04 mai 2017
pastila R (3)
Evaziunii la scară mare comisă de multinaţionale nu-i poţi răspunde decât cu acest gen de măsuri precum impozitul pe cifra de afaceri ("tragi pe dreapta contravenientul şi-i 'tai' amendă"). Ar fi prea frumos ca să fie şi adevărat, nu prea-mi vine a crede că PSD-ALDE o vor aplica şi nu vor veni cu pretextul "nu putem, nu ne dă voie UE/CE". Om vedea...
Eşti guvern "de stânga" şi nu desfiinţezi pensiile speciale (de stat)? Faci şi un referendum şi orice altceva, dacă apar dificultăţi constituţionale sau juridice. Modifici legislaţia pornind de la rădăcină, pui în Constituţie chestiunea, şi tot nu te laşi...
Cică "NATO n-a fost de acord" cu numirea lui Dorel-Gheorghe Căprar ca ministru la Apărare. Zvonul are parfum de credibilitate, şi-mi vine în minte faza cu cei 2-300 de militari turci care "reprezentau statul turc în structurile NATO" şi care au cerut aproape toţi azil politic după puciul eşuat, refuzând întoarcerea în Turcia. Evident, toţi erau agenţi străini şi probabil că propunerea de la Apărare "nu îndeplinea criteriul".
Şi totuşi, care este spatele extern al echipei Ponta-Grindeanu(-Ghiţă?), din moment ce împotriva ei s-au coalizat Iohannis şi tabăra Dragnea din PSD?
Mascaradă abjectă. Sistemul l-a impus (prin Dragnea) pe Mihai Tudose, trecut prin filieră SUA-NATO-SRI-MApN. Apartenenţa lui Tudose la PSD este mai degrabă un detaliu birocratic, iar faptul că partidul (şi aliatul ALDE) acceptă aşa ceva arată precaritatea mediului politic şi chiar a existenţei statale a României.
Trecerea la euro şi pregătirea României pentru război(ul altora). Astea sunt priorităţile PSD, după cum pot fi deduse din propunerile de premier. În prima variantă, Florin Georgescu de la BnR ceruse echipa lui şi modificarea programului de guvernare. În a doua, Mihai Tudose, cu studii pe profil militar (SUA, NATO, SRI, MApN). Ca ministru al economiei în guvernul GrindeAnus, Tudose s-a preocupat aproape exclusiv de producţia militară.
Ce ipocrizie, să remarci că PSD-ALDE nu mai au majoritate parlamentară fără sprijinul grupului minorităţilor naţionale*, şi în acelaşi timp să aştepţi ca tot un... minoritar (Iohannis) să înjghebeze o majoritate fără PSD-ALDE, din "oaste de strânsură".
* la moţiune n-au votat şi "disidenţii" din PnL, dar la votul de învestitură s-ar "arăta"
Nu există nicio scuză ca o eventuală (nouă) majoritate PSD+ALDE să accepte propuneri "neconvenabile" de premier din partea lui Kraut Iohannis. Dacă există majoritate minimă (233-234) pentru moţiunea de cenzură trebuie să existe şi pentru anticipate (= două respingeri ale propunerii). Asta, "ca să nu se rişte" cu suspendarea-demiterea. Alegerile locale parţiale confirmă existenţa direct din vot (fără redistribuiri) a unei majorităţi PSD+ALDE, "deci"...
Criza actuală este o operaţiune de demoralizare. Adică, inducerea sentimentului de rezistenţă inutilă unei populaţii care respinge (euro-)austeritatea votând forţe identificate în mod eronat ca fiind antiausteritate (USL, PSD, ALDE, UnPR, PP-DD) care îşi regizează "defecţiuni", deturnând cursul politic exact pe agenda austerităţii şi trecerii forţate la euro.
Momentul ăla când votanţii lui Ponta din turul doi (2014) ar trebui să realizeze că de fapt era acelaşi lucru dacă ieşea el prezident şi nu Iohannis (n-am participat la turul doi, iar la primul tur am votat - faute de mieux - cu Funar).
PSD n-a sesizat că "se vine" cu o propunere de premier dubioasă. N-a sesizat nici că o întreagă filială judeţeană (Timiş, condusă de GrindeAnus) este penetrată. Iar acum este activată împotriva partidului. La fel* la Iaşi, organizaţia municipală şi parţial cea judeţeană. Câte organizaţii or mai fi ostile dar încă "în adormire" şi ce garanţii poate oferi un asemenea partid în domeniul siguranţei naţionale dacă pe sine însăşi nu se poate apăra?
* unde a fost globalistul Ilici (sanchi, "comunist") prim-secretar PCR? cumva la Timiş şi Iaşi?
Rezultatele recentelor alegeri locale parţiale indică o majoritate netă PSD-ALDE direct din vot, fără redistribuiri. "Inversarea" celei similare din parlament nu are deci corespondent "pe piaţă" şi nu-i văd pe grindeni scoţând nasul afară la anticipate. Pe de altă parte, o moţiune PSD-ALDE votată nu-i încă o victorie cu Iohannis rămas în funcţie, pasul următor trebuind să fie suspendarea-demiterea.
Situaţia ne arată că România trebuie să devină republică parlamentară, în care "sediul puterii" se află la parlament. Acum vedem un guvern care vrea să-şi croiască "parlamentul lui", şi de obicei asta se numeşte lovitură de stat. O condiţie imperativă însă este eliminarea pragului electoral iar votul să fie în două tururi (prin Constituţie!), încât reprezentarea politică să fie reală, nu "ajustată".
Dacă PSD a bătut palma cu UDMR este şah-mat pentru grindeni şi handlerii acestora. Mai ales dacă UDMR-ul a acţionat aşa la solicitarea lui Viktor Orbán. Cu care Ponta când era premier nu a vrut să se întâlnească oficial, şi a şi spus-o. "Concesii acordate?" Mai mici, desigur, decât "oferta" celorlalţi.
Criza asta a pornit pe linia majorităţilor păpuşate, începută cu "soluţia imorală" (PC, 2004), a doua soluţie imorală (UnPR, 2009), spargerea USL (2013-2014) şi cedarea puterii către tehnocraţi (2015). Ca şi când "trebuie corectat" votul românilor, vot în principal antiausteritate şi în subsidiar pro-suveranitate naţională.
Grindeanu s-a încuiat pe dinăuntru la Palatul Victoria precum d-l Goe în tren, în... cabinetul unde nu intră decât o persoană.
Referendumul pentru definirea constituţională a familiei normale ("tradiţionale") devine incert şi din punct de vedere tehnic pentru 2017 dacă se ajunge la alegeri anticipate, la referendum de demitere a lui Iohannis sau la schimbarea majorităţii guvernamentale.
Cu ocazia "judecăţii lui Grindeanu" s-au manifestat (deconspirat) public mai toate cârtiţele implantate în PSD. Cel mai strident Ponta şi Rus. Dragnea apare mai degrabă ca împins de la spate de partid decât ca preşedinte care acţionează în această calitate împotriva infiltraţilor. De urmărit pe viitor evoluţia lor şi dacă mai apar în poziţii "de reprezentare" desemnaţi de PSD.
Teama de război este firească. Dar de ce ne-am teme de o invazie, când ea ar rezolva expeditiv cu clasa politică şi cu oligarhia exact în modul în care noi gândim dar nu îndrăznim să înfăptuim.
După nici şase luni de la alegeri, coaliţia PSD-ALDE semnalează că nu deţine complet controlul guvernului, deşi dispune de majoritate parlamentară. Ce "comisie de evaluare"?! Şi doar a PSD-ului, Tăriceanu este informat doar despre evaluarea miniştrilor ALDE, cea a miniştrilor PSD "o va primi în curând". Dacă ceva nu merge bine, deciziile se iau în şedinţele coaliţiei apoi se pun în aplicare prompt: somaţie de demisie către Grindeanu, apoi Planul B (moţiune de cenzură) dacă ăla nu se conformează.
Nu cred că sunt coincidenţe ci proiect în faza de pre-implementare. Ieşirea Turciei din (relaţiile cu) NATO în urma puciului eşuat, investiţiile importante la "baza americană" Mihail Kogălniceanu, zvonurile despre aducerea acolo a armamentului nuclear american de la baza Incirlik, zvonurile relocării acestei baze la Kogălniceanu (militarii germani, în Iordania). Iar acum întâlnirea Trump-Iohannis şi incertitudinile privind continuitatea la guvernare a coaliţiei PSD-ALDE, teoretic singura care ar putea bloca nuclearizarea României.
Dacă se taxau multinaţionalele acolo unde fac profitul, la sursă, şi se majorau redevenţele (promisiune din 2012), acum se putea aplica programul de guvernare antiausteritate fără vreo amânare sau reducere. A, uitasem: nu va fi de fapt nicio creştere, că se trec contribuţiile la buget din sarcina angajatorului în cea a angajatului. Măsură a tehnocratului Biriş adoptată de PSD-ALDE, care o criticaseră la momentul apariţiei.
După ce Trump a anunţat retragerea SUA din minciuna încălzirii globale, conservatorii şi naţionaliştii nu mai au nicio scuză dacă nu-şi introduc în programe acelaşi lucru. Sau dacă nu pun în aplicare, când guvernează. UE intră în parteneriat cu China împotriva SUA (şi nu numai pe acest subiect), continuînd să pretindă că are la bază "valori universale". Stângiştii ar trebui să se întrebe de ce "comuniştii chinezi" joacă în echipă cu globaliştii ("capitaliştii").
După ce a semnalat că "n-are încotro" şi urmează să coabiteze cu Iohannis, împotriva propriului electorat, acum PSD(-ALDE) pregăteşte P.R.-ul coabitării cu Grindeanu ("nu mai răspunde la comenzi, da' ce dracu' să facem?!").
Probabil că urmează să aflăm în curând că nu mai există (în aceeaşi formulă) majoritatea parlamentar-guvernamentală. Prin migrarea unor "pontişti" de la PSD şi a "marginalizaţilor" de la ALDE către un partid nou. Majoritatea însă se va recompune pe baza unui compromis, fiind posibilă şi asocierea UDMR. Desigur, vom mai afla că urmează nişte ajustări de program, pe linia de-acum clasică pornită cu jocul UnPR (2010-2012), spargerea USL şi predarea puterii către tehnocraţi ("eh, aţi văzut că noi am vrut, dar iată că nu mai este posibil").
Suntem atât de pasivi încât mă aştept că "ne va ajunge din urmă" genul acela de schimbare adusă de conjuncturi mondiale (1856-1859, 1918, 1945, 1989...) la care doar ne-am amăgit că "am participat". Când rezultatul a fost - cel puţin la un bilanţ final - opus celui scontat iniţial. Azi nici măcar nu intuim sau formulăm (ca opţiune colectivă reală) vreun obiectiv, oricare ar fi el.
A fost reanimată făcătura UnPR.eu. S-a supărat brusc, desfuzionare de PMP. Apărută iniţial pentru ca austeritatea "Boc-Băsescu" (UEFMI) de trecere la euro să nu apară ca având loc cu amestecul PSD. Apoi trece la USL şi este pretext în 2015 pentru predarea puterii către tehnocraţi ("nu aveam încotro, ne-a trădat G. Oprea"). Pleacă la Băsescu doar după ce PSD-Dragnea îi mai ţine-n spate o tură, cât să plece cu primari cu tot, după locale. Care-i jocul acum? Partidul Băsesc odată băgat în parlament, UnPR trece la activitatea de bază, aceea de a parazita PSD şi de a-l încurca. Deocamdată este "pisica" arătată aripii anti-Dragnea şi lui Tăriceanu ("la o adică, tot avem cu cine şi fără voi").
Staţionarea "permanentă" de trupe străine şi armament nu se poate prezenta drept "măsură defensivă". Numărul nu este semnificativ nici măcar pentru o rezistenţă temporară în aşteptarea întăririlor. Cheia este la tipul de armament şi la lipsa controlului real al "guvernului naţional" asupra utilizării acestuia. Ca şi inducerea în populaţie, dacă nu a "utilităţii" prezenţei străine, atunci măcar a inutilităţii de a protesta împotriva ei. Tot ce depăşeşte limita tranzitului şi a escalelor tehnice denotă scopuri ascunse. Iar nedotarea cu acelaşi tip de armament a statului-gazdă, spre a desfăşura el acelaşi tip "oficial" de misiuni, nu face decât să întărească percepţia.
Facţiunea "încă neasimilată" din PSD ar trebui să se gândească bine. Dacă "se merită" să mai continue în cadrul partidului, tolerând abuzurile aripii Dragnea-Ponta şi devierile înspre austeritate şi UEconformism, împotriva intereselor propriilor votanţi, "în speranţa că vor reuşi la un moment dat să recupereze partidul". Să nu aştepte prea mult pentru asta şi să încerce acum, iar în caz de eşec să facă alt partid, folosind membri, organizaţii, parlamentari, "şi Tăriceanu". Riscuri nu ar fi, "bascularea puterii" neputându-se face fără o cârdăşie asumată a facţiunii Dragnea-Ponta cu Sistemul, gest care însă i-ar fi fatal.
Orice câştig trebuie impozitat integral în ţara de provenienţă. Acolo de unde se extrage profitul. A te prevala (precum multinaţionalele, guvernele RO şi Comisia Europeană) de nuştiuce acorduri de evitare a dublei impuneri, de clauze de reciprocitate, de directive europene, etc., înseamnă a face apologia infracţiunii (de furt), ba chiar a fi complice. Cum să închei, tu, "guvern român", acorduri de evitare a dublei impuneri?! Câte firme cu capital românesc operează în exterior, şi la ce volum? Compensează reciprocitatea, diferenţa?
Nu există ONG-uri ca atare: pâi, nu corespund definiţiei. Cum să fii "non"guvernamental când beneficiezi de deturnarea legală a 2% din impozitele simpatizanţilor tăi, care altfel treceau la bugetul de stat? Deci, bani publici. A, să te implici în numele intereselor unora... pe banii tuturor? Că banii "rătăciţi" din buget (acel 2%) erau deja datoraţi. Să vedem dacă noul Cod Fiscal va elimina definitiv această aberaţie, care nu mai apare în noul proiect.
Dacă A=B şi B=C, atunci, evident, A=C. Vedem asta clar la alegerile prezidenţiale din Franţa, unde "comunistul" Melenchon îşi îndeamnă votanţii din primul tur să-şi dea voturile la al doilea tur lui Macron, omul bancherimii. Macron a fost huiduit copios când a încercat ("Bonjur, popor!") să-i aburească pe "oamenii muncii". Lumea se reorientează, încet dar sigur.
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO
Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."
Postări populare:
-
O astfel de poliţă de asigurare a fost creată prin proiectul de reorganizare a administraţiei fiscale. Şi chiar dacă nu se ştie dacă ţara va...
-
Via Conu Mişu : Lagărul UEist s-a construit Circul politic în care a eșuat dezastrul economic, produs al jafului incredibil prin ca...
-
Naţional: Ponta, tandem cu Maior din decembrie Conform ultimului zvon de profil, pesedistii se bat degeaba pe mostenirea lui Ponta, ...
-
Şi nimeni (dintre politicieni) nu protestează; ba-l şi văd înregistrat "legal". De ce nu se face o razie la această oficină separ...
-
Tonomatul Soros - actualmente setat pe eurobăsism - nu pierde prilejul de a-şi arăta iar dispreţul faţă de naţiune şi democraţie: De und...
-
Ba n-a-nceput nimic (semnificativ), dar sună bine. Ce să înceapă, cu aceleaşi partide rotite alternativ la putere ?! BusinessMagazin : ...
-
Open Europe: Hungarian government accuses EU Commissioner of being "extremely ignorant or lying" E U Justice Commiss...
-
Cercurile naţionaliste din Rusia încep să aibă îndoieli chiar şi asupra lui Putin. Europuciul de la Kiev putea fi lichidat cu costuri mici ...
-
Christopher Edward Harle Story , scriitor, publicist, consilier guvernamental pe probleme economice şi de securitate din Marea Britanie, ...
-
Se propun te miri ce amendamente în Constituţie, numai nu interdicţia străinilor de a deţine terenuri agricole. Ungaria a trecut-o deja în ...
Un comentariu :
Motto-urile pe care le pun sub headerul blogului. Cele mai recente din listă sunt cele din partea de sus. Din formulări se pot deduce (retroactiv) "momentul şi subiectul tratat".
(mai-iunie 2017)
Trimiteți un comentariu