13 aprilie 2021

Ultrascurte (1)

5 comentarii :

Gabriel spunea...

Putin a gestionat dezastruos dosarul ucrainean. A dus războiul pe teritorii rusofone in loc să-l ducă acasă la naționaliștii ucraineni. De aceea a pierdut sprijinul populației rusofone din Novorosia, de ex. Odessa. A amânat și a avut obiective minimaliste de dragul relațiilor cu Vestul. Ca sa constate peste 7 ani că de fapt Vestul duce un război hibrid împotriva Rusiei,ceea ce trebuia să știe din 2014 și se întâmplă de fapt de secole.
In loc sa zdrobească Ucraina și să ocupe Novorosia in 2014, când ucrainenii erau la pământ și ar fi fost primiți rușii cu brațele deschise de la Tiraspol la Lugansk, a scăldat-o. Acum are șanse slabe de succes fara bombe atomice. Deși Vestul se arata speriat de cei 100000 de ruși masați la granița cu Ucraina, în realitate rușii sunt in inferioritate numerică, nu știu ce să zic de dotare. Degeaba e mare armata rusă, daca trebuie sa apere toată Rusia de la Marea Neagra la Pacific, în timp ce Ucraina are in spate tot Occidentul plus lacheii ca românii și polonezii, posibil și turcii. Oricum e o forță de invazie mult mai mică decât cea din Primul Război din Golf de ex, deși inamicul e mai puternic.
In condițiile actuale, fara uzul de bombe nucleare, după părerea mea rușii ar pierde războiul în Ucraina.
Și cred că o știu și ei, de aceea situația e foarte periculoasa.

Riddick spunea...

Da, a tărăgănat inadmisibil. Pe de altă parte, poate a urmârit obiectivul de a lăsa timp ca să iasă la iveală şobolanii pro-Vest, "conservele" din restul Ucrainei. Iar acum i-ar putea lua ca din oală, la o adică - "el" sau ruso-ucrainenii "din teritorii". Cu diminuarea popularităţii nu ştiu, dar chiar tărăgănarea a diminuat popularitatea juntei maidanice în rândul susţinătorilor iniţiali: i-au văzut la treabă şi au tras ponoasele.

Riddick spunea...

Cu "ardoarea" combativă a lacheilor români am dubii serioase, ba chiar şi cu cea a polacilor (la ăia tembelismul e mai pronunţat pe warmongering, la noi pe pseudopopulism globalist).

Gabriel spunea...

N-are ce să mai ia ca din oală acum, e prea târziu. Cu 100.000 de oameni nu ocupi o țară ca Ucraina. Nici cu 200.000.
În caz de război în Ucraina forța rusă din Siria rămâne în aer.
Ocuparea unor teritorii modeste în Ucraina a fost o decizie catastrofală, singura soluție era distrugerea deplină a capacităților militare și industriale ale Ucrainei în 2014, schimbarea regimului la Kiev (președintele legitim Ianukovici înapoi) și constituirea Noii Rusii în zona rusofonă a Ucrainei, de pe Nistru până în Donețk.
Ardoarea combativă a românilor e pe facebook, mai ales a celor plecați din țară de ani. Dar nu cred că România ar fi implicată direct cu trupe. Nici nu cred că ar fi cineva atât de tâmpit încât să conteze pe România din punct de vedere militar. Carnea de tun va fi ucraineană dacă nu se ajunge la conflagrație mondială, dar au populație mare, spatele asigurat, aprovizionare la discreție. De România e nevoie ca platformă de acțiune pentru SUA în Ucraina.

Riddick spunea...

Cum-necum, 2021 este cam "ultimul tren" pentru o intervenţie cu costuri minime în Ucraina. Pentru toate părţile.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Zoe Petre, 2012: "Am preferat votul pe liste fiindcă am considerat întotdeauna că partidele de la noi nu au forţa şi identitatea necesară pentru un alt tip de sistem electoral. Dar, unul dintre argumente pro-uninominal, explicate de Victor Ponta de la tribuna Parlamentului, mi-a trezit interesul: anume că un astfel de vot nu permite intrarea formaţiunilor anti-sistem în ParlamentSau, oricum, aceste puterea acestor partide nu devine mare. În contextul în care Europa se află într-o stare de nedumerire, ideea ca noi să ne pricopsim cu un Parlament plin de dani diaconeşti, mă înspăimântă. Totodată, îmi repugnă total posibilitatea unei guvernări PDL-Dan Diaconescu, după alegeri. Ar fi o catastrofă. Dacă se vrea prevenirea a aşa ceva, prin uninominalul pur, este foarte bine".

 

Postări populare: