14 septembrie 2010

Franţa trebuie să continue expulzările cu tabăra ilegală de la Strasbourg

Ce ironic... Un stat fondator al Kolhozului UE (Franţa) este muştruluit de un funcţionar al Comisiei Europene că îşi face ordine la el acasă, expulzând cetăţeni (întâmplător, şi din UE) care comit diverse delicte şi contravenţii şi, tot întâmplător, sunt de etnie ţigănească.

Leluş a răbufnit (el, care vrea să impună României crearea unui post de secretar pentru problemele "romilor" la guvern !): "Franţa, stat fondator al drepturilor omului şi al UE nu are de dat explicaţii Comisiei Europene care este gardian al Tratatelor comunitare în aceeaşi măsură ca şi statele membre".

Să vedem continuarea, care vor fi şulfele din CE care ar putea finaliza acest demers. De-aş fi în locul lui Sarkozy, le-aş plasa o flegmă cât un tort.

În spiritul adevărului şi al drepturilor omului, ar trebui continuate expulzările cu tabăra ilegală de la Strasbourg a Kolhozului UE.

6 comentarii :

Anonim spunea...

Uite, Riddick, cum a sarit in sus de bucurie tovarasica Weber Renate. Adevarata cardasie liberalo-socialisto-populara (reding e din ppe), zici ca-i intrecerea socialista:

"Salut declaratiile din aceasta dupa-amiaza ale doamnei Comisar pentru Justitie, Viviane Reding, cu privire la deportarile in masa ale romilor din Franta.

Aceasta este reactia corecta pe care reprezentantii Comisiei Europene trebuie sa o aiba si pe care sper sa o aiba - prin aprobarea propunerii de declansare a procedurii de infringement impotriva Frantei.

Chiar daca aceasta masura poate sa para dura, consider ca este pe masura comportamentului discriminatoriu, de care Franta a dat dovada prin actiunile sale impotriva romilor.

Sper ca acesta sa fie un semnal clar pentru toate statele membre ale Uniunii, ca asemenea actiuni sunt de neacceptat in Europa anului 2010".

Riddick spunea...

Nu mă mai miră nimic în legătură cu madam Weber.

Aveau dreptate ăştia:


Conservative MEPs and the European People's Party: Time for Divorce

http://www.brugesgroup.com/mediacentre/index.live?article=94

Crystal Clear spunea...

Acum cativa ani in fata casei noastre era un spatiu care apartinea domeniului public.
Pe el au veni vreo doi ani la rand mai multe carute cu tigani nomazi si au stat cam cate o saptamana.
Am tremurat de frica sa nu ne intre in curte sau in casa si sa ne fure ceva, sau mai rau...
Normal ar fi fost sa intervina politia si sa-i evacueze.
Asa cum a facut Franta cu taberele ilegale de tigani
Cum madamele Reding si Weber n-au drept vecini niste tabere ilegale de tigani se dau mari aparatoare ale "liberatatii" de a fi ilegal.

Oare nu le raspunde nimeni ca militeaza impotriva aplicarii legii si submineaza statul francez ?

Riddick spunea...

Ministerul francez de externe:

Nimic, deocamdată

http://www.ambafrance-us.org/spip.php?article989


Ministrul francez de externe (un fost socialist) a vrut să demisioneze din cauza "problemei romilor":

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5957326,00.html

Riddick spunea...

Link corect la MAE francez (înainte era link la Ambasada Franţei în SUA):

https://pastel.diplomatie.gouv.fr/editorial/actual/ael2/bulletin.gb.asp?liste=20100913.gb.html

Nimic (declaraţiile oficiale se opresc la 13 sept. 2010).

Crystal Clear spunea...

ce bine zicea Farage:
Problema romilor- inca o dovada ca polita UE esueaza, nu se poate aplica in realitate


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: