Mircea Dogaru: "În cinci ani se urmărește crearea unui alt stat între Ungaria și România, format din Banat, Crișana, Ardeal și Maramureș, precum și unirea a ceea ce mai rămâne din România cu Basarabia. Ideea a fost preluată de la Iuliu Maniu de către grupul de la Cluj. În patru-cinci ani, vom pierde definitiv definitiv România, dacă nu ne vom trezi".
Cei cărora le sună strident citarea lui Maniu în acel context, să mai pună mâna pe carte: Maniu a fost agent britanic plătit, şi politician greco-catolic, deci agent al Vaticanului ("catolicizant"; Nae Ionescu îl demolează temeinic în "Roza Vânturilor", volum care conţinea articole publicate de el în "Cuvântul"). Numeroşi intelectuali români din Transilvania (fostă) austro-ungară îl priveau cu suspiciune la 1918 şi după.
De când cu Europuciul de la Kiev şi reacţia rusească (Crimeea, Novorossia) s-a pornit o propagandă unionistă intensă, de data asta cu semnale aproape explicite că "mişcarea" ar fi agreată de Occident (care până acum se opunea). Ar mai trebui să fie de acord şi o majoritate din Repmoldova, şi sunt toate semnele că o asemenea majoritate nu există. Şi nici nu-i clar cum se va tranşa chestiunea Transnistriei. Pe partea de vest, a se remarca: nu-i vorba despre "o extindere a Ungariei", ci despre "statul multinaţional Transilvania".
Observ la unii (acum şi la Dogaru) predilecţia pentru ocupantul american faţă de cel "(ruso-)german": "Singura șansă a noastră este să-i atragem aici pe americani cu investiții. Altfel nu are nu au ce apăra. Nu cumpărat de avioane bune de aruncat la gunoi, nu tancuri știfturi, ci moduri de a face bani aici, doar așa ne vor apăra americanii". Asta, pentru unii care-l fac "agent de influenţă al Rusiei".
Dogaru (în 2010), despre deceniul 1980-1985-1989, "background":
10 comentarii :
"S-ar putea să rămânem fără ţară"
https://www.youtube.com/watch?v=05u1pBBziQk
https://www.youtube.com/user/IstorieAdevarataTV/videos
Orice controversa pe aceasta problema se poate transa printr-un tur in Transilvania si Banat, cu cazari la pensiuni, discutii cu oamenii la intimplare etc.
Apoi discutam !
Nu trebuie mentionata ''originea'' din regat fiindca simt ei singuri, dupa accent !!!
De urmarit cum li se schimba privirea si atitudinea cind pricep ca discuta cu mitici !
Daaa, "superioritatea ardelenească", propagată subliminal şi prin reclame, cum ar fi cea pentru pateul cu fainoşag ("no, aşe, ca la noi în Ardeal !").
Nu-mi dau seama cât de departe ar merge însă "masele" din Transilvania (evit termenul de "Ardeal" / Erdely).
Activiştii separatişti, chiar şi cei "minori" (fără notorietate şi de audienţă locală; nu "Ghermanii", "Aluaşii") pot fi uşor identificaţi, fiind foarte vocali.
Planul incepe sa ''ia viteza'' !
http://www.stiripesurse.ro/nou-partid-pro-unionist-s-a-constituit-in-republica-moldova_995068.html
Di articol rezulta ca, ''Conform statutului, PAS este un partid de centru-dreapta, care promovează? doctrina liberalismului social. ''
Eu am citit ca ''social liberalismul'' este doctrina ''fundamentata'' de Putin care o considera ca fiind singura potrivita pentru tarile foste socialiste.
De asemenea, eu am mai citit ca a luat nastere si o ''Internationala social liberala'' al carui congres de constituire a avut loc la Moscova si s-ar fi tunut in limba spaniola(!?), limba lui Dolores Ibarurri !
În ce priveşte partidul, Maia Sandu e pion Soros-Washington-Bruxelles. E cultivată de mass media sistemului, inclusiv în România. Nu tot ce are loc la Moscova e organizat de regim. Din câte ştiu, Partidul Rusia Unită (al lui Putin, partid de guvernământ) face parte din Internaţionala Centrist-Democrată, adica "PPE-ul extins". Dar poate mă înşel, o fi depus doar solicitare de adeziune (n-am mai intrat la Wikipedia la United Russia de mai bine de doi ani, nu mai ştiu ce mai e).
Ia priveste !
Pare ca ideea finala din textul despre Mircea Dogaru nu prea mai are sens, americanii mergind de mina cu rusii in planul privind Romania(rep. Moldova la ''schimb'' cu Transilvania si Banatul)
Nu stiu de ce dar parca as fi in 1989.... .
Iata ce spune Maia Sandu singura, despre ea, pe contul ei de facebook:
''Biografie
Născută la 24 mai, 1972 în satul Risipeni, raionul Făleşti.
Studii:
2009 - 2010 - Harvard Kennedy School of Government, Master în administrație publică.
1995-1998 - Academia de Administrare Publică pe lângă Președintele Republicii Moldova, Master în relații internaționale.
1989 - 1994 - Academia de Studii Economice din Moldova, Facultatea management.
Activitatea profesională:
2010 - 2012 - Banca Mondială, Washington DC, SUA, consilier al Directorului executiv.
2007 - 2009 - Consultant pe reforma administrației publice centrale.
2007 - 2007 - Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, coordonator de program.
2005 - 2006 - Ministerul Economiei, director al Direcției generale politici macroeconomice și programe de dezvoltare.
1998 - 2005 - Oficiul Băncii Mondiale în Moldova, economist.
1994 - 1998 - Ministerul Economiei, consultant, șef adjunct de direcție.
Limbi străine: Engleza, Rusa, Spaniola.''
Fata asta pare sa intruneasca toate ''calitatile'' !
Limbi, specializare pe ''reforma administratiei publice CENTRALE'', studii care trebuie si unde trebuie etc.
Ce zici, iti place ???
Nu-mi place, prefer blondele sub 35. ;-)
Acum, serios.
Ce ar primi ruşii la schimb cu Moldova ? Ardealul şi Banatul, cu care n-au frontieră terestră ? Bine, nici cu Repmoldova n-au, dar acolo e posibil să ajungă la putere un regim pro-rus, începând chiar cu alegerile prezidenţiale din toamna asta. Secesiunea Transilvaniei (neprovocată de Ungaria, nota bene !) poate fi şi cu scopul de a slăbi Ungaria angrenând-o într-un război cu România. Guvernarea Orban-Fidesz are o majoritate solidă, iar ce pierde electoral trece la Jobbik, stânga şi liberalii bat pasul pe loc de şase ani şi nu sunt semne c-ar avansa.
Aia e un fel de "Monica Macovei .md".
http://fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=742762&title=cine-e-propus-ministrul-sanatatii-vlad-voiculescu-un-ong-ist-care-locuieste-la-viena-fost-vicepresedinte-al-bancii-austriece-erste-group-bank-actualmente-director-in-ministerul-de-finante-si-membru-al-organizatiei-americane-aspen-romania-
Ce să ne mai mirăm, când era clar încă din componenţa iniţială ce rol au ăştia...
Trimiteți un comentariu