15 mai 2015

Ambasadorii călăresc Parlamentul


(Şi, totuşi: ăsta o fi "Parlament" ?! şi degeaba perie autorul guvernul Ponta, care doar mimează "împotrivirea"...)

ARADON:

Nu numai că însărcinatul cu afaceri al SUA, Dean Thompson, nu a dat vreun semn că recunoaşte că a greşit atunci când s-a amestecat în treburile interne ale României, permiţându-şi să ia la rost Parlamentul şi alte instituţii ale statului român, ci, dimpotrivă, se răţoieşte şi mai abitir.

A anunţat, intempestiv, că doreşte să se întâlnească cu preşedinţii celor două Camere, Valeriu Zgonea şi Călin Popescu Tăriceanu, pentru a discuta despre modificările la Codul Penal. Nu s-a dus, însă, singur, ci împreună cu mai mulţi ambasadori, printre care şi cei ai Germaniei şi marii Britanii. Care, şi ei, şi-au exprimat îngrijorarea că Parlamentul a decis să readucă la normalitate Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, care au fost „strâmbate” în epoca băsistă în aşa fel încât DNA să poată aresta oricând pe oricine. În aşa fel încât el să poată controla tot ce mişcă în ţară. Transformarea „indiciilor temeinice” necesare arestării în „suspiciuni rezonabile” a fost făcută în urma „preţioaselor indicaţii” ale Comisiei Europene şi ale Angelei Merkel, care promoveză modificarea totală a filosofiei dreptului. Evident, nu în interiorul ţărilor imperiale ale UE, ci doar în ţările menite să rămână pieţe de desfacere, aşa zise membre, însă, în realitate, simpli servitori care trebuie să se mulţumească cu firimiturile aruncate de stăpâni.

Faptul că, acum, Guvernul şi Parlamentul încearcă să elimine, pe rând, unele legi strâmbate de către regimul Băsescu, la comanda stăpânilor săi, îi enervează pe aceştia în cel mai înalt grad. Tocmai din acest motiv, încălcând cele mai elementare norme diplomatice, dar şi logica, încearcă să decredibilizeze Guvernul şi Parlamentul, aruncând acuze despre frânarea justiţiei. Degeaba le spui că nu vrei altceva decât o justiţie ca şi a lor, ei o ţin una şi bună cu acuzele. Te şi miri, la un moment dat cât de lipsite de logică sunt aşa zisele lor argumente şi de ce le folosesc. Printre altele, probabil şi pentru că nu le convine un Guvern care încearcă să ridice România în picioare, să nu mai accepte chiar orice, în numele unor promisiuni mincinoase. Mai ales, să aducă atingere intereselor multinaţionalelor. În acest context, o avalanşă de acuze aruncate de către ambasadele străine, justificate sau nu, este de natură să şubrezească orice guvernare, oricât de bună ar fi. Mai ales dacă opoziţia îşi pune în mişcare maşinăria de propagandă care să exploateze la maximum această avalanşă de minciuni.

„Ambasadele sunt ca nişte cuiburi de viespi, deranjate de atingerea intereselor multinaţionalelor”

6 comentarii :

Anonim G spunea...

Uite aici inca o dovada a tradarii de care dau dovada guvernantii nostril in favoarea strainilor care stiu sa fie mai amenintatori.
Din Romania va mai ramine doar un desert nesfirsit iar ei, tradatorii, se vor retrage in vilele din strainatate unde vor trai pina vor crapa de batrinete !!!
http://www.agerpres.ro/economie/2015/05/16/ministerul-mediului-propune-introducerea-unei-licente-specifice-pentru-fiecare-export-de-materiale-lemnoase-proiect--15-33-55

Riddick spunea...

Am citit textul. Nu măreşte sau scade cantitatea exportată, e doar o abureală pt fraieri. Să zică ei, "uite, statul/guvernul se preocupă".

Anonim G spunea...

Din 15 mai nicio litera .....
Sper ca nu ai patit ceva !
Iar site-ul se deschide asa de greu ca zici ca a cazut net-ul.

Riddick spunea...

N-am păţit nimic, dar am fost foarte ocupat să rezolv nişte probleme amânate de mai demult, şi care acum s-au adunat toate...

N-am mai avut timp/chef/putere şi pentru blog.

Anonim G spunea...

Atunci rezolva-le !
Mai cunosc eu pe unul care amina orice pentru a se dedica muncii si apoi s-a trezit ca a trecut viata, iar pentru munca de iobag depusa a primit tone de rahat in fata !!!
Rezolva treburile alea, revino-ti si nu uita chestia aia banala, dar cinic de adevarata, cu cimitirele pline de oameni de neinlocuit, sau cam asa ceva !
Ma bucur ca nu ai patit ceva rau si sa stii ca nimeni nu m-a obligat sa spun asta !!!

Riddick spunea...

Mulţumesc !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: