21 noiembrie 2010

PNL, obişnuitele diversiuni





Cum am mai scris şi aici, PNL vrea să provoace divergenţe între partidele coaliţiei.

Apropierea alegerilor pentru funcţiile de conducere din PDL îi face să creadă pe sclavii lui Patriciu că pot urca la nivelul următor, provocând dezbinări în interiorul PDL:
Mai multe voci din PNL spun că reînvierea Alianţei D.A. nu e imposibilă. Dan Radu Ruşanu, vicepreşedintele liberalilor, dar şi Eugen Nicolăescu, fost ministru al sănătăţii în guvernul Tăriceanu sunt peneliştii care au făcut cele mai recente declaraţii pe această temă. Amândoi vorbesc despre o reorganizare a conducerii PDL drept condiţie pentru a se purta negocieri între cele două partide. O schimbare a capilor democrat-liberali nu e chiar atât de îndepărtată în timp. La primăvară are loc Congresul PDL, unde partidul preferat al lui Traian Băsescu îşi va alege un nou lider, iar Emil Boc este creditat cu foarte puţine şanse de a mai rămâne în funcţia de preşedinte PDL.
Nu poţi să vii cu diversiuni gen Eugen Nicolăescu şi să susţii apoi că vrei o cooperare cu PDL:
Este o strategie nefirească pentru PNL să se apropie de PSD. Dreapta ar trebui să fie puternică şi unită, mie mi se pare o chestie de normalitate. Dacă ne raportăm strict la PDL, care se revendică de la dreapta, ar trebui să fie nişte discuţii despre care sunt viziunile acestui partid care sunt de dreapta. 
Sunt supărat pe cei de la PDL pentru că ne-au spus că noi nu avem hârtii care să arate că noi sprijinim politicile de dreapta. Dar pe site-ul nostru există de două luni un document numit "Statul liberal. A doua modernizare a României" care transpune politici de dreapta.
Nu a trecut decât o zi şi Vosganian vine cu varianta reală:
"Poziţia noastră faţă de PDL este clară: nu intenţionăm să începem un dialog cu PDL pe tema unei alianţe la guvernare. În acest moment, socotim că PDL, dincolo de balastul pe care l-a acumulat în aceşti doi ani, nici n-a dovedit că a înţeles ceva din lecţia tristă a acestei guvernări. Mai mult, legătura care există în continuare între PDL şi preşedintele Băsescu face ca acest partid să nu fie pentru noi un partener credibil, astfel încât atunci când vorbim despre o alternativă la guvernare ne referim la o reală alternativă, adică fără PDL".
Iar cu "statul liberal", e clară treaba

5 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Nicolaescu :

"Periodic sunt contactat de colegi din PDL care îmi spun că s-au săturat să îi conducă Băsescu"

Care colegi din PDL?
Poate cei din PLD.
Conceptul de "Dreapta unita " este o inventie care sa distruga tot ceea ce construieste PDL ...
Daca sunt liberali care vor cooperare, apoi sa se mute in PDL.

Riddick spunea...

Vedem clar dreapta unită în guvernul britanic ("the cleggerons").

Las' că şi Cameron e un fel de "dom' profesor".

Ce naiba de nu apar exit-pollurile de la alegerile locale poloneze, s-au închis urnele de o oră...

Crystal Clear spunea...

Execelnta comparati cu guvevernul britanic !
Probabil ca si aici e o schema,un tipar ce se aplica peste tot .
Ne batem cu pumnii-n piept ca vrem "Reconstructia Dreptei", dar se fapt nu stim cum s-o omoram mai repede ,din fasa.

Au fost alegeri la PDL Bucuresti?

Riddick spunea...

Au fost chiar azi. Nu îmi dau seama exact ce şi cum.

Crystal Clear spunea...

Vedem maine


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: