04 noiembrie 2013

Mascarada merge înainte, aşa cum s-a stabilit

Unul dintre „băieții“ de la comunicare din PSD îmi spunea: „O să vedeți ce distracție va fi cînd Victor se va lăsa tăvălit de Crin ca să-l ajute în campanie“. Relația Ponta-Antonescu rămîne OK, „deși nu se mai țin de mînă, ca la început“.
 
 "Știind scenariul lor încă de când s-au înființat, știu și că această variantă era luată în calcul de mulți. Unul va juca o carte, cea a apropierii de regulile europene, acesta va fi PSD, și celălalt partid va juca o carte mai degrabă naționalistă - PNL. În felul acesta ei cred că se intind pe mai multe culoare, unul de dreapta, altul de stânga, unul naționalist, altul internaționalist, unul mai autoritar, altul mai libertarian etc. E un program dinainte făcut."
"Scandalul" din USL urmărește acapararea întregului spectru politic, de la naționaliști la europeiști, de la socialiști la monarho-dudiști, de către PSD, PnL și clica din jurul lui Băsescu (cu tot cu "disidenții" din PnL). Sunt vizate spre a fi anihilate PDL și PP-DD. 

Cotidianul:
Un fleac, l-au terminat
 
  [...] Încă nu s-a spus explicit, dar în curând se va arăta că preşedintele PNL, Crin Antonescu, este răspunzător de eşecul privatizării CFR Marfă, că doar Ministerul Transporturilor este condus de liberala Ramona Mănescu. Crin Antonescu va fi făcut răspunzător şi de ceea ce se întâmplă în sistemul de sănătate, fiindcă ministrul Sănătăţii este liberalul Eugen Nicolăescu. 
 
Nici nu apucă domnul Antonescu să deschidă bine gura, că mulţime de pesedişti, în frunte cu tata socru, încep să-şi dea ochii peste cap şi să spună că aşa ceva nu se poate. Vai de mine, vai de mine, Crin Antonescu a declarat că România este o ţară debilă, de parcă România ar fi vreo forţă în Europa şi în lume.

Nici nu apucă domnul Antonescu să deschidă bine gura, că mulţime de jurnalişti încep să se minuneze de ce a putut declara preşedintele PNL. Vai de mine, vai de mine, Crin Antonescu a criticat pactul de coabitare, cu toate că a fost prezent la semnarea documentului. Şi ce ar fi trebuit să facă? Să rupă hârtia semnată de Traian Băsescu şi Victor Ponta? Dar, ce, nu s-ar mai fi găsit o coală de hârtie la Palatul Cotroceni sau la Palatul Victoria?

Nici nu apucă domnul Antonescu să deschidă bine gura, că mulţime de analişti încep să mormăie că acesta a mers prea departe. Vai de mine, vai de mine, Crin Antonescu a avut cuvinte dure la adresa Curţii Constituţionale şi a Consiliului Superior al Magistraturii, iar aşa ceva nu se face de către candidatul la preşedinţia unei ţări membre a Uniunii Europene.

Nici nu apucă domnul Antonescu să deschidă bine gura, că domnul Tăriceanu îi şi comentează spusele. Vai de mine, vai de mine, dar Crin Antonescu a criticat Guvernul.

Probabil că pactul de coabitare semnat de Traian Băsescu şi Victor Ponta are o anexă de care Crin Antonescu habar nu are. O anexă în care domnii Băsescu şi Ponta s-au angajat unul în faţa celuilalt ca, împreună cu instituţiile statului şi cu oamenii lor din politică şi din presă, să-l termine pe domnul Antonescu. Să-l termine cu mult înainte de alegerile prezidenţiale de anul viitor. Traian Băsescu şi Victor Ponta mai au puţin până când vor reuşi acest lucru şi vor putea exclama mulţumiţi: „Un fleac, l-am terminat!”.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: