18 iunie 2010

Medvedev: Rusia va fi cofondatorul noii ordini economice mondiale


Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, spune că autorităţile de la Moscova vor folosi scutiri de taxe şi alte politici economice pentru a atrage investitorii străini.
Autorităţile ruse vor folosi scutiri de taxe şi alte politici economice, tipice unei pieţe libere, pentru a atrage investitorii străini, a anunţat preşedintele rus, Dmitri Medvedev.

Rusia va fi cofondatorul noii ordini economice mondiale, a afirmat Medvedev la Forumul Economic Internaţional de la Sankt-Petersburg.

Preşedintele Dmitri Medvedev a apreciat, în deschiderea oficială a Forumului de la Sankt-Petersburg, că economia mondială se află, dacă nu în faza de ieşire din criză, cel puţin în faza ei de mijloc. Se vede deja lumina de la capătul tunelului, a spus el.

Rezultatul crizei, a subliniat Medvedev, îl constituie schimbarea ireversibilă a vechilor modele economice.

Liberalismul a fost înlocuit de protecţionism, raitingurile nu mai garantează siguranţa investiţiilor, se vorbeşte în premieră despre necesitatea reformelor structurale, în primul rând în ţările dezvoltate.

Schimbările care vor continua, a spus Dmitri Medvedev, afectează modelele economice, arhitectura financiară, tehnologiile şi instituţiile sociale.

În opinia sa, nucleul noii arhitecturi financiare mondiale trebuie să fie constituit de un portofoliu de mai multe valute de rezervă, care să cuprindă atât valutele actuale, euro sau dolarul, cât şi monedele chinezească, rusă şi indiană.

Dmitri Medvedev a mai spus că Rusia trebuie să devină un cofondator al noii ordini economice şi unul din liderii lumii postcriză, şi nu doar bazându-se pe resursele sale de materii prime, ci şi prin modernizarea economiei.

În acest sens, Rusia îşi propune să adopte, chiar în acest an, o serie de măsuri financiare, să scutească de impozit investiţiile pe termen lung şi să reducă numărul întreprinderilor şi companiilor strategice, adică neprivatizabile, de cinci ori.


8 comentarii :

Despina spunea...

Salut din nou :)

Am citit cele de mai jos si m-am tot gandit :
In mod normal cand cineva pleaca in strainatate intr-o vizita de lucru in care reprezinta statul roman are un mandat de la superiorul sau referitor la subiectele pe care le abordeaza si limita pana la care le poate discuta.
Oare Videanu a avut mandat de la Boc sa discute cele de mai jos, pentru ca apoi Rusia sa faca astfel de anunturi in presa?
Discutam din nou despre lipsa de profesionalism sau a avut mandat de la Boc pentru asa ceva ?

http://www.mediafax.ro/economic/gazprom-studiul-de-fezabilitate-pentru-south-stream-va-lua-in-calcul-inlocuirea-bulgariei-cu-romania-6430972/

Despina spunea...

Citesc acum postarile noi :)

Riddick spunea...

Videanu nu a spus ca South Stream va începe (partea terestră) din România, ci versiunea ceva mai veche, ca o ramură din South Stream-ul "bulgăresc" va trece prin România.

Cam ăsta cred că a fost mandatul. Să urmarim vizita (anunţată) în toamnă a şefului Gazprom la Bucuresti, şi ce mai apare în legătură cu Nabucco.

Despina spunea...

N-am stiut ca exista o versiune mai veche cu "ramuri" prin Romania

Riddick spunea...

Tot Videanu a anunţat-o, cu vreo două luni în urmă.

Am impresia că duminică se stabileşte plecarea din guvern (şi) a lui Videanu.

Despina spunea...

La ultimul miting al lui Base in Piata Palatului l-am vazut si pe Videanu.
Mesajul nonverbal catre Base era :
uite cate facem ca sa iesi tu Presedinte !
Ca sa zic , parca avea de ales?

Riddick spunea...

Dacă nu e prost (şi nu e), va şti când trebuie să iasă din scenă şi să-şi ronţăie ce a agonisit.

Despina spunea...

Nu e prost


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: