem referitor la Transnistria. Asta, dacă nu cumva a fost în mod deliberrat o strategie de cedare, pornită tot de la Moscova. Nu bombăne degeaba Iurie Roşca...

Gabriel spunea...

Se pare că ceva scârțâie în Ucraina. Cam din 14-20 mai sunt semne. Dintr-o dată generalii americani îi sună pe omologii ruși să discute încetarea focului (în 14 și 20 mai dacă rețin bine). Dintr-o dată Zelenschi are o revelație: sfârșitul războiului va fi diplomatic!

Riddick spunea...

Cred că s-au cumulat două chestii: distrugerea masivă a corpului ofiţeresc "de carieră", în lupte, şi demoralizarea trupelor mai ales în urma capitulării de la Azovstal. Deja se vorbeşte de peste 20.000 de dezertări la partea ucraineană, şi de sute de "cereri" de trecere de partea separatiştilor din Donbas, de la dezertori care se predau "inamicului". Comandantul-şef ucrainean al forţelor terestre se pare că a fost schimbat tocmai pe tema dezertărilor. Iar în plus, tehnica NATO nou adusă nu are piese de schimb şi personal instruit pentru reparaţii-întreţinere.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: