21 mai 2010

The stupid schmuck's blabla



Directorul Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Kahn, a apărut într-o emisiune la canalul TV France 2, unde a exprimat mai ales păreri politice, fiind unul din potenţialii candidaţi prezidenţiali ai Partidului Socialist Francez.

În emisiune, a făcut referire la consultările delegaţiei FMI cu guvernul român, pentru acordarea unui împrumut :"România este într-o situaţie mai dificilă decât credeam şi decât o crede şi ea. I-am spus: în aceste condiţii, vom accepta ca deficitul bugetar pe care l-am convenit să fie puţin mai mare pentru că în felul acesta vom susţine creşterea economică. Totuşi, situaţia s-a degradat mai mult decât am crezut. Prin urmare, am cerut noi măsuri. Guvernul României ne-a spus: Vom tăia 25% din salariile funcţionarilor. Noi am spus NU. Dacă vreţi să faceţi economii, măriţi impozitele şi mai ales impozitele pentru cei bogaţi. Guvernul a spus NU, noi suntem cei care decidem. Şi ăsta e adevărul: guvernul decide întotdeauna, nu FMI. Noi spunem doar care e drumul de urmat. Guvernul propune măsurile, guvernul român le-a ales".

Iată secvenţa semnificativă:





Strauss-Kahn a mai făcut afirmaţii aberante, cum ar fi: "Criza din Grecia nu se va răspândi".

La France 2, nu a specificat cam ce ar însemna "impozitarea bogaţilor" - cum vor fi aceştia identificaţi/definiţi, şi dacă sumele obţinute astfel ar echilibra cele 20% (şi nu 25%) procente de reducere a salariilor bugetarilor.

Ministerul Finanţelor Publice face azi o precizare, într-o informare de presă:

Referitor la declaraţia făcută de dl.Dominique Strauss-Kahn, directorul Fondului Monetar Internaţional, ministrul Finanţelor Publice, dl. Sebastian Vlădescu, face următoarea precizare:

"Pe parcursul negocierilor desfăşurate în perioada 27 aprilie - 10 mai 2010, la Bucureşti, au fost analizate diverse scenarii de reducere a deficitului bugetar de la 9,1% la 6,5%, ulterior la 6,8%.
Fondul Monetar Internaţional a considerat în mod constant că reducerea cheltuielilor salariale şi sociale este obligatorie pentru o corectă ajustare a deficitului bugetar.
Pe parcursul discuţiilor, FMI a propus în mod constant ajustarea cheltuielilor salariale cu minimum 20%, majorarea TVA la 24% şi a cotei unice la 20%.
În niciunul din scenariile analizate cu FMI nu a fost exclusă reducerea imediată a salariilor în sectorul bugetar cu minimum 20%.
Îmi este greu să înţeleg în ce măsură creşterea TVA la 24% şi a cotei unice la 20% i-ar afecta doar pe cei bogaţi. Ar fi fost afectată întreaga populaţie a României, inclusiv persoanele care în anul 2009 au suportat primul val al reducerilor de venituri, generate de efectele crizei economice la nivelul sectorului privat.
Decizia Guvernului României a fost aceea de a nu majora taxele ci de a ajusta cheltuielile în cele două sectoare în care acestea au depăşit cu mult limitele normalităţii economice, în scopul stabilizării imediate şi pe termen mediu şi lung a acestora."

DECI, S-A EVITAT CREŞTEREA TAXELOR, PE FONDUL SCĂDERII SALARIILOR, DUPĂ CUM ERA PROPUNEREA FMI.

Excelente articolele lui Tiberiu Lovin şi Iulian Urban.

18 comentarii :

niku_elektriku spunea...

Riddick,
asta o sa candideze din partea maoistilor ?

in alta ordine de idee, si aia fixa, cre' ca si fmi=u' isi aduce contributzia pendru ducerea'n historie a pedeleilor, daca nu se trezesc repede si, dupa asumarea raspunderii, le plaseaza'n brinci penelistilor si pesedistilor gubernarea, ca tot am intzeles ca sprijina "miscarile" (din cur) sindicale.

altfel, vazind experientza pirlituluy ala de hoara, or sa fie vinovatzi, vinovatzi, vinovatzi, si n'or sa poa' sa scoatza capu'n lume decit cu cagula !
am patzit'o personal, adeca nuici vorba sa mai potzi deschide freo discutzie pe teme pulitice cu populimea lobotomo ;-)

Despina spunea...

La RFI a fost data stirea asta inca de dimineata din 30 in 30 de minute ,inclusiv PANA LA ORA 19,00
INIMAGINABIL...

Despina spunea...

Riddick,
Stii ce va de chestia asta?

http://prosicontraromania.blogspot.com/

Riddick spunea...

@niku_elektriku: Nu ştiu ce mai aşteaptă de nu modifică legea electorală, să arunce afară din parlament 50% din peneliştii redistribuiţi.

Acum trebuie amânate anticipatele până se pune pe picioare UNPR-ul. Dacă i-ar băga acum în guvern, s-ar eroda. Altfel, mişto mişcarea asta de divizare a stângii.

Cât despre cedare, numai prin luptă (vorba unui strateg american: "de mă vor găsi mort în tranşeu, vor trebui să mă scoată de sub grămada de tuburi trase").

@Deapina: RFI este o oficină anti-România, cei care dau interviuri acolo sunt perfect conştienţi de acest lucru.

(răspunzând şi lui niku): Ce mi-e Strauss-Kahn (Socialiştii europeni), ce mi-e Sarkozy (popularii europeni), la Bruxelles sunt bot în bot, plus ALDE...

Cu treaba aia cu blogurile. Cred că este ceva pozitiv, dar nu am stat să cercetez atent.

baricada spunea...

La mijlocul lunii am avut un workshop de două zile prin Parlamentul European de la Bruxelles. Credeţi că există vreo părere unitară, în plan personal, despre ce se întâmplă în România? De unde... Sute de opinii, care mai de care mai fanteziste şi mai nedocumentate. Când vine vorba, însă, de politicile oficiale de acţiune în plan declarativ... toţi vaită la unison măsurile guvernamentale după aceleaşi şabloane pe care le-au cam folosit peste tot.

Riddick spunea...

Au avut obiecţii (chiar la nivel de miniştri de prin UE) şi la introducerea cotei unice, în 2004/2005. Ieşea din tiparul socialismului de Bruxelles.

Despina spunea...

Ieri la RFI stirea a fost tradusa si prezentata numai de Luca Niculescu


Re PE- tot ieri circula stirea pe la IRTV ca Stolojan a spus ca majorarea taxelor n-ar fi omorat privatii..
Stie el ce inseamna econimie PRIVATA ?

Riddick spunea...

Luca Niculescu e omul lor.

Am citit ce-a spus Stolojan. Bine că n-a ajuns premier. Am început să ma uit mai atent la acest individ şi la acţiunile sale anterioare.

A primit în PNL UFD-ul lui Vosganian şi PNL-Câmpeanu (ăsta-i normal la cap ???).

Apoi, a cedat suspect de uşor poziţia de preşedinte al PNL ("temporar, până la refacerea sănătăţii") după retragerea din cursa prezidenţială. Practic, a pus partidul cu totul în braţele clicii Patriciu.

Apoi, retragerea de la alcătuirea guvernului (2008). Aici trebuia să se încheie definitiv cariera sa politică.

Recent, tot la RFI, dă un interviu în care susţine că România nu trebuie să amâne trecerea la moneda euro.


Eheee....

Despina spunea...

Stolojan isi pune capu-n gips -ca si Victor Stanculescu.
Cand e ceva mai important nu-si asuma responsabilitatea se retrage, dar totusi ramane...

Riddick spunea...

Prost ăla care s-o mai uita în gura lui.

Despina spunea...

Deja povestea s-a intamplat de doua ori
E cea mai sanatoasa concluzie !

Anonim spunea...

dece publicä ziarele si tv,

numai ce mecäne socialistii.?

tvr , trebuie curätzatä urgent.

Riddick spunea...

Cu ziarele e mai greu, deşi au falimentat Ziua şi Gardianul, iar Cotidianul e doar online, mare parte din presă (la nivel local aproape 100%) e acaparată de propaganda de stânga.

TVR, chiar curăţată, va trebui să recupereze publicul pe care l-a pierdut în decursul anilor.

Despina spunea...

Singura presa de dreapta sunt blogurile.
Dar si aici incearca sa-i compromita

Despina spunea...

http://www.logec.ro/2010/05/22/doi-economi%C8%99ti-pentru-pace-sociala/

"Daniel Dăianu: “Eu cred că cei de la FMI au gândit că într-o perioadă atât de grea când ceri populaţiei sacrificii importante trebuie să laşi ideologia de-o parte, să fii pragmatic… Ce-i lipseşte acestui program este să convingă omul, adică poţi să-i tai ceva la bani, însă el trebuie să vadă că cel cu venituri mai mari participă mai mult.”
•Liviu Voinea: “Creşterea unor impozite e mai acceptabilă social, cel puţin pe cote diferenţiate.”

Riddick spunea...

Am citit adineauri articolul, şi m-am decis să mă înscriu în acest an la un fond privat de pensii.

Necazul este (am auzit eu) că au redus din garanţiile legislative pentru depunători (garanţiile la risc), încât nu mai este mare deosebire faţă de un fond de investiţii "banal". Trebuie sa mă interesez mai bine.

Despina spunea...

Ma gandesc ca nimic nu este sigur( am inteles ca vor sa nationalizeze fondurile private de pensii?!) si ca cel mai bine e sa faci ceva fara ajutorul nimanui( bani pusi deoparte,investiti in ceva care mai apoi produce-nu este deloc usor.Trebuie sa fie una prin principalele preocupari ale noastre
Scrie si aici ceva :
Voi citi si eu mai atent mai tarziu.
http://www.cadi.ro/blog/?p=1848

Despina spunea...

Revin mai tarziu


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: