14 ianuarie 2014

Herta Müller: propaganda gay aparţine "umanismului secolului 21", iar Gorbaciov a fost un democrat


Rusia lui Putin nu este o democraţie, dar măcar combate microbii descompunerii. S-a reintrodus în şcoli educaţia militar-patriotică, iar recent s-a legiferat interdicţia propagandei pro-LGBT (pro-homosexualitate).

Un grup de 27 de laureaţi Nobel (printre care şi Herta Müller) nu este de acord cu aşa ceva:
"Nu este niciodată uşor să protestezi, dar noi sperăm că, prin exprimarea opoziţiei noastre faţă de noua legislaţie rusă, va fi posibil să încurajăm statul rus să îmbrăţişeze principiile democratice, politice şi umaniste ale secolului al XXI-lea, pentru care (ultimul lider sovietic) Mihail Gorbaciov s-a luptat."
Pasajul original: 
"Protest is never easy but we hope that by expressing opposition to the new legislation it might be possible to encourage the Russian State to embrace the 21st Century humanitarian, political and inclusive democratic principles which Mikhail Gorbachev worked so hard to achieve."
Dar Herta Müller "are antecedente". A apărut (în 2012) pe lista de semnături care susţin manifestul eurofederalist al lui Cohn-Bendit (cu Pleşu şi Cărtărescu), şi a declarat (în 2010): "Nu colecționez insigne", răspunzând la întrebarea dacă ar accepta decoraţia Steaua României din partea preşedintelui României.

2 comentarii :

Anonim spunea...

Aceasta ''romanca'', despre care presa si unii fani vorbesc atit de laudativ, de-ai zice ca sint pe marginea orgasmului(pe marginea prapastiei e doar Romania, conform unor neuroni formolizati si aflati in agonie), a plecat din Banatu-i natal, gonita de persecutiile Securitatii care o cam prinsese cu nitica tradare in favoarea unor structure informative statale straine.
Jos Securitatea si securistii din toate timpurile, prigonitori de tradatori !!!

Riddick spunea...


Este promovată ca "valoare", ca referinţă. Alţii sunt ignoraţi.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: