18 iunie 2010

Medvedev: Rusia va fi cofondatorul noii ordini economice mondiale


Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, spune că autorităţile de la Moscova vor folosi scutiri de taxe şi alte politici economice pentru a atrage investitorii străini.
Autorităţile ruse vor folosi scutiri de taxe şi alte politici economice, tipice unei pieţe libere, pentru a atrage investitorii străini, a anunţat preşedintele rus, Dmitri Medvedev.

Rusia va fi cofondatorul noii ordini economice mondiale, a afirmat Medvedev la Forumul Economic Internaţional de la Sankt-Petersburg.

Preşedintele Dmitri Medvedev a apreciat, în deschiderea oficială a Forumului de la Sankt-Petersburg, că economia mondială se află, dacă nu în faza de ieşire din criză, cel puţin în faza ei de mijloc. Se vede deja lumina de la capătul tunelului, a spus el.

Rezultatul crizei, a subliniat Medvedev, îl constituie schimbarea ireversibilă a vechilor modele economice.

Liberalismul a fost înlocuit de protecţionism, raitingurile nu mai garantează siguranţa investiţiilor, se vorbeşte în premieră despre necesitatea reformelor structurale, în primul rând în ţările dezvoltate.

Schimbările care vor continua, a spus Dmitri Medvedev, afectează modelele economice, arhitectura financiară, tehnologiile şi instituţiile sociale.

În opinia sa, nucleul noii arhitecturi financiare mondiale trebuie să fie constituit de un portofoliu de mai multe valute de rezervă, care să cuprindă atât valutele actuale, euro sau dolarul, cât şi monedele chinezească, rusă şi indiană.

Dmitri Medvedev a mai spus că Rusia trebuie să devină un cofondator al noii ordini economice şi unul din liderii lumii postcriză, şi nu doar bazându-se pe resursele sale de materii prime, ci şi prin modernizarea economiei.

În acest sens, Rusia îşi propune să adopte, chiar în acest an, o serie de măsuri financiare, să scutească de impozit investiţiile pe termen lung şi să reducă numărul întreprinderilor şi companiilor strategice, adică neprivatizabile, de cinci ori.


8 comentarii :

Despina spunea...

Salut din nou :)

Am citit cele de mai jos si m-am tot gandit :
In mod normal cand cineva pleaca in strainatate intr-o vizita de lucru in care reprezinta statul roman are un mandat de la superiorul sau referitor la subiectele pe care le abordeaza si limita pana la care le poate discuta.
Oare Videanu a avut mandat de la Boc sa discute cele de mai jos, pentru ca apoi Rusia sa faca astfel de anunturi in presa?
Discutam din nou despre lipsa de profesionalism sau a avut mandat de la Boc pentru asa ceva ?

http://www.mediafax.ro/economic/gazprom-studiul-de-fezabilitate-pentru-south-stream-va-lua-in-calcul-inlocuirea-bulgariei-cu-romania-6430972/

Despina spunea...

Citesc acum postarile noi :)

Riddick spunea...

Videanu nu a spus ca South Stream va începe (partea terestră) din România, ci versiunea ceva mai veche, ca o ramură din South Stream-ul "bulgăresc" va trece prin România.

Cam ăsta cred că a fost mandatul. Să urmarim vizita (anunţată) în toamnă a şefului Gazprom la Bucuresti, şi ce mai apare în legătură cu Nabucco.

Despina spunea...

N-am stiut ca exista o versiune mai veche cu "ramuri" prin Romania

Riddick spunea...

Tot Videanu a anunţat-o, cu vreo două luni în urmă.

Am impresia că duminică se stabileşte plecarea din guvern (şi) a lui Videanu.

Despina spunea...

La ultimul miting al lui Base in Piata Palatului l-am vazut si pe Videanu.
Mesajul nonverbal catre Base era :
uite cate facem ca sa iesi tu Presedinte !
Ca sa zic , parca avea de ales?

Riddick spunea...

Dacă nu e prost (şi nu e), va şti când trebuie să iasă din scenă şi să-şi ronţăie ce a agonisit.

Despina spunea...

Nu e prost


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: