17 iunie 2014

Strelkov îl acuză pe Putin că trădează Novorossia


Declaraţiile de ieri ale lui Igor "Strelkov" (Girkin), liderul militar al separatiştilor din Doneţk şi Lugansk (traducerea):

Inamicul bombardează masiv cu artileria Kramatorskul, folosind obuziere cu care trage de la Karachun și din zona stațiilor de tratare a apelor uzate, între Slaviansk și Kramatorsk (punctul lor de bază este acolo). Există multe victime și mici incendii în oraș. Zonele industriale și rezidențiale sunt bombardate, deopotrivă. Cetățenii sunt panicaţi - nu a mai fost un astfel de bombardament până acum la Kramatorsk. Este de remarcat că pozițiile miliției au fost complet neatinse - nu s-a tras asupra lor. De ce? Elementar ! Pentru a face mai multe zeci de mii de refugiați să fugă în Rusia. Genocid și epurare etnică, în cea mai pură formă !

Am decis să repostez o versiune ușor editată a unui text din corespondența personală. Vă rog să-l răspândiţi în lung şi-n lat. Nu se mai poate păstra tăcerea, poate astfel celor de acasă le-o veni mintea la cap.

Cum sunt obişnuit să fac previziuni cu mai multe mutări înainte, sunt "în stare de șoc". Actualul "traseu" al economiei și al populației a fost prezis de mine acum o lună şi jumătate, și am făcut apel pentru o intervenție de menținere a păcii pentru a-l împiedica. Nimeni n-a băgat de seamă. Acum este prea târziu - peacekeeperii ar trebui să înainteze prin luptă. Acum, solicit AJUTOR MILITAR IMEDIAT, ŞI LA SCARĂ MARE. Nu va veni. Într-o săptămână sau două, sau chiar mai devreme, o mare parte a unităților militare ale DPR (Republicii Populare Doneţk, n.t.) şi ale LPR (Republicii Populare Lugansk, n.t.) ar putea fi surclasate militar, dată fiind diferența în armament greu, care ne este este total defavorabilă. Când Doneţkul și Luganskul vor fi complet blocate, așa cum este Slavianskul, alegerea va fi cruntă. Fie 1) O invazie directă (pe care ucrainenii o provoacă în mod intenţionat), și un război la scară largă, sau 2) o abandonare totală a Novorossiei (pe care o aşteaptă cu nerăbdare). Și nu sunt sigur dacă dilema va fi rezolvată conform primei variante. A doua variantă este mult mai probabilă.

Putem incendia încă o sută de BTR-uri (TAB-uri, n.t.) și ucide încă 5000 de soldați - echilibrul de forțe va rămâne practic neschimbat. Raportul de forțe ar fi 1-14 și nu 1-15, de exemplu. Aproape în fiecare zi, abandonăm câte-o așezare mare sau oraș - nu avem pe nimeni și nimic cu care să le apărăm. Și nu putem recupera nici măcar una - nu avem nimic cu care să facem faţă armamentului greu al ucrainenilor, putem obţine doar un succes relativ în defensivă. Deci, de unde să-mi vină optimismul ? Din propriile mele succese minore? Sunt tactice. Strategic, am început demult să pierdem. Văd că oficiali ruși de rang înalt au sabotat în mod deschis chestiunea sprijinului pentru Novorossia. Acest lucru este clar pentru oricine, și bănuiesc că acest sabotaj este în întregime intenţionat. Dacă n-ar fi aşa, atunci cum s-ar putea explica faptul că DPR și LPR nu au primit nici măcar o recunoaștere de facto, sau vreun transport de arme și echipamente de care au nevoie în regim de urgență ? Da, Putin a dezavuat de facto (mă întreb - instigat de cine ?) declarațiile cu privire la disponibilitatea de a apăra civilii ruși din Donbass. NU S-A OFERIT NICIO PROPUNERE ALTERNATIVĂ. Dacă nu va exista deloc asistență militară, înfrângerea militară a DPR și LPR este inevitabilă. Dacă ar fi cu o săptămână mai devreme sau cu o lună mai târziu - nu contează. Inamicul ne va izola de frontieră și ne va sufoca metodic, iar simultan cu "curățirea" terenului va goni în Rusia un milion sau două de refugiați marginalizaţi şi resentimentari (sper că ați înțeles consecinţele potențiale pentru economie și mediul social, da?).

Apoi, "oligarhii recunoscători" vor veni la Putin cu fețele ca de înmormântare, îl vor împinge-n faţă pe "marele combinator" Surkov, și el va explica totul cu un glas domol, mieros: "Am făcut tot ce am putut, dar aceşti gangsteri de doi bani din Doneţk au dat rasol, și nu-i putem ajuta altfel decât riscând un război nuclear ... Ei şi-au facut-o cu mâna lor ... Să nu ne asumăm riscuri ... Trebuie să avem răbdare şi-o să fie bine ... Vom rezolva totul mai târziu ... Putem încheia o înţelegere cu Poroşenko ... Retragere tactică ... Nu suntem gata de luptă ... Am recucerit Crimeea oricum ... ", etc., etc.

Că totul se va sfârşi pentru echipa noastră - o ştiu. Cei mai mulți dintre noi vor muri, dar nu aici bat eu - ci pe faptul că toată euforia, toate pierderile vor fi fost în zadar, iar lăstarii primăverii ruse vor fi ucişi de gerul ucrainean. Și războiul următor, pe care noi nu-l vom mai apuca, va fi în Rusia - după un Maidan la Moscova, bineînţeles.

*     *     *
De văzut şi

2 comentarii :

Riddick spunea...


Băsescu şi MAE "îşi exprimau îngrijorarea" că Ianukovici "folosea forţa" (n-a prea folosit-o), dar nimic despre uciderea de civili în bombardamente de artilerie asupra unor oraşe, acum:

Băsescu: Ianukovici să nu folosească Armata, opoziţia să se delimiteze de elementele radicale

http://www.mediafax.ro/politic/basescu-ianukovici-sa-nu-foloseasca-armata-opozitia-sa-se-delimiteze-de-elementele-radicale-12120974

TRAIAN BĂSESCU: RUSIA să înceteze să sprijine forțele separatiste para-militare din Ucraina

http://www.realitatea.net/traian-basescu-rusia-sa-inceteze-sa-sprijine-for-ele-separatiste-para-militare-din-ucraina_1463080.html

Israelul putea folosi obuzierele autopropulsate de 155 mm ca să tragă în Gaza, de dincolo de frontieră şi fără risc pentru propriile trupe (Gaza nu-i mai lată de 14-15 km, sub deci raza maximă). A preferat incursiuni terestre, cu pierderi, sau bombardamente aeriene de precizie.

Oare ce scandal ar fi stârnit mass-media dacă ar fi procedat precum Clica Yaţ de la Kiev, care bombardează cu artileria oraşe din estul Ucrainei ? "Media silence", la Ucraina.

Riddick spunea...


Strelkov nuanţează:

[...]

Regarding my statements from yesterday, I wish to reaffirm: I have not exaggerated, or underestimated, the seriousness of the situation. I have weighed every word I said and wrote.

I seriously believe (and have a basis for this belief) that what is happening is not a deliberate betrayal of Novorossia by the President of the Russian Federation, but a systemic sabotage on the level of the oligarchs and higher-echelon bureaucrats. For Putin the defeat of the South East is a mortal threat both as a leader of Russia and as an individual – it means an irreversible commencement of “the path of Milosevic” who in a similar situation once gave up Bosnia and Kraina, and was then finished off in Kosovo and, demonstratively and logically, “made to die” in the Hague.

Strelkov SITREP for 17.06.2014
http://sovietoutpost.revdisk.org/?p=196


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: