13 iunie 2013

Precizări importante


PP-DD îşi retrage cei doi membri din comisia de revizuire a Constituţiei şi subliniază că acolo era singurul partid de opoziţie. Chiar mă întrebam ale cui or fi fost cele mereu câte două voturi contra sau unul contra şi o abţinere de la amendamentele antiromâneşti, dar pe linia corectitudinii politice sau "pe linie UE".

"Urmare a modalităţii în care se desfăşoară lucrările Comisiei de revizuire a Constituţiei, PPDD a luat decizia să se retragă de la lucrările comisiei. Pe parcursul acestei perioade, noi ne-am exprimat nemulţumirea, am constatat că situaţia se înrăutăţeşte şi ne găsim într-o situaţie că proiectul de revizuire nu se mai lucrează în cadrul comsiei, ci în cadrul coaliţiei USL, în cadrul discuţiilor private între Victor Ponta şi Crin Antonescu. Lucrările sunt foarte fragmentate, porţiuni întregi au fost amânate, au fost o grămadă de suspendări pe motiv că nu a existat un acord în USL", a afirmat Fenechiu, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că în comisie sunt "răzgândiri proverbiale", menţionând în acest sens articolele privind căsătoria, migraţia, mandatul preşedintelui, numărul de parlamentari şi structura Parlamentului. Fenechiu a mai spus că "PPDD nu poate fi un partid de decor" şi "nu poate participa la această mascaradă".

El a ţinut să sublinieze că, în această comisie, PPDD a fost singurul partid de opoziţie, pentru că PDL a avut doar un singur reprezentant, pe Valeria Schelean, deoarece Gabriel Andronache a trecut la PNL, iar Alin Tişe a venit doar la o şedinţă.

Fenechiu a mai arătat că PPDD urmează să vadă care va fi varianta finală de revizuire a Constituţiei şi, în funcţie de ce va rezulta, îşi rezervă dreptul de a boicota dezbaterile din Parlament şi chiar referendumul de revizuire.

"Urmează să vedem varianta finală. Proiectul va intra în dezbaterea Comisiei juridice de la Senat, în plenul Senatului şi la începutul toamnei la Camera Deputaţilor. Vom exercita toate demersurile pentru a ne impune acele amendamente pentru populaţie. Dacă USL va avea aceeaşi atitudine, vom boicota inclusiv referendumul pentru Constituţie. Sperăm că şi PDL va avea de data asta curajul să adopte o asemenea poziţie", a adăugat Fenechiu.

Dan Diaconescu a declarat, la rândul său, că, în opinia PPDD, Constituţia rezultată din dezbateri în acest moment este "o mascaradă".

"Dacă se păstrează această formulă, noi nu vom vota această Constituţie nici în Parlament, nici în eventualul referendum. Îi vom ruga pe simpatizanţii noştri din toată ţara să boicoteze din toate punctele de vedere această Constituţie mascaradă, această Constituţie mizeră", a adăugat Dan Diaconescu.

4 comentarii :

Riddick spunea...

Deputatul Daniel Fenechiu, liderul grupului parlamentar al Partidului Poporului - Dan Diaconescu din Camera Deputatilor, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca PP-DD se va retrage de la lucrarile Comisiei de revizuire a Constitutiei, subliniind ca proiectul de modificare a Legii fundamentale nu se mai lucreaza in acest for, ci in cadrul discutiilor private intre Victor Ponta si Crin Antonescu, transmite Agerpres.

"Ca urmare a modalitatii in care se desfasoara lucrarile Comisiei de revizuire a Constitutiei PP-DD a luat decizia sa se retraga de la lucrarile acestei Comisii. Pe parcursul perioadei in care Comisia a lucrat noi ne-am exprimat nemultumirile. Am crezut ca lucrurile se pot remedia, insa, din pacate, am constatat ca situatia se inrautateste pe zi ce trece si ne gasim intr-o situatie in care procesul de revizuire a Constitutiei nu se mai lucreaza in cadrul Comisiei, ci se lucreaza in cadrul USL, mai exact se lucreaza in cadrul discutiilor private intre Victor Ponta si Crin Antonescu", a afirmat Daniel Fenechiu, la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, lucrarile au fost "foarte fragmentate" si amendamentele de interes "nu au fost discutate, ci amanate".

"Au existat o gramada de suspendari ale lucrarilor generate in mod explicit cu explicatia de rigoare ca nu exista un acord in interiorul USL in legatura cu modul in care trebuie adoptate anumite articole. (...) Este clasica problema cu definirea familiei in Constitutie, este clasica problema cu migratia politica, unde exista o gramada de declaratii politice, este clasica problema cu mandatul presedintelui care s-a votat intr-un fel si s-a revenit, este clasica problema cu numarul de parlamentari si structura Parlamentului Romaniei. Nu dorim sa participam de complezenta la lucrarile unei Comisii in care singura noastra menire este aceea sa constatam prin parlamentari ce vrea sa faca USL", a precizat liderul deputatilor PP-DD.

Riddick spunea...

continuare:

El a aratat ca PP-DD nu poate fi un partid de decor si este o decizie normala sa se opuna "manipularii opiniei publice".

"Toata aceasta tevatura cu Forumul Constitutional s-a dovedit a nu fi nimic altceva decat o alta manipulare ordinara. Aproape niciuna dintre propunerile Forumului nu a fost luata in serios. Noi apreciem ca trebuie ca Romania sa beneficieze de o modificare in interesul populatiei si nu al clasei politice", a spus Fenechiu.

Deputatul a mai mentionat ca pozitiile partidului au fost clare, au existat doua, trei voturi impotriva coalitiei majoritare, acelea fiind ale PP-DD.

"Gresit ca cei care se opun revizuirii Constitutiei in forma propusa de USL este PDL. Apelez la verificarea acestor informatii si va reamintesc ca PDL nu a fost reprezentat pana alaltaieri decat de un singur reprezentant in Comisia pentru elaborarea Constitutiei. Nu avea cum sa se opuna cu doua voturi impotriva sau cu trei voturi impotriva devreme ce singurul reprezentant a fost Valeria Schelean. Domnul Andronache si-a dat demisia din PDL si a trecut la PNL. Stiti probabil ca al treilea reprezentant al lor, domnul Tise, nu a participat pana luni la nicio sedinta. (...) Nu mai participam la aceasta mascarada", a conchis Fenechiu.

Parlamentarii PP-DD vor face toate demersurile pentru a impune amendamentele lor in plenul Senatului si al Camerei Deputatilor.

'In situatia in care in continuare unitatea de monolit a USL se va manifesta vom boicota inclusiv votul final pe Constitutie si vom indemna populatia sa voteze impotriva Constitutiei. Speram ca si PDL va avea curajul sa exprime o opozitie fata de aceasta situatie', a mai aratat Fenechiu.

La randul sau, Dan Diaconescu a tinut sa sublinieze ca, in opinia lor, Constitutia rezultata pana in acest moment este o 'imensa mizerie'.

"Daca se pastreaza in aceasta formula noi nu vom vota aceasta Constitutie nici in cadrul Parlamentului, nici in eventualul referendum. Ii vom ruga pe simpatizantii nostri din toata tara sa boicoteze din toate punctele de vedere aceasta Constitutie mascarada, aceasta Constitutie mizera", a spus Diaconescu.

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-14993338-retrage-din-comisiei-revizuire-constitutiei-daniel-fenechiu-procesul-revizuire-lucreaza-usl.htm

Gogu spunea...

Daca D.D. adopta aceasta atitudine, in spate sint si alte forte-interne si EXTERNE-care il sustin si vor proceda similar, RESPECTIV VOR SPRIJINI ACEASTA POZITIE .
Nu spunem mai mult fiindca nu vrem sa-i avertizam pe dusmani; ei trebuie, doar, sa plateasca atunci cind va sosi momentul.
Poate se va trezi si Biserica daca lasitatea si masonii din conducerea ei nu au vlaguit-o de tot; altfel Putna va ramine fara pamintul de sub ea si se zvircoleste in Rai Stefan cel Mare si Sfint !
Nu sint adeptul afuriseniilor dar in cazul de mai sus le doresc celor care umilesc cea mai vestita si respectata manastire din Romania sa nu aiba cei 2 m.p. de pamint pentru ingropaciune !

Riddick spunea...

Să sperăm ca va ieşi ce trebuie.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: