29 septembrie 2020

...dar şi mai important: a fost purtătoarea de cuvânt a "premierului" Iţicărescu (2000)

 ...Iar pentru aşa ceva trebuia să faci parte dintr-un grup discret, pre-selectat şi instruit în amănunt, din care nu ieşi uşor şi de care nu te poţi niciodată dezice în mod credibil.

Aurelian.RO
 
Duamnei duduia cu multe nume de familie:
Aseară, spre noaptea târziu, judecând "creștinește", cum numai tu poți, dragă duamnă, asupra înfrângerii pe care ai suferit-o, ai ajuns la concluzia că nu ai greșit nimic, doar că alegătorii, în marea lor prostie, te-au asimilat lui Iliescu, Adrian Năstase și Liviu Dragnea, despre acesta din urmă neuitînd să precizezi, cu nedisimulată scârbă, că acum este în pușcărie.
Păi dragă duduie, tre' să știi că nu e suficient să porți cruce la gât și să te îndrăgostești cu primarul de Voluntari pe turla bisericii, când nu făcuse anul de la moarte soțul tău, dar veneai zilnic cernită la emisiune, deci, nu e suficient pentru ca să te autocataloghezi drept un far al ortodoxiei. Pentru că... Dumnezeu nu este votant. Aici ești în eroare.
Mai trebuie să știi că nu poți să aduci trei muieri obraznice, de meserii indecise, care să facă mare gălăgie, și să consideri că ai făcut campanie electorală șmecheră. Cam asta ai avut de oferit. Nişte animatoare, în gură cărora credeai că se va uita lumea, stupidă și stupefiată.
Mai trebuie să știi că nu se poate să faci mizerii și să invoci și să pui în scenetă, cu nerușinare, mizeriile altuia. Asta așa, ca drept credincioasă ce te proclami, și pentru că am povestit succint și general, într-o postare, un episod, doar unul, în care te-am cunoscut față către față.
Mai trebuie să știi că ești o jalnică vînzătoare și trădătoare și că, precum Dăncilă, ţi-ai înjunghiat binefăcătorul pe la spate și, mai mult, ai contribuit la dărâmarea celui mai naționalist partid din România.
Mai trebuie să știi și că îndreptățirea este un păcat, asta dacă ne raportăm la aceeași credință, și că, dacă ți s-a întâmplat marea "nenorocire" de a nu sta decât 4 ani primar peste capitală, înseamnă că... a fost și cu voia lui Dumnezeu. Dacă, desigur, credem în același Dumnezeu. Deși, mă îndoiesc.
În încheiere, spun așa, nu pentru duduia cu multe nume de familie, că am ajuns să mă sperii mai mult de farisei decât de atei. Un ateu, când se va converti, se va converti cu tot sufletul, pe când un fariseu... riscă, bietul de el, să o ducă așa toată viața, mai smintind și pe câte unii amețiți de pe lângă el.
Pentru cei care ne fugăresc cu crucea și ne afurisesc pe cei care nu am votat cu voluntara duamnă... Lăsați, nu ne mai măsuraţi credința voi, căci nu aveți vreo acreditare divină.

2 comentarii :

Anonim spunea...

Lasand la o parte " stilul " cautat al lui AurelianRO plus misoginismul de mahala , omul are dreptate , exprimand cam ce-ar dorii sa exprime zic eu , cam toti bucurestenii .Intrebare Riddik ca te stiu sprintar la mintea capului : Ciolacu o doreste pe Firea deputat in viitorul Parlamanet pentru a o scapa { conform bunului obicei comunist } de controale ale Curtii de Conturi care , d e data asta chiar nu ma-ndoiesc , va face cat de curand controale in scriptele PGMB ? Evident nu va avea de suferit decat probabil la onoarea nereperata insa , macar asa sa credem noi ca i-a intrat maciuca-n cur . Si-a batut joc vreme de patru ani { cine-si inchipuie c-a facut-o de capul ei dupa minte a si voia ei...se-nsala amarnic }, de oamenii din Bucuresti si d e bugetul PGMB folosind banii cum a vrut muschii ei insa...parca vad ca nici Nicusor Dan nu va fi un MANTUITOR . Se vede si fara binoclu !

Riddick spunea...


Nu este chiar stilul lui Aurelian, văd c-a pus dedesubt "o semnătură", a scris astea altcineva, el doar a preluat.

Nu stiu exact scopul propunerii lui Ciolacu, dar mai degrabă aş crede că este un demers de împăciuire, să nu aibă scandal în partid - simpatizanţii lui Firea o mai văd încă "în gruparea Dragnea", desi n-a fost acolo vreodată.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: