14 noiembrie 2010

Strategia PNL este de a crea divergenţe între PDL, UNPR şi UDMR



Toată mascarada asta cu "cearta" dintre Ponta şi Antonescu este pentru naivi. 

Pentru acea treime din electoratul PNL care nu l-a votat pe Mircea Geoană la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale şi pentru susţinătorii naivi ai aşa-zisei "tabere reformiste din PDL", pentru care se vântură iluzia refacerii Alianţei D.A.

Dacă pe Antonescu îl putem înţelege de ce cheamă luni la discuţii "toate partidele, mai puţin UNPR", mai puţin motivată ar fi participarea UDMR şi încă şi mai puţin a PDL la aceste "discuţii".

Altfel, este foarte haioasă tentativa de a acumula puncte în perspectiva congresului PDL, prin dude gen "Lăsând la o parte jocurile de imagine, în PNL şi PDL sunt mulţi oameni care îşi doresc apropierea dintre cele două partide. Şi se vede că, în spatele unor discursuri de campanie electorală, sunt de fapt multe lucruri care ne apropie. Menţinerea cotei unice şi preocuparea pentru reformarea Parlamentului sunt doar două exemple".

UNPR este singurul aliat parlamentar stabil al PDL: "Diaconescu a recunoscut "existenţa unei poziţii ireconciliante faţă de PNL spunând chiar că, dacă PNL ar fi acceptat invitaţia PDL la negocieri, UNPR ar fi părăsit discuţiile", conform postului de radio".

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: