16 aprilie 2021

"Florin Cîţu nu face nimic fără Klaus Iohannis. NIMIC."

Dacă USR-PLUS chiar ies/e de la guvernare, precum a/u spus, cărţile le va face din nou Ioh-anus, şi - "guvern minoritar" sau nu - se va vedea clar cine îl susţine şi cu ce premier va fi (Ciuciucă?). La schimbarea structurii politice a guvernului este necesar vot de aprobare în parlament, pe propunerile înaintate de premier şi aprobate de preşedinte. Pentru a-l reintroduce oficial-formal în jocul numirii "noului premier" pe Ioh-anus este necesară demisia lui Cîţu (cerută de userişti) sau trecerea votului unei moţiuni de cenzură, ulterior demisiei din guvern a miniştrilor USR-PLUS.

 

Tuciurescu, Curea-Vaccin şi cu Andronic demult nu mai sunt ei credibili. Şi nici acum: acreditează teza recurgerii la trucul clasic-banal al "eliberării presiunii" ca strategie iohannistă ad-hoc, o explicaţie facilă pentru a ascunde obiectivul major: învestirea rapidă unui cabinet de război "pe Direcţia Est", la ordin extern expres. Curea-Vaccin chiar încearcă să-l transforme în personaj pozitiv pe Ioh-anus ("care a aprobat mătrăşirea lui Voiculescu având şi informaţii-beton de la servicii" - de parcă n-ar fi şi el tot agent!). Teza mea este că s-a declanşat procesul aduCiucerii unui anumit premier, simultan cu destabilizarea facţiunii (încă?) majoritare din PnL, cea "USL-LOrban". De asemenea, mai susţin că în actuala criză Cîţu, Ioh-anus şi USR-PLUS au acţionat coordonat (lucru trecut sub tăcere de agaricii de la EvZ).

6 comentarii :

Anonim spunea...

Pai cine-a crezut vreodata , o singura data faptul ca , alde Catu poate face ceva fara OK din partea lui johANUS inseamna ca , chiar a crezut faptul ca acesta este cel mai bun dintre cei buni...eventual de neinlocuit ! Vita aia saseasca stie precis ca AZI , daca USR-PLUS se retrage de la guvernare , vor dispare in neant de unde au a parut insa , de PNL se va alege prafu' fix ca de PNT-CD .In plus , nici el si nici altcineva { adica inclusiv generalul } nu actioneaza dupa cum viseaza noapte ci , doar la ordin extern iar asta o stiu si vanzatoarele de seminte " de bostan cu sare " ce-si fac veacul pe ruta Bucuresti-Giurgiu .

Anonim spunea...

Da' ce-a patzit Maia Sandu ? Nu i-a venit ciclu' lunile astea sau este nefututa suficient ? Pai fix asta asteptau comunistii : dizolvare a Parlamentului caci asta le va da ACUM suficienta legitimitale incat s-o arunce din barca cu-n picior in kur ! Iar astia de la AUR...pai cum dracu sa participe astia la alegeri taman acolo unde , nu-i inghite nimeni si , doar alde Simion mai crede ca " fratii al asteapta " ? Al asteapta pe el...cioara inculta !P.S. Si bine ca mi-am amintit : POPONAR DOVEDIT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonim spunea...

Uite aici ceva ce mi-a mers la casa sufletului de la aia cu Jos Botnitza :
Putin interzice oficial căsătoria între persoane de același sex în Rusia și oprește adoptarea persoanelor transgender . Numai pentru asta si AL VREAU PRESEDINTE AL ROMANIEI : OMU' CHIAR ARE COAIE !!!!!!!!!!!!!!

Riddick spunea...

USR-PLUS a fost moşit prin demisia la ordin a lui Ponta şi guvernarea tehnocrată - de-aia a fost instalat Cioloş în 2015, "să aibă-n spate o poveste, la alegerile din 2016". Şi au intrat în parlament (ce era să fi zis altfel, "am fost şi io eurokomisar"?!).

Căţeaua (M)Aia are un dildo lubrificat, îl preferă în locul vibratorului fiindcă-i silenţios şi nu-l aud şpionii la microfoane. ;-)

Putin începe să joace bine dar mai are mult de lucru, trebuie despăducheate toate cotloanele statului de "conserve".

Gabriel spunea...

La plusere se observă deja un trend: comisărese ale poporului fac poliție prin Timișoara, Fritz vrea de când a fost ales carantină, Drulă face ordine cu ranga, nebuna de la sect. 1 se laudă că bagă oameni în pușcărie, vrea să taie internetul, a reușit pentru o perioadă să oprească ridicarea gunoiului și mai nou vrea să o rărească, ce atâta curățenie? Că doar ea nu se spală prea des, după cum arată.
ADP-urile sectoarelor USR dau ajutor tovărășesc ăluia cu ranga de la Metrorex să desființeze chioșcurile, deși nu au niciun fel de atribuții în subteran, acela nu e domeniu public local bucureștean administrat de ADP ci al statului administrat de Metrorex. Practic, salariații ADP prestează muncă pentru alt angajator, exact ca femeile alea de serviciu din dosarul lui Dragnea.
Cu Voiculescu, problema a fost că el a vrut de unul singur să bage țara în carantină prin acel ordin, fără acordul guvernului. Un fel de stare de urgența instituită de Vlăduț copilul minune.
Așa arată și acționează o formațiune politică extremistă - în domeniile lor de competență, guvernează opresiv, cu brutalitate, în afara legilor, se coordonează bine între ei prin mecanisme partinice, nu legale sau instituționale (vezi cooperarea extralegală Metrorex - ADP). Exact cum PCR conducea totul pe vremuri, USR coordonează instituțiile conduse de oamenii lor, practic partidul conduce cu adevărat acele ministere, nu premierul.
PNL e alt tip de partid, mai mainstream. Nu poate acționa așa. De aceea, PNL pierde autoritate, la fel ca și Iohannis - Cîțu.
În plus, Cîțu nu e de acord cu carantinarea țării că nu-i trebuie dezastru economic.
De ce formațiunea de tip revoluționar-totalitar numită USR-PLUS vrea să provoace dezastru în țara? Rămâne de văzut. Poate acționează ca să submineze principalul partid de guvernământ (căruia i se atribuie rezultatele guvernării) în speranța că vor crește prin preluarea electoratului PNL. Poate sunt pur și simplu malefici.
Nu prea cred în ipoteza ta cu Ciucă.

Riddick spunea...

Ciucă e mereu ţinut la îndemână, chiar dacă "poate nu pentru acum". În rest, cred că toţi (inclusiv ciolacii!) joacă coordonat, mai putin aripa LOrban din PnL, pe care o văd a fi "under attack".


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: