17 martie 2011

O chestiune de timing



Oare guvernul nu putea să îşi angajeze răspunderea într-o zi aleasă astfel, încât ziua votului la moţiunea de cenzură să fi căzut înainte sau după 15 martie cu câteva zile, iar canalii precum Haşotti să nu aibe ocazia să îşi susţină numărul de circ

Oare aceiaşi consilieri au stabilit şi ziua demisiei premierului,demisie care are ca scop crearea posibilităţii desemnării unui premier "independent" ? Se mizează pe intimidarea parlamentarilor PDL, care ar fi obligaţi să opteze între alegeri anticipate şi acceptarea unui premier impus din afara partidului ? Ori pe investirea sa, parţial, cu voturile opoziţiei ?

Este cunoscută la nivelul conducerii PDL "noua strategie pentru Transilvania" a PSD (şi, implicit, a USL) ?

8 comentarii :

TANO spunea...

cine-l baga in seama pe hasoti? stiau ca o vor lua din nou in freza la motiune si au facut circ pentru prostime. boc nu va fii inlocuit, va fii premier cel putin pana la parlamentarele din 2012. tehnocratul e sperietoare prezidentiala venita in sprijinul lui boc in confruntarea cu blaga

Crystal Clear spunea...

Eram sigura ca ceea ce s-a intamplat ieri are bataie si mai lunga, si ca parlamentarii PDL vor fi santajati, intr-un anumit fel.

Este , din pacate o coordonare a consilierilor lui Basescu si Boc care au actionat mereu imporeuna .Strategia si tactica fixate la ISP- coordonat atat de : V Stoica, Stolojan, cu legaturi atat la PNL cat si la PSD ( USL)- ai perfecta dreptate !!!!!
Exprimarea lor mai ales prin blogurile portocalii sau Romanian Hot Blogs si televiziunile RTV , A3 ,TVR.
Vorbim de un plan fixat cam de cand a aparut ISP si CADI - cred ca ianuartie-februarie 2009

Crystal Clear spunea...

Ce simplist vad unii problemele !

Suntem, din nou luati de prosti !
Doar, doar cadem in plasa UE

Riddick spunea...

Mesajul era pentru votanţii din Transilvania, unde PDL stă cel mai bine. Iar cu tehnocratul, n-aş zice că e vorbă-n vânt.

Riddick spunea...

@Crystal Clear: PDL e deja fracturat.

Riddick spunea...

Exact, planul a demarat la începutul lui 2009. I-am dibuit de pe vremea blogului lui Thor. Ssst! No name.

Anonim spunea...

sunt de acord cu un patriotism sänätos. chiar este nevoie.

dar un natzinalism de conjuncturä,
sä-l fluturi la nevoie e jalnic.

jalnicä este si prestatzia celor 2 derbedei, cä nu potzi sä-i numesti altfel.
vocabular de om politic, cu insulte la persoanä.

astia vroiau parcä respect?

2 caricaturi ce dovedesc a fii retardatzi de stanga.

Riddick spunea...

Nici nu îşi dau seama cum îi văd oamenii normali la cap. Las' că-i bine, să continue ei aşa...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: