11 mai 2013

Isărescu, scos iar în sondaje ca intrând în turul doi


După sondajul GEOPOL (patron Cozmin Guşă), acum un alt sondaj (Avangarde) îl scoate iar pe Isărescu ca fiind "candidatul dreptei cu şanse la turul doi" :

 

La întrebarea "Ce părere aveţi despre următoarele personalităţi?", Sorin Oprescu a întrunit cele mai numeroase aprecieri pozitive, anume 57%. Victor Ponta se află pe locul 2, cu 52%, urmat de celălalt copreşedinte al USL, Crin Antonescu, cu 40%.

Pe locul 4 se află primarul din Sibiu, Klaus Johannis, cu 38% aprecieri pozitive, rezultat remarcabil deoarece Johannis are cel mai scăzut nivel al notorietăţii dintre toţi politicienii incluşi în sondaj, de numai 69%, în timp ce restul politicienilor din acest clasament depăşesc pragul de 91% la notorierate.

Popularitatea liderilor opoziţiei rămâne destul de mică: circa 30% dintre cei intervievaţi au o părere bună despre Mihai Răzvan Ungureanu, urmat de Vasile Blaga - 23%, Traian Băsescu - 21% şi Elena Udrea - 18%.

Dacă alegerile prezidenţiale ar avea loc acum, în turul II ar intra Crin Antonescu din partea USL - 44% şi Mugur Isărescu, ce ar obţine 22% dintre voturi dacă ar candida cu susţinerea PDL. Mihai Răzvan Ungureanu (Alianţa D.A.) ar obţine 12%, Dan Diaconescu (PPDD) - 9%, Corneliu Vadim Tudor (PRM) - 8% şi Kelemen Hunor (UDMR)  -5%.

Raportul de forţe dintre partidele politice rămâne unul puternic dezechilibrat în favoarea USL, ce ar obţine 60% din sufragii la eventuale alegeri parlamentare. La mare distanţă de formaţiunea politică de guvernământ urmează PDL - 16%, PPDD - 8%, UDMR - 5%, PRM - 4%, Alianţa D.A. - 4%, Mişcarea Populară - 2%, altele - 1%. [au tras procente de la PP-DD ca să apară la Alianţa D.A. şi Mişcarea Populară; PRM este în disoluţie - conflict intern - dar tot i s-au mai dat în plus un procent-două]

Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 21 - 28 aprilie, pe un eşantion de 1.000 de persoane şi are o marjă de eroare de ±3,1%.

Un comentariu :

Riddick spunea...

Dacă ar fi să adunăm totalul cetăţenilor pe care institutele de sondaj susţin că i-ar fi intervievat, din '90 încoace, ies vreo câteva milioane bune.

Desigur, unii nu mai sunt în viaţă, iar alţii au răspuns de mai multe ori, dar eu am o singură cunoştinţă care mi-a confirmat că a răspuns cândva la un sondaj de opinie pe teme politice.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: