01 mai 2012

Guvernul FMI al socialistului Victor Ponta (NapocaNews)



Ţineţi minte discursurile sforăitoare din opoziţie ale liderilor USL: vor mări imediat salariile tăiate de la bugetari de către PDL, vor anula CAS-ul de la pensionari, vor guverna fără imixtiunile FMI şi Băncii Mondiale sau vor proteja averea naţională? Nu a trecut decât câteva zile şi premierul desemnat, Victor Ponta, copilul ideologic a lui Ion Ilici Iliescu şi discipolul lui Che Guevara, s-a întâlnit cu şeful FMI şi reprezentanţii marii finanţe la Bucureşti. Victor Ponta a fost scos la raport de FMI ca să înţeleagă poporul român de fapt cine conduce în mod real România astăzi: marea finanţă internaţională. Am citit ştirea de pe gândul.info, care descrie subliminal mecanismul servil al clasei politice româneşti faţă de FMI. Premierul desemnat Victor Ponta s-a întâlnit astăzi cu delegaţia FMI, fiind însoţit la discuţii de Daniel Dăianu şi Liviu Voinea, ambii între variantele PNL, respectiv PSD pentru Finanţe şi Economie.
De asemenea, la întrevedere este şi preşedintele PC, Daniel Constantin, viitorul ministru al Agriculturii, confirmat de Ponta. La discuţii a fost invitat să participe şi ministrul Finanţelor în guvernul Ungureanu, Bogdan Drăgoi. Majorarea salariilor ar crea probleme de deficit, a declarat Victor Ponta la finalul discuţiilor, subliniind însă că aceasta este o prioritate a USL. De astfel, a spus el, începând de miercuri miniştrii cu atribuţii în domeniu vor începe negocierile “informale” cu FMI pentru scrisoarea de intenţie care să intre în boardul Fondului în iunie. “Am propus ca să aibă loc discuţiile informale începând de miercuri, discuţii tehnice. Dacă se concluzionează într-un draft al scrisorii de intenţie, în prima şedinţă de guvern o să o aprobăm”, a spus el. Premierul desemnat a adăugat intenţia noului guvern este “de a respecta obligaţiile asumate, având priorităţi care se vor amenaja în parametrii negociaţi pentru 2012″. “restul măsurilor USL vor face obiectul proiectului de buget pentru 2013″, a adăugat el. Ponta a mai spus că prioritatea zero este restituirea banilor pentru CAS reţinuţi pensionarilor. El a acuzat greaua moştenire primită de la guvernul PDL. “Cămările sunt pline de datorii şi obligaţii. La o lună după instalare voi prezenta un audit intern, nu suntem într-o situaţie atât de fericită”, a precizat premierul desemnat. De altfel, şi înainte de întrevederea cu FMI Ponta a fost rezervat în declaraţii. “Mesajul foarte clar pe care vreau să-l dau este de absolută stabilitate din punct de vedere financiar şi din punct de vedere guvernamental. Vreau să transmit un mesaj de absolută stabilitate. Delegaţia FMI, a Băncii Mondiale şi Comisiei Europene ar urma să-şi încheie vizita în data de 8 sau 9. Intenţia mea este ca, până atunci, deşi Guvernul sigur va fi votat în data de 7, să avem toate discuţiile necesare pentru ca pe 8, în prima şedinţă a noului guvern, să dezbatem şi să aprobăm scrisoarea de intenţie, în aşa fel încât delegaţia să plece deja cu scrisoarea care va fi supusă board-ului FMI probabil în luna iunie”, a spus Ponta, înainte de a intra în întâlnirea cu reprezentanţii organismelor financiare internaţionale. Întrebat de revenirea salariilor şi o eventuală majorare a pensiilor, Ponta a spus: “Cred că avem timp să facem multe lucruri bune, nu să facem minuni”.

Dintr-o dată în urma întâlnirii între premierul desemnat Victor Ponta cu delegaţia FMI nu s-a mai vorbit la conferinţa de presă de mărirea de salarii, de returnarea banilor pensionarilor, ci de faptul că nu se pot face minuni şi undeva prin 2013 se va îmbunătăţii calitatea vieţii, datorită „dezastruoasei” moşteniri a guvernului Boc. Premierul Ponta în buna manieră românească a revenit la „placa” cu greaua moştenire ca şi Boc în 2008 referitor la guvernul Tăriceanu. De fapt, întâlnirea lui Victor Ponta cu delegaţia FMI a dovedit încă o dată românilor că politica demogică a clasei politice din România continuă, că ce promite opoziţia poporului e o minciună şi că odată ajunsă la putere aceasta nu aplică ceea ce a promis. Mai mult, întâlnirea lui Victor Ponta cu delegaţia FMI dovedeşte că de fapt România nu are guvern legitim şi suveran, ci este numai un mandatar al marii finanţe internaţionale şi un executor al Băncii Mondiale şi a intereselor străine în ţara noastră. În realitate, după întâlnirea lui Ponta cu bancherii, cred că ultimul român s-a convins că guvernul României este de câţiva ani FMI, cu rezultatele dezastruoase izvorâte de aici: vezi cazul Argentinei din anul 2000. USL continuă aceeaşi politică a sistemului neo-comunist de la revoluţie, care a distrus economia şi a înrobit ţara intereselor marilor puteri economice, multinaţionalelor şi capitalului financiar transnaţional.

http://www.napocanews.ro/2012/05/guvernul-fmi-al-socialistului-victor-ponta.html

4 comentarii :

Anonim spunea...

Ca usLASII au mintit constient, e foarte clar. Sa zicem ca partea financiara chiar nu se poate rezolva in cateva luni.Dar…
Din cate stiu, motiunea de cenzura cu care au ajuns la putere, se referea si la HG privind UMF din Tg. Mures. Firesc era, cred eu, sa “indrepte” ceea ce au “stricat” cei dinainte. Oare cat costa asta? Asa cum l-am auzit pe Kelemen Hunor, Ponta, dupa ce a fost desemnat Prim Ministru, nu a pomenit nimic de asta. Oare de ce?
Eu insist cu asta din simplul motiv ca le INLATURA orice scuza: dovedeste CLAR MINCIUNA usLASA! As vrea sa o scriu pe toate gardurile, sa vada tot cetateanul MINCIUNA IMENSA. Restul promisiunilor? “Dezastruoasa mostenire”, nu?

Riddick spunea...

A apărut un program în 15 puncte, în care se vorbește și despre UMF Târgu Mureș:

14. Nu sustineți înființarea UMF Târgu Mureș. (corect este: "nu susținem")

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/avanpremiera-programul-guvernului-ponta-dezbatere-acta-salariu-minim-de-850-lei-deficit-3-10-taxa-de-solidaritate-pe-marile-averi-reducerea-numarului-de-parlamentari-cas-redus-77986.html

Anonim spunea...

"Și mai e de așteptat să le și ducă îndeplinire în următoarele șase luni. Sau nu?" Daca nu le "reconsidera" :-)Oricum, conform unor principii morale elementare, chestia cu UMF ar trebui sa fie rezolvata in "30 de secunde". Nici macar "scuza" nevoii de voturi pentru trecerea guvernului prin Parlament nu o au, nu?
Emil

Riddick spunea...

Eu cred că USL are deja aranjamentul cu UDMR, dar momentan trebuie să respingă treaba cu UMF, iar UDMR va vota împotriva investirii sau nu va vota. USL vrea anticipate, mă aștept să cadă două guverne succesiv.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: