29 mai 2019

Să dăm niţel filmul înapoi (1980-1985-1989)



Discuţie Iosif Constantin Drăgan - Ioan Talpeş (1985): 

D. - Bă, tu ascultă-mă pe mine. Aşa se va-ntâmpla. 
T. - Bun. Spune-mi şi mie cât costăm şi noi.
D. - Maxim treizeci de miliarde.
T. - Pâi, dom'ne, suntem o ţară, suntem...
D. - Bă, ascultă-mă că eu ştiu cum se fac astea. E de ajuns un capital de 3-5 miliarde, şi apoi ăsta se rostogoleşte. Cu susţineri, cu co-participări, cu astea, şi se creează Proiectul şi Programul. Deci pe voi asta v-aşteaptă.

3 comentarii :

Riddick spunea...

Exclusiv! Scenariul vânzării României se ştia din 1985!

Generalul Ioan Talpeş, fostul director al Serviciului de Informaţii Externe, prezintă date trecute sub tăcere despre preţul ţării noastre şi despre jocurile de culise practicate înainte de 89.

https://www.youtube.com/watch?v=C1eoe_hs_so

https://www.youtube.com/channel/UCPEI0-ppgbW51ziRMTejCdw/videos


"S-ar putea să rămânem fără ţară"

4 feb. 2010
Col. (r) dr. Mircea Dogaru, emisiunea Dor de acasă, TvRM Educaţional, Duminică de la ora 17:30

https://www.youtube.com/watch?v=05u1pBBziQk

https://www.youtube.com/user/IstorieAdevarataTV/videos

Anonim spunea...

Mai RIDDICK. Credeam ca la tine pe blog sunt numai oameni "iluminati". E o poveste lunga dar din pacate comentariul meu a ajuns in cosul de gunoi al inteligentei artificiale. Din greseala mea si a siteului tau bineinteles. Cand o sa mai am timp o sa-l mai editez inca o data. O zi buna inca o data.

Riddick spunea...

Eu nu am șters nimic...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: