28 octombrie 2010

Lansare "de dreapta" la librăria "de stânga"



Iliescu&Co. îşi lansează cărţile la Librăria Mihail Sadoveanu (oare de ce mai există o librărie - de stat ? - care poartă numele acestui colaboraţionist ?).

Când M. Sadoveanu a fost preşedintele Marii Adunări Naţionale a refuzat să comute pedeapsa cu moartea a unui ţăran care nu dorea să se înscrie în colectivă.

În zilele noastre:
Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, şi-a lansat, joi, la librăria Mihail Sadoveanu, cartea "Creştinism şi democraţie", o selecţie de articole publicate de autor în ultimii doi-trei ani, ce exprimă idei politice, relaţia între Stat şi Biserică, dar şi viziunea sa despre viitorul societăţii româneşti.
"Cartea conţine o umilă gazetărie orientată politic, pentru că îmi dau seama că, fără politică, chiar dacă ea ocupă un loc excesiv în viaţa omului modern, nu poţi să schimbi ceva. Am făcut cu toţii experienţa acestor ultimi 20 de ani, în care fiecare avea în minte icoana unei anumite Românii, iar ea a devenit mai degrabă caricatura cotidiană a unei societăţi în care nu ne mai place să trăim, de care fugim şi ne respinge aşa cum o respingem şi noi. Nu este normal, trebuie să găsim un mijloc politic pentru ca acest aranjament de tranziţie să se transforme într-un adevărat contract politic modern, şi între stat şi cetăţeni şi între diferitele puteri şi între Biserică şi Stat, România şi vecinii săi. O mare revoluţie paşnică este necesară după aceşti ultimi 20 de ani", a spus Teodor Baconschi.
AGERPRES

Coincidenţă, prostie, neglijenţă, provocare, sau ce ?!

6 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Zilele trecute citisem si eu despre lansare si in cursul zilei de astazi m-am gandit de cateva ori ca editura care a tiparit cartea este Curtea Veche ce are ca patroana ( sau directoare-nu stiu sigur)pe fosta mea colega care era sefa cu PROPAGANDA UTC pe intrega facultate si care in continuare este foarte mandra de acest lucru.

http://www.curteaveche.ro/Crestinism_si_democratie-3-1090.

Riddick spunea...

Nişte javre care cred că mai pot păcăli pe cineva...

Candidatu' lu' peşte prăjit la preşedinţie... cine naiba votează pe unu' cu nume slav ?

Crystal Clear spunea...

Javre cu staif .
Ei inca sunt convinsi ca cine are bani are putere.

Riddick spunea...

Ehe, să fi fost eu în locul lui Boc: "Băi, nene, ia dă-i drumu' de-aci, ca ne-ncurci!".

Nu ajungea el în cabinet.

Crystal Clear spunea...

Boc a prea cuminte si politicos.
Nu a ajuns la gradul de maturitate necesar ca sa spuna "NU" .

Pentru un om cu bun simt si bune intentii nu este deloc usor sa invete sa spuna NU tuturor shulfelor care se invartesc in jurul sau.

Trebuie sa invatam sa spunem NU ca sa ne aparam interesele vitale, de supravieturire.
Pe oamenii cu bun simt si politicosi numai viata ii invata sa spuna NU.
Daca esti bun si de treaba risti sa fii luat de fraier.

Crystal Clear spunea...

Imi place ce scrie tipul de la primul link dat de tine (Cassian Maria Spiridon)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: