04 decembrie 2012

UE coordonează propaganda globalistă în învăţământ



Comunicat de presă - Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile: Conferinţa Naţională a Educaţiei Globale

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile are deosebita placere de a va invita la 'Conferinta Nationala a Educatiei Globale: Educatie despre lumea intreaga', care va avea loc in data de 4 decembrie 2012 la Bucuresti.

Evenimentul are loc in cadrul proiectului 'Global Education Without Borders', finantat de Comisia Europeana prin programul 'Non-State Actors and Local Authorities in Development: Public awareness and education for development in Europe' si care se va finaliza in luna decembrie a acestui an. Proiectul si-a propus sa contribuie la dezvoltarea educatiei globale in tarile din Europa Centrala si de Est (Austria, Grecia, Ungaria, Cehia, Bulgaria si Romania), prin dezvoltarea capacitatii locale sau prin sprijinirea structurilor deja existente in domeniul educatiei globale pe masura nevoilor tarilor implicate, in special in noile state membre ale UE.

Conferinta se adreseaza practicienilor in educatie, cu experienta sau nu in domeniul educatiei globale, cadrelor didactice, reprezentantilor organizatiilor neguvernamentale, mediului academic, precum si studentilor.

Termenul limita pentru inscriere este 26 noiembrie 2012, ora 16:00, urmand ca rezultatele selectiei sa fie comunicate la data de 28 noiembrie.

Agenda preliminara a conferintei:

09,30-10,00 - Înregistrare participanţi

10,00-11,30 - Deschidere: Simona Constantinescu (FDSC)

Prezentarea proiectului 'Global Education Without Borders': Iuliana Rada (FDSC)

Contextul Educaţiei Globale şi al Educaţiei pentru Dezvoltare în România: Moderator: Valentin Burada (FDSC)

* Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului: Rodica Cherciu - Inspector General

* Asociaţia Municipiilor din România/Primăria Municipiului Bucureşti: Daniela Stănculescu, Secretar General, Corpul Profesional al Comunicatorilor/Consilier, Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism

* Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din România: Rodica Novac, Membru, Grupul de Lucru Educaţie pentru Dezvoltare/Coordonator, Asociaţia pentru Dezvoltarea Organizaţiei-SAH ROM

* Asociaţia 'Asistenţă şi Programe pentru Dezvoltare Durabilă-Agenda 21': Nina Cugler,

Preşedinte Executiv

* Şcoala Montessori Bucureşti: Ana-Maria Brezniceanu, Director

* Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile: Vlad Dumitrescu, Coordonator proiect

* Întrebări şi răspunsuri

Pauză de cafea: 11,30-12,00

12,00-13,00 Ateliere (I)

* Cultură civică contemporană: Asociaţia Mai Bine, Iaşi

* Abilităţi de viaţă? În fiecare zi, la şcoală: FDSC

Pauză de prânz: 13,00-14,00

14,00-15,00 Ateliere (II)

* Educaţie pentru pace şi non-violenţă: Institutul Român Pentru Acţiune, Instruire şi Cercetare

în Domeniul Păcii (PATRIR), Cluj-Napoca

* Educaţie interculturală: Asociaţia A.R.T. Fusion, Bucureşti

Pauză de cafea: 15,00-15,15

15,15-15,45 Concluzii

Persoană de contact: Iuliana Rada (coordonator proiect) - iuliana.rada@fdsc.ro

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: