22 septembrie 2012

Ponta a bătut palma cu UDMR pe regionalizare


Una din cele "opt" regiuni ar putea fi Har-Cov-Mur (Autonomă Maghiară bis).

Pe 21 iulie 2012, la 95 de ani de la Mărășești 1917, Ponta s-a dus în "Secuime" să promită regionalizare. Și să facă propagandă pentru referendumul din 29 iulie.
Victor Ponta a afirmat că susţine actuala structură, însă, dacă va exista o propunere mai bună, va fi discutată "la anul".

"Despre viitoarea împărţire pe regiuni a României, opinia Guvernului pe care îl conduc şi a USL o ştiţi foarte bine, 2013 trebuie să fie anul în care facem regiuni, judeţele rămân, nu se desfiinţează, dar facem regiuni, noi propunem cele opt actuale. Dacă există o propunere mai bună, la anul, suntem gata să o discutăm", a afirmat premierul.

Premierul Victor Ponta declara, în iulie, că propunerea USL este de a păstra cele opt regiuni economice de dezvoltare actuale, însă aceasta "nu e bătută în cuie, iar în 2013, după terminarea campaniei, este obligaţia tuturor, inclusiv a UDMR, de a participa la efortul de reorganizare administrativ-teritorială a ţării.

(România TV)

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: