23 septembrie 2010
Conferinţă de presă PDL - 22 septembrie 2010
"[...] Partidul Social Democrat in frunte cu imaturul Ponta se comporta ca si Ion Iliescu in 1990 – 1991 cand au scos in strada minerii pentru a bloca reformele incepute la vremea respectiva. Douazeci de ani nu au insemnat nimic pentru Partidul Social Democrat in ceea ce priveste comportamentul politic al acestora. Douazeci de ani inseamna un regres in comportamentul de partid, si nu un progres. Partidul Democrat Liberal apreciaza ca lupta sindicala trebuie respectata, dar ea nu trebuie sa aiba loc in strada, trebuie sa aiba loc in salile de dialog de la Guvernul Romaniei, si ne exprimam convingerea ca pana la urma dialogul va fi singura modalitate prin care si sindicatele si Guvernul vor indentifica metodele prin care problematicile oamenilor sa fie rezolvate. Comportamentul Partidului Social Democrat este condamnat de catre noi si prin prisma ultimului eveniment parlamentar, acesta care vizeaza adoptarea Legii Pensiilor. Si aici Partidul Social Democrat a avut un comportament bolsevic, un comportament profitor, un comportament care viza propriul interes, si nu interesul celor multi si interesul pensionarilor. Am fost martorul unor manifestari de o anumita anvergura in Parlamentul Romaniei si a altor manifestari de o alta anvergura in mass-media pentru ca Partidul Social Democrat dirijeaza un lucru esential. Activitatea parlamentara se desfasoara in Parlament, si nu la Antena3, la Realitatea si la nicio alta televiziune romaneasca. Legile se adopta in Parlamentul Romaniei, prezenta parlamentarilor la dezbatere este obligatorie. Partidul Social Democrat a sustinut cu emfaza ca s-a batut pentru interesul pensionarilor, noi facem dovada ca Partidul Social Democrat a tratat cu un dezinteres total Legea Pensiilor si ca si-a vizat doar propriul interes. Unul dintre punctele cele mai comentate, cele mai dezbatute ale legii a fost punctul de pensie care a facut obiectul dezbaterii din 15 septembrie. O sa va rog sa observati, avem prezentat aici numarul de parlamentari prezenti in sala - 171, noua voturi ale Partidului Social Democrat care erau prezenti in sala, noua parlamentari au votat pentru ca punctul de pensie sa reprezinte 45% din salariul mediu pe economie, desi erau prezenti in sala aproape o suta de parlamentari. Iata interesul lor pentru Legea Pensiilor! Mai mult, in data de 21 septembrie, la initiativa Partidului Social Democrat si a Partidului National Liberal, Plenul Camerei a decis sa se supuna la vot reluarea votului asupra Legii Pensiilor. Desi erau prezenti in sala de sedinta a Camerei Deputatilor aproape o suta de parlamentari, doar doi parlamentari ai Partidului Social Democrat au votat pentru reluarea votului, doi. Restul, nu au votat. Ce denota o asemenea atitudine, un asemenea comportament? Ca erau impotriva reluarii votului, ca nu-i interesa valoarea punctului de pensie, ca si-au urmarit un singur scop, acela al insusirii celor 127 de miliarde pe care le doreau pentru rezolvarea problemelor din colegiile pe care le reprezinta.
As vrea sa va spun ca Partidul Democrat Liberal crede cu necesitate in reformarea sistemului de pensii, a crezut cu necesitate si crede ca aceasta lege trebuia sa fie adoptata pentru a se aplica principiului contributivitatii in mod corect, pentru a se elimina pensiile exorbitante si, pentru prima data in Romania, aceste pensii sunt eliminate, inclusiv pensiile parlamentarilor. De ce nu au votat parlamentarii Partidului Social Democrat? Ca prin aceasta lege se asigura garantia platii la timp a pensiei si ii asigur pe toti pensionarii din Romania ca prin adoptarea acestui act normativ pensia nu se diminueaza cu niciun leu, nici anul acesta, nici in anii urmatori. Ii asigur ca vor primi pensia la timp si ii asigur ca puterea de cumparare a pensiei va ramane neschimbata, neafectata, ea fiind indexata permanent cu indicele de inflatie si majorata, evident, in raport cu realitatile economice cu care se confrunta Romania. Din acest punct de vedere as vrea sa le garantez siguranta necesara. In acelasi timp, vreau sa-i asigur pe toti romanii care se apropie de pensionare ca, prin adoptarea acestui act normativ, varsta de pensionare nu se modifica de maine, ca pana in 2015 ne aflam in virtutea actului normativ existent in aplicare. Legea actuala prevede ca pana in 2014 varsta de pensionare pentru barbati va fi 65 de ani, pentru femei 60 de ani. Abia dupa 2015 pana in 2030 varsta de pensionare a femeilor va ajunge la 65 de ani, aplicandu-se praguri in fiecare an de trei luni.
Din acest punct de vedere condamnam, din nou, modul mincinos prin care Partidul Social Democrat a incercat sa induca in opinia publica sentimentul ca prin aceasta lege se majoreaza varsta de pensionare de maine, ca prin aceasta lege se diminueaza pensiile, ca prin aceasta lege nu se asigura securitatea, siguranta pensiilor. Partidul Democrat Liberal manifesta o grija deosebita fata de pensionarii cei multi. De aceea a adoptat acest act normativ. Partidul Democrat Liberal este preocupat ca pensiile sa nu se diminueze, este preocupat ca pensiile sa ajunga in casele oamenilor la timpul necesar. Din acest punct de vedere, va asigur de intreaga responsabilitate a Partidului Democrat Liberal, a Guvernului Boc, si de maxima seriozitate in a trata acest fenomen. Va multumesc, va stau la dispozitie pentru intrebari.
Cei de la PSD neaga ferm aceste discutii pe care le invocati. Dvs. ati participat la aceste discutii?
Ioan Oltean: Eu n-am participat, dar vreau sa va intreb un lucru: ati vreodata un hot sa recunoasca imediat ce a fost prins ca a furat? Niciodata!
Deci, Partidul Social Democrat neaga, dar noi suntem in posesia unor dovezi indubitabile ale acestor negocieri intre Partidul Democrat Liberal pe de-o parte, si Partidul Social Democrat pe de alta parte. Mai mult, comportamentul Partidului Social Democrat este unul care vine si sustine existenta unei asemenea atitudini.
Dvs. prezentanti ca dovezi acea lista si acel e-mail. In afara de acestea, spuneti-mi, cine de la dvs. a participat la acele negocieri?
Ioan Oltean: Liderul grupului, Mircea Toader. Eu n-am participat la discutii.
Am inteles. Si de la PSD?
Ioan Oltean: Nu as putea sa va spun pentru ca nu am participat la discutie si nici nu m-am informat.
Dar trebuie sa stiti cu cine a negociat.
Ioan Oltean: Nu, deci eu nu am intrebat cu cine au participat la negocieri. Stiu precis ca din partea grupului parlamentar al Partidului Democrat Liberal a participat liderul de grup. Insa, tot la fel de precis, stiu ca la aceste negocieri intodeauna participa liderii de grup. Intotdeauna negocierile se poarta intre liderii grupurilor parlamentare sau, in lipsa acestora, a unui vicelider, nimeni altcineva.
N-a fost nimeni mai mare de la partid, mai mare decat liderul de grup? S-au purtat la nivel parlamentar aceste discutii?
Ioan Oltean: Aceste discutii, din cate stiu eu, s-au purtat la nivelul liderilor de grup parlamentar cu consimtamantul si cu stiinta, intotdeauna, a presedintelui de partid.
Spuneti ca nu au votat - pentru a primi acesti bani. Asta isi doreau pana la urma.
Ioan Oltean: Nu au votat pentru ca nu-i interesa aceasta problematica a pensionarilor.
Din moment ce nu au votat sa intelegem ca ei au primit acesti bani sau promisiunea ca vor primi acesti bani?
Ioan Oltean: Nu. Stiu sigur ca acesti bani nu au fost alocati. Daca vor fi primiti, nu cred.
Nu credeti, dar nu sunteti sigur.
Ioan Oltean: Nu, eu sunt abolut sigur ca acesti bani nu vor fi arondati celor care au subscris unui asemenea troc. Sunt absolut sigur.
Deci PDL, prin domnul Mircea Toader, a refuzat din start solicitarea PSD?
Ioan Oltean: Categoric.
Si atunci ei de ce au iesit de la vot daca au cerut asta? Li s-a promis si totusi au facut-o. Este ilogic.
Ioan Oltean: Deci, comportamentul este cel uzual, nu este unul neobisnuit de a parasi sala de sedinta de cate ori nu au argumente in a-si sustine amendamentele sau interesele.
Noi... ca sa mergem pe logica, sa intelegem si noi?
Ioan Oltean: Logica e foarte simpla.
Pe logica: primiti acesti bani, nu votati impotriva legii, parasiti sala, de exemplu, si ei au parasit sala. Logic gandind, inseamna ca au primit acesti bani sau promisiunea ca vor primi acesti bani.
Ioan Oltean: Eu vreau sa va spun, pe logica lucrurile se produc cam in felul urmator: atunci cand se negociaza un asemenea fenomen el vizeaza mai mult nu lipsa de la vot, ci nefolosirea abuziva a procedurilor parlamentare. Era o lege care trebuia in mod urgent adoptata. Folosirea procedurilor parlamentare in mod abuziv de catre Partidul Social Democrat, in prezenta a catorva sute de amendamente, ar fi creat posibilitatea ca dezbaterile sa se intinda pe parcursul mai multor zile. Deci, negocierea nu a vizat absenta lor din sala de sedinta, n-a vizat votul lor impotriva sau altfel, ci acest aspect al nefolosirii abuzive a procedurilor parlamentare in timpul dezbaterii. Pentru ca noi aveam majoritatea parlamentara ca sa ne votam legea.
Am inteles. Puteti sa ne spuneti daca solicitarile parlamentarilor PSD erau aceleasi cu cele dezbatute si negociate la buget? Aceleasi amendamente practic?
Ioan Oltean: Ca sa confirm existenta unei similitudini in ce priveste amendamentele pot sa va spun ca sumele au fost alocate pentru diverse lucrari din colegiile in care se afla parlamentarii Partidului Social Democrat, inlusiv in colegii din judetul Gorj unde deputat, stim cu totii, este nimeni altul, decat preacinstitul Victor Ponta.
Stiti cumva ca unii colegi de-ai dvs, de la PDL, din Comisia de buget a Camerei, sa-i fi intrebat pe cei de la Opozitie daca isi mai sustin amendamentele formulate la buget?
Ioan Oltean: Nu am cunostinta de un asemenea dialog. Daca nu mai aveti intrebari, va multumesc frumos. O zi frumoasa, sa ne vedem, sa ne auzim cu bine".
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO
Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."
Postări populare:
-
Naţional: Ponta, tandem cu Maior din decembrie Conform ultimului zvon de profil, pesedistii se bat degeaba pe mostenirea lui Ponta, ...
-
Preiau de la Bleen postarea în care sunt sintetizate scopurile "comisiei" Udrea : Scopul comisiei Udrea este de a da greuta...
-
"Suntem săpați !" Nota internă a PSD , scăpată strategic, la fel ca și înregistrările de la Turnu Măgurele, este mai de...
-
Şi nimeni (dintre politicieni) nu protestează; ba-l şi văd înregistrat "legal". De ce nu se face o razie la această oficină separ...
-
Haita roșie este disperată. Se apropie alegerile prezidențiale și lumea nu pune botu' nici la Prostănac, nici la Filfizon. Deunăzi l-...
-
Eu rămân la opinia că Dragnea este un simulant. A asigurat distragerea atenţiei de la cursul real ţinut de PSD, iar "puşcăria" e...
-
Cercurile naţionaliste din Rusia încep să aibă îndoieli chiar şi asupra lui Putin. Europuciul de la Kiev putea fi lichidat cu costuri mici ...
-
Două mesaje lansate în această săptămână mi-au atras atenția, prin simetria lor. Mai întâi, mesajul președintelui rus, Dmitri Medvedev, c...
-
Christopher Edward Harle Story , scriitor, publicist, consilier guvernamental pe probleme economice şi de securitate din Marea Britanie, ...
4 comentarii :
In sfarsti, PDL reactioneaza exact asa cum trebuie !
Trebuie facuti harcea-parcea acesti banditi ( PSDNLPC),de fiecare data cand procedeaza asa.
Trebuie luptat impotriva lor mereu,neobosit
Vai, dar Oltean este "un necioplit", "un broscoi"... ;-)
Trebuie băieţi din corul bisericii, cu guler de dantelă, fundiţe în păr şi pantofi de lac... ;-)
:)))))))
Trimiteți un comentariu