28 martie 2020

Paul Goma, asasinat (?)


Dubiosul Victor Roncea, suspectat c-ar fi agent sub acoperire*, strecoară pastila virusului "chinezesc"** şi "dezvăluie el" în la fel de dubiosul Evz "cauza morţii" lui Paul Goma, ne-numind-o direct asasinat. Aşa se procedează, damage control: preiei tu tema critică (plauzibila asasinare) şi o dezamorsezi treptat ("phiii, domn'e, al naibii ghinion, ţţţ..."). Spin doctors. Pentru credibilizare, te faci că ataci media haştag şi pe Tapalagă - fiindcă articolul oricum nu era destinat haştagilor (care jubilează în secret - sau chiar pe faţă - c-a dispărut "antisemitul Goma"), ci naţionaliştilor naivi. Acum - iată - li se serveşte şi "pericolul chinezesc".
* ca prostul se dă singur de gol periind SRI şi alte servicii "româneşti" (articole la Evz şi Active News, postări pe blogurile Victor Roncea şi Ziarişti online, interviuri, "elogii"), şi trompeţind "pericolul rusesc" în aşa fel încât să pună botu' la vrăjeala asta naţionaliştii naivi (frati-su George, la fel dar mult mai grosier - explicabil prin IQ-ul său, încă şi mai modest); hai zâââât!, pisicilor cu clopoţei, pe cine prostiţi voi?! 
** Pompeo, Trump şi neoconii americani vor să impună pe plan mondial denumirea de "virus chinezesc" (Wuhan virus); la fel cum ai zice, "comunismul rusesc", deşi el a fost doar implantat în Rusia, crearea şi teoretizarea lui iniţială făcându-se în alte părţi
Adevărul despre moartea lui Paul Goma: a fost internat cu boli cronice și infectat cu virusul ucigaș chinezesc în spitalul francez

Este de coșmar când vezi cum site-ul lui Tapalagă a ajuns să fie tribună oficială de răspândit informații, parțiale, despre moartea lui Paul Goma, când știm că scriitorul anticomunist îl făcea, într-o replică savuroasă, pe deonologul-majur, pur și simplu “mârțog, chior, surd, obosit, tâmp și căzut”.

Impietatea de a transmite comunicatul imprecis privind moartea marelui scriitor român, Paul Goma, de către G4Media și Hotnews îmi amintește de pretenția Monicăi Macovei de a conferenția la Închisoarea Pitești.

De altfel, Paul Goma i-a prins pe amândoi, Dan Tapalagă și Monica Macovei, în aceeași filă de insectar, disponibilă, alături de o parte din opera lui, pe http://paulgoma.free.fr:

„Acest Tapalagă, cu numele său predestinat a tapalagì niște podele încă neîmbălegate de opincile consilierului special al procurorului Monica Macovei… Așadar, juna Băsescu este: „mârțoagă, chioară, surdă, obosită, tâmpă și căzută”. Să-mi fie cu iertăciune: toate cele șase (doar atâtea) cuvinte tapalagice sunt, nu ale unui mânuitor de cuvinte, ci ale unui prostălău de tractorist îmbețivat la chenzină și care, proaspăt respins de o gagică (păi dacă puțea a bere borhotita), i-o zice – pre limba lui: «’Ai sictir d-acilea – „mârțoagă, chioară, surdă, obosită, tâmpă și căzută”, ca d-alde tine pot regula o sută…» Dacă aș avea răbdare, aș putea masculiniza femininele folosite de Tapalagă, ca să i le lipesc lui, pe tapalaga frunții sale: “Mârțog, chior, surd, obosit, tâmp și căzut”. Uf! M-am răcorit”.

Prin titlul ventilat de deontolgii de servicii în toată presa și inoculat rapid în mințile bieților oameni supuși războiului informațional, turat la maximum zilele acestea, se induce, voit sau nevoit, ideea falsă că Paul Goma a murit din cauza epidemiei de coronavirus, motiv pentru care s-ar fi internat la spitalul universitar în cauză, La Pitié Salpêtrière, cel mai mare spital public francez, situat în arondismentul 13 al Parisului.

Adevărul parțial însă se numește ca și minciună prin omisiune – respectiv „fake-news”.

În realitate, după cum scrie reprezentanta editorială a lui Paul Goma în România, cercetătorul Flori Bălănescu de la Institutul Național pentru Studiul Totalitarismului al Academiei Române, Paul Goma „a fost internat în spital pentru că avea boli cronice. În spital, nu se știe de la cine, a fost infectat cu virusul și a murit în câteva zile”.

Iată, deci, o completare, cred eu, importantă, care lipsea din textul intitulat pentru o capta o notă „oficială” drept „comunicat” și transmis de Mariana Sipoș la G4, unde a fost publicat fără nici o altă explicație sau informație obținută „deontologic”, din mai multe surse.

Istoricul Flori Bălănescu publică pe site-ul ei și un Mesaj din partea supraviețuitorilor Grupului Canal 77, colegii anticomuniști ai lui Paul Goma, Radu Negrescu-Suţu din Paris şi Gabriela Niţă din Los Angeles:

„În noaptea de 24/25 martie 2020, a decedat la Paris curajosul opozant şi scriitor Paul Goma. Ce nu au reuşit comuniştii în ţară și în exil, cu toate metodele lor de exterminare, a reuşit virusul Corona, într-un spital parizian, în libertate. În numele Grupului Canal ’77, din care am avut onoarea să fac parte, alături de Dan Niţă, Ion Marinescu, Raymond Păunescu şi Nicolae Windisch, cu toţii semnatari ai Apelului Goma, adresăm fiului, Filip-Ieronim, îndurerate condoleanţe pentru pierderea acestui om, model de curaj şi probitate pentru românii anticomunişti. Dumnezeu să-l ierte şi să-l hodinească!”

2 comentarii :

Anonim spunea...

Cine dracu mai pierdea vremea sa-l asasineze pe Goma ? La aia 84 de ani ai lui si la cate a indurat in viata er a suficient sa te uiti urat la el si... ajungea mintenasi langa stramosi ... visul lui Plesita , saracu nenorocit !

Riddick spunea...

Pâi să vedem "cine mai moare", dintre cei incomozi (pe plan mondial, nu doar români). Şi ne facem o idee. Odată incinerat Goma, nu vor mai fi nici cele mai minime dovezi. Poate cândva o mărturisire târzie sau nişte documente ori înregistrări secrete, dezvăluiri.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: