26 decembrie 2010

Ce vreţi mai clar de atât ?




"La 1866 s-a încredințat tronul țării unei Case regale străine. Poate că și astăzi guvernarea României ar trebui încredințată unei structuri exterioare. Pentru că nimic altceva nu pare să aibă șanse de reușită, statul român ar trebui abolit prin încredințarea guvernării țării unei structuri responsabile. Statul românilor ar trebui să fie exterior României. Modelul statului-națiune, consecință a ideologiei Revoluției franceze, este pe cale să își demonstreze caducitatea peste tot în Europa. România trebuie să aibă alt stat, unul democratic, funcțional, puternic. Nu văd altă soluție pentru România decât includerea ei într-un stat federal. România nu-și poate avea, azi, centrul în sine. Statul-națiune este, poate, cea mai catastrofală dintre formele fără fond pe care lipsa de discernământ a secolului trecut ne-a silit să le suportăm".
Aici nu mai este vorba de "libertatea de expresie", trebuie să intre pe fir SRI şi Parchetul General.

Să luăm exemplul lui Viktor Orban din Ungaria, care îi strânge de gât cu noua lege a presei.

Ar trebui să le dăm un ultimatum final acestor cozi de topor şi stăpânilor lor externi.

4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Cineva care se intretine fiind "receptioner de noapte in niste hoteluri din Paris " face filozofie si e publicat in presa politica din Romania, ar trebui sa dea de gandit...

De altfel, toti cei care sustin astfel de aberatii ar trebui luati la bani marunti, plecand de la surssa lor de finantare.


*Bogdan Rusu este născut în 1979 la Comăneşti, Bacău. A studiat filosofie la Bucureşti (doctor in 2008) şi la Paris .
Locuieşte la Paris din 2006, unde este recepţioner de noapte în niste hoteluri." ( din linkul de mai sus)

Riddick spunea...

Aia cu hotelul este acoperirea.

Cine ştie la ce instructaje a participat...

Riddick spunea...

Un gunoi de acest tip otrăveste minţile studenţilor. Şi câţi or mai fi ca el...

Crystal Clear spunea...

Asa este !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: