21 decembrie 2012

Băeţi, după ce veţi păşi peste linia pe care vă vom fi trasat-o pe pământ, vom juca "fără reguli". Bine ?



Semnul fiarei – pentru cine vrea să înțeleagă

Ponta a trebuit să-l arate.

Modificarea constituției prin prima reașezare administrativă din 1968 încoace – ca să-l citez aproximativ; pot găsi exact cuvintele dacă e nevoie. Acesta e semnul fiarei.

Reorganizarea din 1968 a fost una românească, pe baze tradiționale și conform cu interesele naționale. A anulat regiunile impuse de sovietici, a reintrodus județele, a anulat autonomia teritorială din mijlocul țării, a distrus orice șansă de implementare a unui plan de tip Valev, a unificat țara administrativ, a readus unitățile administrative logice ca dimensiuni și prerogative.

Atît, deocamdată. U(RS)E nu poate decît să-și copieze prototipul istoric.

Ponta, nu îți acord nici un fel de încredere și nu mă reprezinți, cu guvernul tău subordonat UE și FMI, decît pentru că așa îmi impune legea țării. Dar cînd îmi vei fărîmița țara la comandă externă, nu voi recunoaște o constituție care anulează însăși ideea ce îi dă sens, anume unitatea națională. Poate mă vei alunga tu atunci, cu veneticii de la care primești directivele, poate te voi alunga eu și cu milioanele ce se trezesc, vom vedea. N’așa?

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: