06 august 2013

Şapte adevăruri glazurate cu minciună


Ziua Veche:

Privită din afară de către profani, politica românească pare pestriţă şi de neînţeles. Pentru a putea percepe toate meandrele ei, ar fi necesar ca în fiecare instituţie publică importantă să existe un parşivometru, un aparat care să măsoare gradul acut de parşivenie, de care dau dovadă politicienii noştri. Din păcate, un asemenea instrument miraculos nu există, reprezentanţii opiniei publice fiind nevoiţi să facă doar speculaţii şi supoziţii. Cu alte cuvinte, curat meşteşug de tâmpenie!

Există atitudini şi fapte ale politicienilor, care ne permit să tragem concluzii apropiate de realitate. Ele se caracterizează prin faptul că, deşi izvorăsc dintr-o realitate pură, nu sunt niciodată recunoscute, atât de  către Putere, cât şi de Opoziţie. Iată care sunt aceste realităţi persiflate:

1. Este limpede ca lumina zilei faptul că USL condusă de Victor Ponta şi Crin Antonescu a minţit vârtos in campania din 2012, nerealizând obiectivele clamate, mai mult decât atât, înăsprind condiţiile de viaţă ale românilor. Aşa cum zice românul, nici presăraţi cu sare pe rană, cei doi nu ar recunoaşte acest lucru.

2. Este limpede ca lumina zilei faptul că Victor Ponta a devenit un „one man show” pe ecranele tuturor televiziunilor, acesta mâncând „imagine publică” pe pâine, în timp ce Crin Antonescu a devenit un„hârciog nevricos” care iese din vizuină doar pentru a-şi upgrada aceeaşi imagine publică. Cei doi nu ar recunoaşte „în ruptul capului”acest lucru.

3. Este limpede ca lumina zilei faptul că economia merge foarte prost şi nu mai „duduie” de foarte mulţi ani, dimpotrivă gemând cu ultimile puteri, înainte de a-şi da sufletul. Locurile de muncă au devenit o himeră, în care nu mai crede nimeni. Tinerii pleacă din România, ţara care nu le oferă nicio sperantă pentru viitor, iar adulţii maturi disponibilizaţi şi cei de vârsta a doua alunecă în fiecare zi tot mai mult în nisipurile mişcătoare ale sărăciei.

4. Este limpede ca lumina zilei faptul că USL nu reprezintă o soluţie viabilă pentru problemele grave ale României şi că nu va fi capabilă să realizeze niciodată SCHIMBAREA. Victor Ponta zâmbeşte permanent încrezător, pare a fi stăpân pe situaţie şi se plimbă nonşalant pe mapamond. Mai pe româneşte, îl doare în c…r de români!

5. Este limpede ca lumina zilei faptul că Opoziţia este un „terci” reîncălzit, care nu are forţa de a se opune tăvălugului distrugător de ţară al USL. Ne aflăm în plină dictatură a falşilor socialişti pe care nu o poate înlătura nimeni, vreme de foarte mulţi ani, până cănd va dispărea toată prostia şi incultura din capetele românilor.

6. Este limpede ca lumina zilei faptul că  am devenit sclavii FMI-ului şi ai „Comisiei Imperiale” de la Bruxelles. Acestea ne impun strategii economice şi legi nefavorabile care ne vor transforma cât de curând  într-o colonie de tip african.

7. Este limpede ca lumina zilei faptul că noi românii, am devenit atât de laşi şi de fricoşi, încât nu vom mai putea să redevenim vreodată ceea ce am fost, chiar dacă am asculta „Deşteaptă-te române!” şi-n culcare, şi-n sculare, pentru că este necesar să recunoaştem totuşi, că luat fiecare român în parte, găsim un procent covărşitor de „muiaţi îs posmegii aşteptători”, care par a avea aceeaşi boală la posterior ca şi politicienii: ”îi doare şi pe ei în c…r!”de ceilalţi şi de ţară!

Chiar dacă acest tablou al României este cel adevărat, el nu va deveni niciodată oficial şi condamnabil. Nu ne ramâne de cât să înjurăm cu voce tare, atunci când ne aflăm undeva în natură la iarbă verde, despre care toată lumea recunoaşte că este verde. „Mama lor de bandiţi şi de hoţi!”. Şi ce am realizat cu asta? Ne-am mai racorit puţin! Singura „răcoreală” posibilă! Singura sclipire de inteligenţă, într-o mare de prostie!

6 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Oare de ce nu pomeneste NIMIC despre TRADARE si TRADATORI ? Despre pedeapta pe care o merita acestia ?

Nu aud decat ca ne doare in c..r si ca suntem prosti... E mai comod si mai sigur asa ( pentru autor)

Riddick spunea...

Ziua Veche e afiliată la linia USL, deh.

Anonim spunea...

Voi n-ati inteles ca nimic nu se pierde ci totul se transforma. Am sa va povestesc din propria experienta. Idiot fiind acum m-am mai desteptat oleaca. Mai rau e de alti. Prin 91-92 a venit la noi (PNL) un fost detinut (taranist). Si n-a spus" fratilor ne-au omorat". Nimeni nu l-a crezut. Doar eu cind au intrat masiv fostii mei sefi cu carnet rosu(pcr) la conducere. Atunci am facut stinga imprejur de nu mai nimeream iesire. Pe geam pe us nu mai stiu cum am scapat. Cert e ca dupa aceea PNT-UL au cistigat alegerile dupa care au fost tocati. Ca mai apoi sa urmeze PNL in vreo 4 grupuri pina de curind. Deci jocurile ei le fac. Eu am invatat schema. E aceiasi folosita si in 39 pina in 40 cu legionari. Desteptati-va fratilor c-au murit destui prosti in tara asta.

Riddick spunea...

Da, tactica este să se infiltreze masiv, şi când ştiu că au plasat destui în structura respectivă, pornesc asaltul final.

Crystal Clear spunea...

Se infiltreaza peste tot, cat pot de mult, cu tupeu :pe FB, pe bloguri.
Cateodata chiar reusesc sa pacaleasca

Anonim spunea...

"când ştiu că au plasat destui în structura respectivă, pornesc" Nu nu cand vad ca a ajuns la butoane omul lor. Asta trebuie retinut. S-a vazut asta la ultimile mutari(nu mai tin minte cind se interesau popo-americani cine a iesit ... in alegeri). Iertati-mi limbajul dar imi face greata de asemene specimene.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: