19 iulie 2014

Giumbix - eurokommissar ?
Ponta - pus de-ai lui la insectar !


Cică România n-ar mai primi Agricultura, ci Munca, iar acum - ultimul zvon - Justiţia. Unde "ar fi convenit" Băsescu şi Ponta să fie numit Horia Georgescu ("Giumbix") de la ANI. Nu prea cred că se va ajunge aici, mai degrabă se va merge pe varianta eurokommissar-femeie, cum cere Juncker, mai ales că Cioloş are probleme penale (cercetat penal în dosarul Voiculescu-ICA), şi se va folosi ca pretext pentru retragerea nominalizării sale ori "asigurarea echilibrului de gen în comisia Europeană", ori "obţinerea altui domeniu decât Agricultura".
Dacă Dacian Cioloș nu obține Agricultura, președintele ANI este susținut să devină comisar european pe Justiție

Surse politice susțin că președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta au convenit să-l sprijine pe pre ședintele Agenției Naționale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, să devină comisar european pe Justiție, dacă România nu obține portofoliul Agriculturii, deținut în prezent de Cioloș.

ANI este una dintre puținele instituții lăudate constant în rapoartele pe Justiție ale Comisiei Europene.

„ANI a căpătat mai multă autoritate în calitate de instituție”, scrie în raportul din ianuarie 2014, care mai constată faptul că 80% din concluziile ANI în dosarele privind conflictele de interese au fost confirmate de instanțe.
În plus, Comisia Europeană observă faptul că o serie de atacuri împotriva ANI „coincid” cu deschiderea unor cazuri împotriva unor „înalți reprezentanți politici”.

Și Ungaria vrea Justiția

Poziția de comisar european pentru Justiție mai este dorită de Ungaria, care se pare că-l va propune pe actualul ministru de Externe, Tibor Navracsics.

În ceea ce privește portofoliul Agriculturii, care gestionează cel mai mare buget, bătălia este mult mai dură. Potrivit unor surse diplomatice, statele nordice, nemulțumite de unele din măsurile lui Cioloș în ceea ce privește Politica Agricolă Comună, l-ar sprijini pe ministrul irlandez al Mediului, Phil Hogan. În plus, în legislatura europeană precedentă, Cioloș ar fi avut probleme cu europarlamentarii din comisia pentru Agricultură, inclusiv cu Paolo de Castro, un italian, membru al PPE.

Actualele proceduri de desemnare a comisarilor presupun audierea lor în Parlamentul European. Deocamdată, nici Băsescu și nici Ponta nu vor să recunoască faptul că șansele lui Dacian Cioloș sunt în scădere, iar România are un plan de rezervă.

2 comentarii :

Anonim spunea...

Giumbix e foarte bun ! Un om crescut si educat de un ofiter de informatii/securitate trebuie sa fie un patriot, un om correct si, evident, cu ample vederi europene, euro-atlantice si euro-galactice !
In 2009 licuricii ziceau ca Geoana e communist in sufletul lui si l-au ajutat pe anticomnistul(?!) basescu.
Acum e posibil sa vedem ministru in guvernul vremelnicei ue, pe fiul unui membru al celei mai hulite meserii de ''dinainte''; asa e si Orban de la liberali, Oprescu si altii....
Eu nu am nimic si nu condemn pe nimeni dar marii campioni ai democratiei occidentale, care au facut ''revolutiile'' din 1989 in amaritele de tari estice, mai au pe lista ''principiile de atunci ?!

Riddick spunea...



Nu cred că se va ajunge la soluţia asta. L-ar vulnerabiliza imagologic pe Ponta, însă pe de altă parte ar lăsa drum deschis la vârful ANI pentru un personaj agreat de PSD. Ori, asta ar vulnerabiliza "băsimea", arătând că Băsescu e de acord cu "slăbirea ANI".

Încolo, şi Giumbix "are origine NWOsănătoasă". ;-)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: