25 iunie 2016

Nu avem elite naţionale

 
Cel puţin, nu sunt prezente în spaţiul public. Sunt totuşi nedrept: acelea puţine câte se mai manifestă, sunt boicotate de mass-media; alţii au parte de promovare...

Am informaţii că persoane care "s-au expus politic (anti-Sistem)" şi care au activităţi economice proprii (mici afaceri) sunt hărţuite; bineînţeles, nu li se pune în vedere motivul real. Nu li se cere "să tacă", ci sunt atacate pe diverse chichiţe. 

Şi totuşi, antreprenorii şi intelectualii cu conştiinţă TREBUIE SĂ ACŢIONEZE, TREBUIE SĂ SE ASOCIEZE POLITIC ! Malgré tout...

Iulian Capsali "pune diagnosticul":

BĂSEXIT :)

Văd mare îngrijorare la "elitele" băsiste că Marea Britanie a părăsit UE. Rămâne rivoluţia fără coledzi :) Sunt unii care cer ca rezultatul referendumului să fie anulat! Păi turma știe ea încotro e binele?
Le este greu sa iasă din mentalitatea de slugi. De aceea, cer rapid integrarea României în utopia monstruoasă denumită SUE.

De aici se observă că intelectualitatea română bonjuristă are un cote ideologic care o face să refuze sistematic realitatea în care trăieşte. În loc să se gândească la refacerea României, la ieşirea din starea de colonie care exportă mâna de lucru ieftină şi este doar o piaţă de desfacere, ei vor că acest statu-quo să rămână neschimbat, ca românii din ţară să primescă asistenţă financiară de la românii care muncesc afară! Incredibil? Nu! Imbecilitatea este maximă la aceste elite rupte de interesul național!

Slavă Domnului, au mai disparut din prim-plan. Şi o să devină din ce în ce mai mici dacă o să iasă Trump preşedinte şi vom reveni la relaţii normale cu Statele Unite şi Rusia.
Tot eşafodajul lor se va prăbuşi în acel moment.

EuroBăse - dispreţ declarat faţă de majorităţi anti-Sistem, consideră jusificată o reacţie secesionistă în Marea Britanie:

Ce ai făcut, David Cameron ?
Nu am crezut că este posibil. Marea Britanie părăseşte UE.
Jocul politic intern al politicienilor britanici a dus la organizarea unui referendum în care 46 milioane oameni au fost chemaţi să dea un vot într-o chestiune extrem de complicată, pe care foarte puţini dintre votanţii britanici au înţeles-o. Marea majoritate a votat în deplină necunoştinţă de cauză asupra mecanismelor şi consecinţelor părăsirii UE.
Procesul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană va fi unul dificil, care va dura cel puţin doi ani. Oare cât de "unit" va mai rămâne şi Regatul Unit ?
Este momentul solidarităţii depline pentru cei 27 rămaşi.



EuroBăse - apologia trădării şi secesiunii, şi din nou dispreţ faţă de "mase":

BREXIT? IMPOSIBIL!

Încrîncenaţi în bătălia lor pentru voturi, politicienii britanici au dus iresponsabilitatea până la limita la care şi-au împins propriul popor să se pronunţe printr-un referendum asupra unui subiect pe care nu avea cum să-l înţeleagă. Şi poporul a votat cum a priceput el.
În aceste condiţii, rezultatul referendumului a aprins fitilele a două bombe. Şi anume :
1. Prima este legată de faptul că, ştiind consecinţele, va trebui găsit un guvern al Majestăţii Sale care să activeze articolul 50 din Tratat şi să ceară în scris ieşirea Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord din Uniunea Europeană. Vreau să văd politicianul care va semna cererea. Personal, cred că acela care va face acest lucru va putea fi declarat, fără dubii, ca fiind cel mai inocent om din lume, dacă nu cumva, va fi declarat trădător de ţară.
2. A doua bombă este legată de faptul că, dacă cererea de ieşire va fi cumva semnată de un iresponsabil, în timp ce acesta va fi în drum spre Bruxelles spre a depune cererea pe masa UE, în Regat, se va declanşa procesul de separare a Scoţiei şi Irlandei de Nord, care au optat pentru rămînerea în UE.
Concluzia este că nimeni nu va semna ieşirea Regatui Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord din Uniunea Europeană.
Deci, BREXIT? IMPOSIBIL!
PS – Oricum, referendumul a lăsat o naţiune profund divizată.



Sorin Ioniţă (lobby-ist Soros); aceeaşi desconsiderare a "majorităţilor neconvenabile", şi apologia "intervenţiei Sistemului":

Haidi bre, de ce n-ati zis ca referendumul asta era consultativ? M-am agitat degeaba, era sa nu dorm d-o grije si sa caz in fandaxie melaholica, am citat si din Shakspeare. Fratioare, io zic ca ne scoatem, abia astept sa vad cum o vor da la intors in parlamentul britanic, Magna Carta &all


Adrian Papahagi (activist al Reţelei Soros); şi pentru el, democraţia participativă e doar un exerciţiu teoretic, "cum s-o laşi pe mâna maselor inculte ?!" :


Ni se tot repetă: a fost un vot perfect democratic. Evident. UK nu e Teleorman.
Dar nu văd ce e de celebrat aici. Perfect democratic se pot vota multe trăsnăi.
Ce nevoie era de Brexit? Care era urgența? Ce este atât de sufocant în UE? A devenit UE pe nesimțite imperiul răului, închisoarea popoarelor? Din cauza UE nu se dezvolta UK? Din cauza UE i-a decăzut învățământul, i-au pierit recoltele, i-au crăpat autostrăzile, îi mureau oamenii de foame? Din cauza UE nu era democrație în UK? Din cauza UE își pierdeau tradițiile, limba sau credința (asta era o glumă)? Din cauza UE își pierduse UK piețele și nu mai mergea business-ul în City?
Îmi poate explica cineva cu cifre, date sau argumente cum era asuprită UK de UE și cum îi afecta apartenența la Uniune identitatea, prosperitatea sau chiar suveranitatea (monedă, fiscalitate, granițe, armată, diplomație)?

3 comentarii :

Simeone spunea...

"Nu li se cere "să tacă", ci sunt atacate pe diverse chichiţe."

Folosind acelasi principiu..., cu o toleranta de ± 100%, adica putem incadra orice ni se pare suspect in categoria extremism:
http://adevarul.ro/international/in-lume/google-facebook-vor-elimina-materialele-video-continut-extremist-1_576fe2f95ab6550cb84eba2f/index.html

Sistemul alunecos inventat de dansii!

Crystal Clear spunea...

Abia astept sa avem relaţii normale cu SUA şi Rusia şi nu ploconeala asta de acum !

"Slavă Domnului, au mai disparut din prim-plan. Şi o să devină din ce în ce mai mici dacă o să iasă Trump preşedinte şi vom reveni la relaţii normale cu Statele Unite şi Rusia.
Tot eşafodajul lor se va prăbuşi în acel moment."

Să ne-ajute Dumnezeu !
Atunci, abia atunci toţi aceşti slugoi vor incepe să-şi caute scăparea..

Până atunci însă trebuie să mai rezistăm.. Şi nu va fi usor.

Riddick spunea...

Simeone, am remarcat, şi asta e DUDA ZILEI de azi:

Cenzura Internetului, în "probe tehnologice". Definirea postărilor ca "extremiste", poate emana de la autorităţi sau grupuri... extremiste (în metode şi scopuri). Se vorbeşte despre "extremismul islamic", dar nu cred că mesajele în arabă sunt ele atât de căutate de publicul occidental. Mai degrabă se pregăteşte terenul pentru cenzurarea mesajelor antiglobalizare, conservatoare, pro-familie, eurosceptice, patriotice...

Crystal Clear, nu va fi uşor dacă lumea nu se va trezi. Din nefericire, intrăm în mandatul parlamentar nou, la toamnă, cu aceleaşi partide. Prea târziu au apărut PRU, PFN, PND (Noua Dreaptă), nu mai au timp să treacă acum pragul de 5%. Nu avem nici măcar iluzia PP-DD-ului, ca în 2012.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: