24 noiembrie 2010

Uite cine vorbeşte !



Consiliul ONU pentru Drepturile Omului (UNHRC), un organism de propagandă al ONU, din care fac parte, în majoritate, state dictatoriale sau islamice (componenţa), a adoptat rezoluţia Universal Periodic Review (UPR) asupra situaţiei drepturilor omului în SUA (textul rezoluţiei). Este prima rezoluţie UPR despre SUA.



Cuba: "recomandă ridicarea blocadei împotriva Cubei, pe care o consideră un genocid".
Iran: "cere guvernului SUA să oprească gravele încălcări ale drepturilor omului; şi să combată efectiv violenţa împotriva femeilor".
Nicaragua: "cere oprirea imediată a cursei înarmărilor nejustificată".
Coreea de Nord: "este în continuare profund îngrijorată în legătură cu rapoartele persistente despre încălcările sistematice şi pe scară largă ale drepturilor omului comise de SUA".
China: "există lacune în legislaţia SUA privind drepturile omului; se îngrădeşte liberul acces la internet".
Libia: "ne îngrijorează încălcările drepturilor omului din SUA".
Reprezentant al delegaţiei SUA: "Administraţia Obama a început prin a întoarce pagina şi a asigura efectiv şi neechivoc tratamentul uman tuturor indivizilor care au ajuns în custodia SUA în urma unor conflicte armate (practic, justifică parţial acuzele unor membri ai Consiliului !)


UNHRC este succesorul Comisiei ONU pentru Drepturile Omului (UNCHR) începând din 2006. În 2004, ambasadorul SUA la ONU părăseşte lucrările Comisiei, după ce aceasta votează primirea Sudanului, la puţin timp după genocidul din regiunea Darfur din Sudan.

Administraţia G.W. Bush hotărăşte retragerea SUA din UNHRC, însă Administraţia Obama reintroduce SUA în Consiliu, şi "va încerca să îmbunătăţească din interior activitatea". Ba chiar a pregătit terenul pentru o asemenea rezoluţie UPR, aducând la UNHRC legea imigraţiei introdusă de statul Arizona, pentru avizare.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: