01 iulie 2016

Listă parţială cu "sindicate-curea de transmisie"


Sau, altfel zis - de-aia n-are ursu' coadă şi maimuţa păr pe cur.

Sunt de dreapta, dar asta nu înseamnă că ar trebui să închid ochii la TÂLHĂRIA care se petrece cu forţa de muncă din România, plătită derizoriu de patronate. Mai ales străine, şi care extrag din România marje de profit inimaginabile într-o ţară guvernată (cât de cât...) de legi. Iar când vine vorba de taxe şi impozite, capitalul străin recurge la toate subterfugiile imaginabile şi inimaginabile pentru a se sustrage de la obligaţii. Nici în privinţa "locurilor de muncă create de capitalul străin" lucrurile nu stau proporţional cu ponderea acestuia în economie.
Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Federația Națională Sindicală 'ALMA MATER', Confederația Sindicală Națională 'MERIDIAN', Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR), Corpul Național al Polițiștilor, Federația Națională a Sindicatelor din Industria Alimentară (SINDALIMENTA-FSIA)
Aşadar, iată nişte sindicate care răspund la convocarea unui înalt funcţionar al ambasadei SUA. Este irelevant (din punctul de vedere al reprezentării "masei sindicale"), al cărei ţări era înaltul diplomat. Putea fi şi al Coreei de Nord sau al Vaticanului ! Sindicatele n-au ce căuta in corpore la convocări ale unor entităţi care nu reprezintă oficial patronate, parlamentul sau guvernul naţional. Să nu fi ştiut capii sindicali ce interese susţine Dean Thompson ? Evident, pe cele ale capitalului străin ! Nu sunt contra dialogului, al schimbului de opinii, dar astea se pot face "individual", sindicat-ambasadă. Ori, aici apare ceva gen "dialog cu mişcarea sindicală". Prostirea "proştilor" mai poate continua, asta-i gândirea. Iar în ce priveşte denumirea co-organizatorului, "pentru Modernizarea României", este evident că ea conţine o minciună.
CNMR: Întâlnire informală despre parteneriatul strategic dintre România și SUA între dl. Dean Thompson, DCM al Ambasadei SUA la București și membrii Coaliției 
Astăzi, a avut loc o întâlnire informală între dl. Dean Thompson, DCM al Ambasadei SUA la București, și membrii Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (CNMR), la Clubul Diplomatic. 
Subiectele abordate au făcut referire la aspecte considerate importante din perspectiva parteneriatului strategic: economie, securitate regională, energie, sector academic și cultural.
De asemenea, cu această ocazie, CNMR a prezentat Planul Național pentru Modernizarea României. 
Dl. Dean Thompson a apreciat activitatea Coaliției, precum și largă reprezentativitate a membrilor Coaliției, subliniind, în același timp, necesitatea continuării dialogului în scopul stabilirii unor obiective bilaterale concrete.
Coaliția Națională pentru Modernizarea României a fost reprezentată la reuniune de către Asociația pentru Implementarea Democrației (AID), Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), Consiliul Național al Rectorilor (CNR), Consorțiul UNIVERSITARIA, Universitatea Politehnică din București, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Federația Națională Sindicală 'ALMA MATER', Confederația Sindicală Națională 'MERIDIAN', Camera Auditorilor Financiari din România, Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR), Corpul Național al Polițiștilor, Federația Patronatelor din Turism și Servicii, Federația Națională a Sindicatelor din Industria Alimentară (SINDALIMENTA-FSIA), Asociația Națională a Autorității Teritoriale de Ordine Publică, Institutul pentru Politici Sociale, Asociația Viața fără Violență, Centrul pentru Studii Politice, Strategii și Politici de Securitate, Calea Europeană, Asociația pentru Integritate Publică. 
La finalul întâlnirii, dl. Alexandru Cumpănaşu, Președinte al CNMR, a urât anticipat 'La mulți ani !' Statelor Unite ale Americii cu ocazia Zilei Naționale de pe 4 iulie.

10 comentarii :

Riddick spunea...

Background:

Sindicatele, “made in USSR”

În alt text faimos, Lenin defineşte transformarea organizaţiilor de masă în “curele de transmisie”, între partidul comunist (care trebuia să-şi prezerve funcţiunile sale principale) şi “masa celor ce muncesc”. La începutul consolidării puterii, sindicatele au fost utilizate pe post de “aliat de masă, fie şi vremelnic, şovăielnic, nestatornic, nesigur, condiţionat”. Noua putere comunistă accepta anumite “compromisuri” cu vechea orânduire, dar numai până la preluarea întregii puteri şi eliminarea tuturor adversarilor politici şi sociali.

După moartea lui Lenin, Stalin a perfecţionat teoria curelor de transmisie prin care se statua controlul maselor şi a impus-o ca model organizatoric al Uniunii Sovietice şi, ulterior, exportată în toate statele satelit din Europa de Est. Pe lângă sindicate, organizaţiile de masă includeau cooperativele, asociaţiile culturale, organizaţiile de tineret şi de femei, în general toate formele de asociere care implicau organe alese de conducere.

Sindicatele la remorca comuniştilor români

Pe scurt, sindicatele nu făceau decât să mimeze mecanisme democratice, în realitate ele fiind la dispoziţia partidului ca instrumente de exercitare a puterii. În România, concentrarea puterii a urmat acelaşi traseu, cu deosebire că dacă din anii 60 restul statelor central-europene au cunoscut o relexare relativă a puterii centrale.

http://www.money.ro/analiza-baronii-locali-prc-e2prc-80prc-9ccurele-de-transmisieprc-e2prc-80prc-9d-intre-electorat-si-partid/

Simeone spunea...

"Pe scurt, sindicatele nu făceau decât să mimeze mecanisme democratice, în realitate ele fiind la dispoziţia partidului ca instrumente de exercitare a puterii. "

Neoconi din toate tarile uniti-va!

Simeone spunea...

Khazaristan Dughinistan

http://www.cotidianul.ro/images/stiri/0211/1297848787Hosu%20-%20TS%20%281%29.JPG

Riddick spunea...

Sistemul a parazitat tot: economie, politică, cultură, social, învăţământ, ong-uri, mass-media. E o gelatină. Trebuie ras tot şi luat de la zero, cu partide noi.

Simeone spunea...

Poliție, parchet, sistemul medical,...
Probabil și armata e îmbâcsită cu țapi și sunt aduși în fiecare zi tot mai mulți din centrală.

Riddick spunea...

Prin a doua parte a anilor '90, Dan Pavel (GDS-Soros), profesor la "studenţii SRI", se plângea (articol în "22") că "este foarte mare nivelul de naţionalism" în rândurile lor. Concret - îl întrerupeau şi-l contracarau când predica teze antiromâneşti sau internaţionalist-globaliste. Iar cei care o făceau "erau aplaudaţi de sală" (textual, în articol).

M-aş bucura dacă şi acum ar fi aceeaşi atmosferă sănătoasă printre aceiaşi studenţi, dar mă tem că lucrurile s-au schimbat în rău - tentaţia banului a îngropat patriotismul, în mulţi.

Riddick spunea...

"Teze antiromâneşti sau internaţionalist-globaliste" - traducerea mea; el scria că era contrazis "pe concepte europene, pluraliste, modernizatoare".

Simeone spunea...

"...tentaţia banului a îngropat patriotismul, în mulţi."

Unde nu e tentație, e constrângere or șantaj și omul tb. să supraviețuiască. Firme românești sunt din ce in ce mai puține deoarece nu poți rezista la un așa impozit. Pt. dânșii offshore-uri.

The game of technocrats...

Anonim spunea...

In institutia in care lucrez liderul de sindicat a fost intotdeauna urmatorul sef al institutiei.Sindicatele in Romania (si nu numai) sunt doar o anticamera sau o pepiniera pentru veleitari.

Riddick spunea...

Pe unde am lucrat eu, cu o singură excepţie, sindicatele făceau jocul patronatului (şi al PSD-ului, uneori). Singurul sindicat care "mai mârâia" a fost desfiinţat pe cale judecătorească, neavând sediu propriu (i s-a refuzat găzduirea sediului social în firmă, şi nu s-a putut găsi soluţie alternativă pentru sediu).


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: