28 iulie 2020

The true colors


Unii tot n-au crezut ce-au văzut...


Clipul critică şi sucirea lui Trump, care - pe bună dreptate - se opunea purtării măştii iar recent apare cu mască şi consideră purtarea ei "un gest patriotic". 

Ca şi în Marea Britanie (prin Boris Johnson), s-a fabricat un lider "conservator" pe tiparul clownului, paiaţei* (în plus cu accente sinistre la cel de la Licurici), ră ca personajul să fie cu adevărat conservator. Astfel ai adus sub control mişcarea conservatoare, care este forţată să intre într-o defensivă inutilă, alocând resurse preţioase pentru a apăra poziţia liderului, care nu-i de fapt poziţia sa!

* iar când baza protestează, o abureşti "c-aşa trebuie, este în spiritul vremii, ne trebuie unu' aşa, mai popular"

3 comentarii :

Riddick spunea...


Şi nu doar în UK şi-n SUA. La noi zice Sever Voinescu-Cotoi că-i conserrrrrvator. Mai cu juma' de gură zic şi Mihail Neamţu, şi Adrian Papahagi. Toţi prelucraţi de Reţeaua Soros. Încă le merge, fiindcă "adevăraţii" (Chiticii?) încă nu pun osu' la treabă înafară de online.

Anonim spunea...

Sint tot mai multi care zic ca Trump a fost pus acolo ca sa prosteasca majoritatea americanilor ca sint reprezentati - SI EI - de cineva la Washington.

Trump a promis multe, dar nu a finalizat NIMIC.

Pe mine m-au lasat perplex criticile lui de pe Twitter la adresa subordonatilor lui din guvern. Critici ramase fara consecinte. E ceva incredibil. Tipul e seful guvernului si se plinge de subordonatii lui (multi dintre ei angajati chiar de el) si cu asta... basta.

Poti sa intelegi ceva de aici?

Dincolo de toate astea, daca Ivanka si idiotul de Jared Kushner fac parte din guvernul LUI, o dai in fasole de treaba si iti bagi picioarele. Ce mai conteaza?! Cu Trump, fara Trump - tot un drac.

Riddick spunea...

Kushner nu-i "un idiot", e acolo cu treabă. Pe mulţi i-a dezămagit Trump asociindu-se fie şi ca socru cu acest personaj, darmite dându-i sarcini în stat, aşa cum a făcut-o.

Te lămureşti rapid ce-i cu Trump văzând selecţia colaboratorilor din jurul lui.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: