26 iunie 2016

Scopul lor...


Preşedintele PPE se burzuluieşte la britanici şi anunţă scopul lor (al eurofederaliştilor): menţinerea status quo-ului, monopolizarea puterii:

"Respectăm și regretăm decizia alegătorilor britanici. Aceasta provoacă însă daune majore ambelor părți, în primul rând Marii Britanii. Acestea fiind spuse, avem în față rezultatul unui vot britanic, nu european. Oamenii din alte țări nu doresc să plece din Europa. Sunt majorități clare în favoarea proiectului european. Cooperarea este o chestiune de capacitate a europenilor de a hotărî asupra propriului lor mod de viață. Scopul nostru este combaterea eficientă a naționalismului și populismului în creștere.

Europa are nevoie de un timp de reflecție. Ne dorim o Europă mai bună și mai inteligentă. Trebuie să convingem oamenii, să găsim răspunsuri la marile provocări curente, cum ar fi securitatea și migrația. O Europă puternică este o asigurare de viață pentru toate statele sale membre.

Respectarea deciziei democratice a alegătorilor britanici înseamnă, de asemenea, că negocierile de ieșire ar trebui să se încheie în termen de doi ani. Din punctul nostru de vedere, nu poate exista niciun tratament special pentru Regatul Unit. Poporul britanic și-a exprimat dorința de a părăsi UE. Deci chiar vor pleca. Vremurile tratamentului preferențial s-au terminat."

4 comentarii :

Simeone spunea...

Halucinant! De ce nu-si trag un glont in cap maimutele astea khazare?

Riddick spunea...

Cred că așteaptă să (le-)o facă alții. ;-)

Crystal Clear spunea...

Ce bandiţi ! Ce mafioţi au ajuns să ne conducă !

Cum am ajuns aici ? Prin manipulare , ignoranţă , lipse de interes pentru informare corectă şi mai ales prin tradarea elitelor... !

Riddick spunea...

"This is not an overnight thing. It had been planned for years and years and years and years and years; and more years..." ("Endtimewatchman")


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: