18 octombrie 2019

Pe teren


Marian Motocu, protest în faţa sediului S"R"I. Alte clipuri cu acţiunea, aici şi aici.


3 comentarii :

conumishu spunea...

Nu, e o chestie forțată. Contraproductivă garantat, dacă te contrazici la distanță de cîteva fraze. M-a încercat pînă și un sentiment de autocompătimire, am avut acuta senzație, la un moment dat, că geamurile deschise ale clădirii sereiste și cu olteanul nostru răgușit își bat joc de mine... fără perdea.

Cel mai mult m-a întristat, fără să constituie o mare surpriză, felul în care securiștii contracarează un mesaj corect, cel în care li se aduce aminte că sunt, mulți dintre ei, potențiale victime și actuale unelte mai puțin privilegiate decît li se pare. De fapt, nu felul, insăși ideea e împinsă spre derizoriu, cu toate că e valabilă și rămîne, cumva, una dintre puținele căi prin care s-ar obține ceva fără distrugerea totală. Dacă e doar comanda șefilor sau aderă majoritatea la iluzia omnipotenței sistemului, nu știu, dar mă roade bănuiala că avem deja servicii filtrate integral, cu "oameni noi" în număr mult prea mare - cu toată contradicția logică dintre presupusul nivel de inteligență ridicat și ochelarii de cal ideolgici.

Riddick spunea...

Da, şi eu cred că s-a trecut de "point of no return" * in chestiunea "serviciilor" şi "forţelor". Citeam prin vară (la France Saker?) ceva despre Gillets Jaunes şi Jandarmeria Franceză - ăia de la jandarmerie sunt foarte bine plătiţi şi nu "fraternizează", de fapt se consideră o castă superioară. "Cu Stăpânirea jusqu'au bout."

Lumea e reticentă la acţiuni stradale, d-apoi la "alte" acţiuni...

* termenul vine din aviaţie, pe pistă e marcat punctul de la care nu se mai poate anula decolarea, cu avionul deja "at full throttle" (cu motoarele în plin) care ar ieşi de pe pistă şi deci e obligat să decoleze "cu altele văzând mai încolo ce-i de făcut"

Riddick spunea...

Nu va exista "convingere", va fi care pe care când Ziua va veni. Că aşa va fi, să nu ne amăgim.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: