07 iulie 2017

Dacă progresiştii te bagă în seamă, e clar că nu eşti conservator


Neamţu, Papahagi, Baconschi şi Aligică, consideraţi "conservatori" de Vice, trompetă progresistă: 
Cum VICE are un public majoritar progresist, m-am gândit să întreb politicos conservatorii, de ce greșesc progresiștii când îi fac fasciști sau criptolegionari. Am vrut să construiesc poduri, nu ziduri.

Doar patru au răspuns demersului meu: Mihail Neamțu, ex-politician (actual politician liberal, aparent), actual autor de cărți pro-Trump; Teodor Baconschi, diplomat, teolog și fost ministru de externe; Adrian Papahagi, profesor universitar, medievist, fost membru PMP și M10; plus Paul Dragoș Aligică, intelectual de dreapta și academician stabilit în Statele Unite.
Mda. Nişa e ocupată de impostoriParcă Aligică se considera libertarian? Alţii care se consideră tot conservatori (Iulian Capsali, Bogdan Duca...) au susţinut PSD, PnL şi USL pe vremea "băsismului" şi deşi discursul lor actual (şi parţial şi cel anterior) este mult mai bine articulat în sens conservator, nu pot trece drept conservatori autentici.

"Dacă progresiştii te bagă în seamă, e clar că nu eşti conservator" - că doar n-oţi crede că în "lupta asta mare" care se vede (aici la noi, de departe; nu există protagonişti în tabăra conservatoare), s-or gândi progresiştii să le facă un pustiu de bine promovându-i...

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: