01 iunie 2019

PSD "a căzut între scaune"


După critica "centrului-dreapta", cu care ne-am familiarizat în campanie, acum cea a "comuniştilor români" (critica naţionalist-conservatoare "mi-o rezerv mie", aici pe blog ;-)  ).




"Noul" PCdR nu-i "ceauşist" decât declarativ, este progresist, europeist (apar cam toate clişeele, în clip). Părerea mea este că-i un bidon care va fi folosit cândva, de Păpuşari, if it will ever gain some traction. În Franţa, după ce PCF (comuniştii) s-au compromis prin colaboraţionismul cu PS ("socialiştii burghezi"), a apărut găselniţa lui Melenchon ("La France Insoumise"). Mă uitam pe TVR la prima emisiune electorală, la care participa şi un candidat de la Partidul Socialist Român. Mă interesa care-i linia PSR privind UE, şi l-am aflat aliniat cu celelalte partide mainstream, contrar celor scrise pe site (unde este criticată UE, dar soft). Era în studio un cor de acuzaţii la adresa Brexit şi a euroscepticilor ("extremiştilor").

Un comentariu :

Riddick spunea...

Alegerile din Romania

Declaratie cu privire la europarlamentarele de la noi

https://www.youtube.com/watch?v=ltPwWuX9ZTs

https://www.youtube.com/user/ComradeFlorian31/videos


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: