20 decembrie 2012

Sever Voinescu şi critica în doi peri


Sever Voinescu este vizat spre sancţionare fiindcă ar fi susţinut un candidat PP-DD, în loc să militeze pentru candidaţii ARD. O spune Blaga.

Nu sunt un fan Voinescu, dar nu pot să nu remarc critica lui la Blaga (voalată, ce-i drept): "Sînt cîţiva şefi ai partidelor de opoziţie pe care îi ştiu bine de tot şi de aceea pun cele două întrebări. Unii sînt prostuţi în orgoliul lor, alţii pur şi simplu de vînzare. Unul, unul singur, e şi una şi alta". Că doar nu l-oi crede "prostuţ" pe Dan Diaconescu (partea cu "vânzarea" rămâne de confirmat sau infirmat). Dar pe partea PDL/ARD, "vânzarea" este o directivă eurobăsistă asumată.
De partea cealaltă, se conturează o opoziţie caraghioasă de-a dreptul.  În faţa unui USL monstrous, marii bărbaţi politici ai opoziţiei fac figură de pigmei jalnici, cărora uriaşul Ponta le-a pictat feţele şi le-a dat un şut în dos să se-nvîrtă spre hazul galeriei. 
În prima zi după nominalizarea lui Ponta la funcţia de prim-ministru, am aflat următoarele ştiri despre opozanţi: UDMR nu face opoziţie comună cu PDL, PDL nu face opoziţie comună cu PPDD, care PPDD nu face opoziţie comună cu UDMR. Şi nici cu PDL. Prin urmare, în debila opoziţie parlamentară pe care o vom avea în Parlament, nimeni nu vrea să stea de vorbă cu nimeni. De ce? Pentru că fiecare se crede mai cu moţ decît ceilalţi. Sau pentru că fiecare vrea să se arate puterii cît mai disponibil, gata de luat, fără obligaţii? 
Sînt cîţiva şefi ai partidelor de opoziţie pe care îi ştiu bine de tot şi de aceea pun cele două întrebări. Unii sînt prostuţi în orgoliul lor, alţii pur şi simplu de vînzare. Unul, unul singur, e şi una şi alta.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: