11 mai 2013

Isărescu, scos iar în sondaje ca intrând în turul doi


După sondajul GEOPOL (patron Cozmin Guşă), acum un alt sondaj (Avangarde) îl scoate iar pe Isărescu ca fiind "candidatul dreptei cu şanse la turul doi" :

 

La întrebarea "Ce părere aveţi despre următoarele personalităţi?", Sorin Oprescu a întrunit cele mai numeroase aprecieri pozitive, anume 57%. Victor Ponta se află pe locul 2, cu 52%, urmat de celălalt copreşedinte al USL, Crin Antonescu, cu 40%.

Pe locul 4 se află primarul din Sibiu, Klaus Johannis, cu 38% aprecieri pozitive, rezultat remarcabil deoarece Johannis are cel mai scăzut nivel al notorietăţii dintre toţi politicienii incluşi în sondaj, de numai 69%, în timp ce restul politicienilor din acest clasament depăşesc pragul de 91% la notorierate.

Popularitatea liderilor opoziţiei rămâne destul de mică: circa 30% dintre cei intervievaţi au o părere bună despre Mihai Răzvan Ungureanu, urmat de Vasile Blaga - 23%, Traian Băsescu - 21% şi Elena Udrea - 18%.

Dacă alegerile prezidenţiale ar avea loc acum, în turul II ar intra Crin Antonescu din partea USL - 44% şi Mugur Isărescu, ce ar obţine 22% dintre voturi dacă ar candida cu susţinerea PDL. Mihai Răzvan Ungureanu (Alianţa D.A.) ar obţine 12%, Dan Diaconescu (PPDD) - 9%, Corneliu Vadim Tudor (PRM) - 8% şi Kelemen Hunor (UDMR)  -5%.

Raportul de forţe dintre partidele politice rămâne unul puternic dezechilibrat în favoarea USL, ce ar obţine 60% din sufragii la eventuale alegeri parlamentare. La mare distanţă de formaţiunea politică de guvernământ urmează PDL - 16%, PPDD - 8%, UDMR - 5%, PRM - 4%, Alianţa D.A. - 4%, Mişcarea Populară - 2%, altele - 1%. [au tras procente de la PP-DD ca să apară la Alianţa D.A. şi Mişcarea Populară; PRM este în disoluţie - conflict intern - dar tot i s-au mai dat în plus un procent-două]

Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 21 - 28 aprilie, pe un eşantion de 1.000 de persoane şi are o marjă de eroare de ±3,1%.

Un comentariu :

Riddick spunea...

Dacă ar fi să adunăm totalul cetăţenilor pe care institutele de sondaj susţin că i-ar fi intervievat, din '90 încoace, ies vreo câteva milioane bune.

Desigur, unii nu mai sunt în viaţă, iar alţii au răspuns de mai multe ori, dar eu am o singură cunoştinţă care mi-a confirmat că a răspuns cândva la un sondaj de opinie pe teme politice.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: