30 august 2020

Ţinta era ideală: trei "prinşi dintr-un singur act de adopţie", şi o bunică după moartea căreia n-ar mai întreba nimeni nimic


Încă mai există filmările-cheie care îl asociază pe inspectorul şcolar Klaus Iohannis şi pe nevastă-sa cu dispariţia "legală" a trei copii, în 1990. De fapt au fost patru ("3+1"), toţi în acelaşi dosar de adopţie (!). Victimele par alese atent: trei copii orfani de ambii părinţi (morţi într-un accident), şi doar cu bunici, despre care se speră că n-o vor duce mult, astfel încât să se mai intereseze dacă povestea iniţială "este adevărată şi în timp". Vârstele celor trei la adopţie: 3,5 şi 7 ani. Probabil doar cei doi mai mari erau de interes pentru prelevarea de organe, cel mic fiind doar victimă colaterală, "pentru închiderea cazului". Ca şi cel (cea) de-al patrulea, de numai patru luni, aleasă aşa "pentru credibilizarea adopţiei". Iohannis nu era atunci decât inspector şcolar, nu cred că "s-ar fi recurs atunci la o înscenare atât de sofisticată pentru a-l discredita". Este posibil totuşi ca încă de pe atunci Factorul Extern să-l fi recrutat (vom afla asta abia mai târziu - în 2000 şi apoi şi în 2009), şi ăia să-i fi plantat bila asta neagră (faptă reală!), ca "întrerupător"* ori ca mijloc de şantaj dacă n-ar mai asculta - asta presupune totuşi că era avut în vedere încă de pe atunci pentru un rol deosebit de important. Nu cred că a fost singurul avut în vedere, şi nu cred că s-a limitat cu traficarea "doar" la trei (patru!) copii.

- - - - - - -
* mă hazardez, un defector deocamdată-suspectat nu aşa îl opreşti, dându-l de gol cu ce-a făcut mai demult: dacă la proces dă din gură şi dezvăluie "tot"? dar poate-n '90 s-a mers şi pe metoda asta, ori poate iniţial nu era avut în vedere pentru vreun rol mai mare decât cel de "mijlocitor"


Din filmări reiese că după vreo 9 ani nu se mai ştia nimic despre copii (Iohannis devine primar abia în 2000). Şi totuşi: bunicii acceptă "cedarea" tuturor nepoţilor, lipsindu-se astfel de "singurul sprijin la bătrâneţe" [update: mai aveau cel puţin o fiică, mătuşa copiilor, "deci... dar, orişicât..."]. Ce li s-o fi promis? Ce vor fi gândit ei atunci? "Să nu despărţim fraţii"? Dacă mamaia era văduvă, poate ar fi oprit măcar unul dintre nepoţi. Dar făptaşii îi vroiau pe toţi, ca nu cumva vreun frate supravieţuitor şi rămas în ţară să se mai intereseze, cine ştie când, de soarta celuilalt/celorlalţi.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: