28 octombrie 2010

Lansare "de dreapta" la librăria "de stânga"



Iliescu&Co. îşi lansează cărţile la Librăria Mihail Sadoveanu (oare de ce mai există o librărie - de stat ? - care poartă numele acestui colaboraţionist ?).

Când M. Sadoveanu a fost preşedintele Marii Adunări Naţionale a refuzat să comute pedeapsa cu moartea a unui ţăran care nu dorea să se înscrie în colectivă.

În zilele noastre:
Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, şi-a lansat, joi, la librăria Mihail Sadoveanu, cartea "Creştinism şi democraţie", o selecţie de articole publicate de autor în ultimii doi-trei ani, ce exprimă idei politice, relaţia între Stat şi Biserică, dar şi viziunea sa despre viitorul societăţii româneşti.
"Cartea conţine o umilă gazetărie orientată politic, pentru că îmi dau seama că, fără politică, chiar dacă ea ocupă un loc excesiv în viaţa omului modern, nu poţi să schimbi ceva. Am făcut cu toţii experienţa acestor ultimi 20 de ani, în care fiecare avea în minte icoana unei anumite Românii, iar ea a devenit mai degrabă caricatura cotidiană a unei societăţi în care nu ne mai place să trăim, de care fugim şi ne respinge aşa cum o respingem şi noi. Nu este normal, trebuie să găsim un mijloc politic pentru ca acest aranjament de tranziţie să se transforme într-un adevărat contract politic modern, şi între stat şi cetăţeni şi între diferitele puteri şi între Biserică şi Stat, România şi vecinii săi. O mare revoluţie paşnică este necesară după aceşti ultimi 20 de ani", a spus Teodor Baconschi.
AGERPRES

Coincidenţă, prostie, neglijenţă, provocare, sau ce ?!

6 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Zilele trecute citisem si eu despre lansare si in cursul zilei de astazi m-am gandit de cateva ori ca editura care a tiparit cartea este Curtea Veche ce are ca patroana ( sau directoare-nu stiu sigur)pe fosta mea colega care era sefa cu PROPAGANDA UTC pe intrega facultate si care in continuare este foarte mandra de acest lucru.

http://www.curteaveche.ro/Crestinism_si_democratie-3-1090.

Riddick spunea...

Nişte javre care cred că mai pot păcăli pe cineva...

Candidatu' lu' peşte prăjit la preşedinţie... cine naiba votează pe unu' cu nume slav ?

Crystal Clear spunea...

Javre cu staif .
Ei inca sunt convinsi ca cine are bani are putere.

Riddick spunea...

Ehe, să fi fost eu în locul lui Boc: "Băi, nene, ia dă-i drumu' de-aci, ca ne-ncurci!".

Nu ajungea el în cabinet.

Crystal Clear spunea...

Boc a prea cuminte si politicos.
Nu a ajuns la gradul de maturitate necesar ca sa spuna "NU" .

Pentru un om cu bun simt si bune intentii nu este deloc usor sa invete sa spuna NU tuturor shulfelor care se invartesc in jurul sau.

Trebuie sa invatam sa spunem NU ca sa ne aparam interesele vitale, de supravieturire.
Pe oamenii cu bun simt si politicosi numai viata ii invata sa spuna NU.
Daca esti bun si de treaba risti sa fii luat de fraier.

Crystal Clear spunea...

Imi place ce scrie tipul de la primul link dat de tine (Cassian Maria Spiridon)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: