14 ianuarie 2014

Ponta, muştruluit de "staff-ul român" al administraţiilor democrate din SUA


În zorul de a contracara propaganda băsistă, care susţine [*] că adjunctul secretarului de stat al SUA a venit "pentru a trage USL de urechi", Ponta a divulgat faptul că subiectul principal a fost unul confidenţial. Ori, dacă este confidenţial, nu trebuie nici măcar amintită existenţa acestuia. 
"Eu ştiam care este subiectul principal şi de ce doamna subsecretar Nuland vine la Bucureşti. Este un subiect important în relaţia România-SUA despre care am discutat şi la ultimul CSAT cu preşedintele Băsescu, cu şefii serviciilor, e un subiect care e nepublic, confidenţial şi despre care nu putem să dăm detalii în acest moment, însă asupra căruia domnul ministru Corlăţean este de departe cel mai îndrituit să spună punctul de vedere al Guvernului, un punct de vedere constructiv în relaţia româno-americană."
Ponta este muştruluit de Dorin Tudoran, un fost (poate şi actual ?) funcţionar al unor organizaţii asociate administraţiilor democrate [**] din SUA:
Maistorașul Ponta sare direct din avion în microfonul teleologic al dlui Mihai Gâdea spre a ne informa că, de fapt, vizita dnei Nuland a avut un cu totul alt scop decât cel anunțat de părțile română și americană. Că era vorba de o chestiune confidențială (secretă) care s-a discutat in CSAT.

Cu alte cuvinte, că la înalt nivel româno-american s-a copt și servit opiniei publice o vrăjeală în legătură cu vizita unei delegații conduse de un subsecretar de stat american și că el, băiat logodit cu adevărul, nu putea participa la o asemenea mascaradă.

Păi bine, măi, pioner cu coif de viking și boy scout cu șepcuță de Che Guevara, dacă e secret, de ce emiți mătăluță adevărul de la Antena 3? De ce îți plac contradicțiile în termeni, cum ar fi “adevărul și Antena 3″?

Cine să te mai ia în serios după o ispravă ca asta? Care cancelarie politică serioasă să-și mai asume riscul de a discuta cu mătăluță lucruri care nu se negociază pe marginea trotuarului?

Chiar crezi că discuții privind un subiect confidențial (secret) între doi parteneri strategici e același lucru ca o partidă de șpagat între stâlpul de telegraf Mihai Gâdea și morcovul de presă Mircea Badea, partidă comentată, în direct, de Mădălin Brățară de Aur?

Mătăluță, maistorașule, chiar ai înțeles că sau Dana Grecu, sau Victoria Nuland, tot un drac? Chiar n-ai auzit cum a intrat în legendă un ”critic literar” proletcultist care explica unei delegații sovietice că ”Blaga-Goga, analoga”?

[*] Ah, ce naivitate: să crezi că socialistul Obama ar deranja un alt guvern socialist, cel al USL !

[**] Adică ale Partidului Democrat; Tudoran a lucrat în perioada Administraţiei Clinton (printre altele) şi în Republica Moldova

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: