14 noiembrie 2010

Strategia PNL este de a crea divergenţe între PDL, UNPR şi UDMR



Toată mascarada asta cu "cearta" dintre Ponta şi Antonescu este pentru naivi. 

Pentru acea treime din electoratul PNL care nu l-a votat pe Mircea Geoană la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale şi pentru susţinătorii naivi ai aşa-zisei "tabere reformiste din PDL", pentru care se vântură iluzia refacerii Alianţei D.A.

Dacă pe Antonescu îl putem înţelege de ce cheamă luni la discuţii "toate partidele, mai puţin UNPR", mai puţin motivată ar fi participarea UDMR şi încă şi mai puţin a PDL la aceste "discuţii".

Altfel, este foarte haioasă tentativa de a acumula puncte în perspectiva congresului PDL, prin dude gen "Lăsând la o parte jocurile de imagine, în PNL şi PDL sunt mulţi oameni care îşi doresc apropierea dintre cele două partide. Şi se vede că, în spatele unor discursuri de campanie electorală, sunt de fapt multe lucruri care ne apropie. Menţinerea cotei unice şi preocuparea pentru reformarea Parlamentului sunt doar două exemple".

UNPR este singurul aliat parlamentar stabil al PDL: "Diaconescu a recunoscut "existenţa unei poziţii ireconciliante faţă de PNL spunând chiar că, dacă PNL ar fi acceptat invitaţia PDL la negocieri, UNPR ar fi părăsit discuţiile", conform postului de radio".

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: