27 februarie 2022

Mă întreb de ce nu vedem mai multe chestii de-astea, trece deja a treia zi a Operaţiunii Z

"Abia acum ?!"

Depozit ucrainean de muniţii (Balakliia, lângă Harkov). Care conţine/a "20-30% din muniţia Ucrainei". La clipul de pe Telegram scrie că este "cel mai mare". Explozii spectaculoase după un bombardament rusesc:


După întârzierea lumină-sunet, filmarea se face de la vreo 3-4 kilometri. Cum înălţimea medie a norilor este cam la 2000 de metri, putem estima flăcările urcând până la câteva sute de metri - iluminarea "generală" este foarte vizibilă. Treaba devine - în sfârşit... - serioasă.

Alte explozii, tot acolo dar mai vechi (2017), şi mult mai mici. "Accident", cică. Totuşi depozitul-arsenal nu pare "mare". Sau poate poza este parţială - distanţe mari între clădiri. Într-un video se vede că atunci au fost explozii "care pot fi filmate mai de aproape".

3 comentarii :

Anonim spunea...

Impresia mea e ca nu avem imagini fiindca rusii nu merg la razboi cu CNN dupa ei, ca americanii. Iar cind e vorba sa-i diabolizeze pe altii, americanii sint maestri. Aici chiar ca sint buni. Uite un articol foarte interesant:

https://theconservativetreehouse.com/blog/2022/02/26/the-first-casualty-of-war-is-the-truth-the-current-western-propaganda-for-ukraine-is-epic-in-scale/

Poza cu cei doi copii ucrainieni, pusa si pe prima pagina a site-ului Cotidianul (Nistorescu), se pare ca e facuta in 23 martie 2016 si re-folosita acum!

Traduc din articol:

Prima victimă a războiului este adevărul - Actuala propagandă occidentală pentru Ucraina este de o amploare epică

Atunci când am spus ieri că toți observatorii interesați ar trebui să fie foarte atenți la informațiile din sursele media din Ucraina, a existat un motiv pentru acest lucru. Chestionați totul. Nu luați nimic ca atare.

Dacă nu ați trăit niciodată presiunea propagandistică care însoțește războiul, avalanșa de bullshit poate fi destabilizatoare, copleșitoare și neliniștitoare. Este unul dintre motivele pentru care CTH nu distribuie informații ”calde”. Toată lumea are o agendă.

Tot ceea ce vedem în mass-media americană în legătură cu interesele americane în Ucraina este o operațiune masivă de propagandă cu sediul în Departamentul de Stat al SUA și în comunitatea de informații americane. Sentimentul de simpatie pe care îl simțiți face parte dintr-o operațiune de manipulare intenționată din interiorul acestui DC matrix.

Imaginile, fotografiile, videoclipurile, discursurile, frânturile de sunet și imagine difuzate de mass-media corporatistă americană sunt toate intenționat menite să creeze o perspectivă foarte specifică în rândul poporului american față de problemele din Ucraina. Organizația stângistă a Națiunilor Unite și Departamentul de Stat american de stânga vor lucra împreună în acest caz, la fel cum au făcut-o și în exemplele anterioare (Ucraina 1.0, Libia, Egipt etc.).

Este foarte ușor să devenim victime ale războiului psihologic menit să ne manipuleze opiniile.

Neoconservatorii, agenți de promovare a războiului care lucrează în numele UniParty și al intereselor colective globaliste, sunt uniți în efortul lor.

Din nefericire, aproape tot ceea ce se transmite de la știrile corporatiste în mentalul nostru face parte dintr-o bătălie pentru mintea noastră. Scopul este de a crea o profeție care se autoîmplinește.

Acesta este motivul pentru care oamenii care sunt familiarizați cu aceste tipuri de tactici adesea ies din joc atunci când bătăile tobelor devin foarte puternice.

Riddick spunea...

Ar mai fi şi tactica ruşilor de a lăsa în urmă, încercuite, anumite oraşe ("cutted off"). Propaganda le arată ca "rezistând", dar curând va începe acolo curăţenia. De asemenea, sunt în curs operaţiuni de încercuire în partea de est ("cauldrons"), iar la vest se taie căile de aprovizionare şi de retragere ale Kievului.

Riddick spunea...

detalii aici

https://thesaker.is/day-3-of-the-russian-operation-in-the-ukraine-open-thread/

... aici...

https://orientalreview.org/2022/02/26/debunking-the-top-ten-infowar-narratives-about-russias-special-operation-in-ukraine/

... şi aici

https://www.moonofalabama.org/2022/02/disarming-ukraine-day-3.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: