29 mai 2019

Delirul entuziast (11)


"Aceste probleme trebuie rezolvate însă urgent, fiindcă vine următorul tur de scrutin, în toamna acestui an avem prezidențiale și, fiindcă nu am încredere în Guvern să găsească soluții rapide și corecte, voi înființa la nivelul Administrației Prezidențiale o Comisie mixtă care va începe să lucreze. Îi voi invita pe toți cei care au atribuții în domeniu, rolul acestei Comisii este de a identifica problemele majore, de a veni cu soluții și de a propune aceste soluții autorităților care pot veni cu reglementări, Parlamentului, Guvernului, AEP-ului, în principal."

"Aşadar, fiindcă nu au știut să îşi dea demisia de onoare, solicit demiterea imediată a ministrului de Externe și a doamnei ministrul de Interne. Imediat însemnând imediat."

- link
*      *      *
Kraut Iohannis îşi caută bicornul.
Iohannis sez.
L'État, c'est moi.
Mussolini ha sempre ragione.
Opincarule, mămăligarule, ţopârlanule, să mă dai tu pe mine în vileag?!
nino-nino-nino-nino


(Nea P**ă Ion - Napoleon)

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: