28 iunie 2016

Încă o dovadă că Dragnea este o cârtiţă plantată la vârful PSD


... Şi că PSD e un partid care lucrează (pentru "alţii") în echipă cu Iohannis. Ar mai fi şi alte dovezi (exemplul #1, exemplul #2), dar acum este aproape un "autodenunţ". Vrând să îşi arate "intransigenţa", Dragnea prezintă o soluţie care nu face decât să repună chestiunea în termenii iniţiali.

"Da! Dacă noi vom câștiga alegerile și vom reuși să facem o majoritate, acea majoritate va merge împreună la Cotroceni și va prezenta o propunere de prim ministru pe care o vom susține. Dacă Iohannis va veni cu altă propunere o vom pica în Parlament și vom merge din nou cu propunerea noastră. Dacă va veni din nou cu altă propunere, vom face alegeri anticipate. Așa este corect, este constituţional."
Nu alegerile anticipate sunt soluţia: Iohannis ar putea propune tot un premier de-al lui, dacă deja a avut tupeul s-o facă împotriva unei majorităţi constituite din alegeri, şi care după anticipate ar putea fi mai slabă sau să dispară (în urma propagandei "pentru stabilitate politică"). O majoritate reală, constituită, ar suspenda preşedintele-farsor după prima nerespectare a voinţei urnelor, şi ar desemna candidatul la funcţia de prim-ministru prin preşedintele interimar pe care l-ar instala. Ce va decide apoi referendumul de demitere, e irelevant faţă de procedura de instalare a unui premier care are în spate o majoritate parlamentară reală şi nu una "manufacturată".

Nu era nevoie ca Dragnea să menţioneze explicit suspendarea/demiterea, ar fi putut spune ceva de genul "majoritatea va şti să îşi impună opţiunea sa".

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: