24 noiembrie 2015

NATO a provocat militar Rusia


Doborârea avionului militar rusesc aflat în spaţiul aerian sirian este o provocare pusă la cale de NATO, Turcia fiind doar pionul scos la înaintare.

Turcii declară că au avertizat "de zece ori în cinci minute", dar din harta pe care chiar ei au trasat "traseul urmat de avionul rusesc" reiese că ar fi putut fi în spaţiul aerian al Turciei foarte puţin timp. Parcurgerea distanţei respective (de sub 10 kilometri, peste "ciocul" sudic al provinciei Hatay) cu viteza unui avion de atac - fie el şi subsonic - nu poate dura "cinci minute".


În interiorul conturului bleu - Turcia, dedesubt (la sud) - Siria. Imaginea mărită - aici.

Un comentariu :

Riddick spunea...

Posibila pseudo-acoperire juridică a afirmaţiei cu intrarea în spaţiul aerian poate fi crearea unilaterală de către Turcia a unei zone-tampon de cinci mile (circa 9 km) adâncime în interiorul Siriei, dincolo de frontiera comună, zonă în care ar trata eventuale ţinte ca fiind inamici acţionând în propriul său teritoriu. Nu-i niciun secret că în această zonă se refugiază gherilele care luptă cu armata siriană, şi tot aici are loc aprovizionarea lor de către sponsori (state NATO, UE, şi monarhii arabe) via Turcia.

Băsescu consideră - în urma incidentului Turcia-Rusia-Siria - că România ar trebui să susţină NATO "în orice condiţii". În 1914 România a ieşit din-, şi din 1916 a luptat contra propriei (foste) alianţe. Tot "defensivă", ca şi NATO, cea cu Puterile Centrale. Care ele au declanşat agresiunea, şi deci clauza de ajutor reciproc nu mai avea nicio bază.

"La acest stadiu avem obligația de a pune la dispoziție expertiză și informații și vom rămâne solidari cu ei (cu NATO) și cu Turcia în orice condiții.” (şi-a luat precauţia de a formula "la acest stadiu", adică nu în mod explicit susţinere contra eventualelor riposte ruseşti)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: