26 decembrie 2010

Ce vreţi mai clar de atât ?




"La 1866 s-a încredințat tronul țării unei Case regale străine. Poate că și astăzi guvernarea României ar trebui încredințată unei structuri exterioare. Pentru că nimic altceva nu pare să aibă șanse de reușită, statul român ar trebui abolit prin încredințarea guvernării țării unei structuri responsabile. Statul românilor ar trebui să fie exterior României. Modelul statului-națiune, consecință a ideologiei Revoluției franceze, este pe cale să își demonstreze caducitatea peste tot în Europa. România trebuie să aibă alt stat, unul democratic, funcțional, puternic. Nu văd altă soluție pentru România decât includerea ei într-un stat federal. România nu-și poate avea, azi, centrul în sine. Statul-națiune este, poate, cea mai catastrofală dintre formele fără fond pe care lipsa de discernământ a secolului trecut ne-a silit să le suportăm".
Aici nu mai este vorba de "libertatea de expresie", trebuie să intre pe fir SRI şi Parchetul General.

Să luăm exemplul lui Viktor Orban din Ungaria, care îi strânge de gât cu noua lege a presei.

Ar trebui să le dăm un ultimatum final acestor cozi de topor şi stăpânilor lor externi.

4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Cineva care se intretine fiind "receptioner de noapte in niste hoteluri din Paris " face filozofie si e publicat in presa politica din Romania, ar trebui sa dea de gandit...

De altfel, toti cei care sustin astfel de aberatii ar trebui luati la bani marunti, plecand de la surssa lor de finantare.


*Bogdan Rusu este născut în 1979 la Comăneşti, Bacău. A studiat filosofie la Bucureşti (doctor in 2008) şi la Paris .
Locuieşte la Paris din 2006, unde este recepţioner de noapte în niste hoteluri." ( din linkul de mai sus)

Riddick spunea...

Aia cu hotelul este acoperirea.

Cine ştie la ce instructaje a participat...

Riddick spunea...

Un gunoi de acest tip otrăveste minţile studenţilor. Şi câţi or mai fi ca el...

Crystal Clear spunea...

Asa este !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: